COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Dave21
občas se tu ukáže
Příspěvky: 86
Registrován: 31 kvě 2007 11:48

Příspěvekod Dave21 » 23 črc 2007 21:06

Hra mi normálně běhá, nechápu tedy jaké patche. Jsem lama na tohle.
FL90, C2D 7300 2.0 GHz, GeForece 8600 GT 256MB, 2 GB RAM, 160 GB Seagate 5400 rpm

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 24 črc 2007 00:05

Crabik píše:hele, tomuhle neverim, zkus jeste http://www.slunecnice.cz/sw/everest-ultimate/

EDIT: pockat, mne zajima jen memory a core clock, nejen shader.

Oficialne ze stranek nvidia:

- stream processors: 32
- core clock: 475 mhz
- shader clock: 950 mhz
- mem clock: 700 mhz
- amount mem: 256 mb ddr3
- mem interface: 128 bit


kazdopadne :) everest sem si stahl ale nemuzu to tam najit. kde tam jsou videt ty frekvence ? v multimediich to neni ...

EDIT: ted sem si po restartu pustil ten riva tuner a ukazuje to toto:
core clock (ROP DOMAIN) : 513 MHz
core clock (SHADER DOMAIN) : 1026 MHz
memory clock : 399.6 MHz
core temperature : 61 C

tzn. vse je oproti standardu lepsi jen ta memory je o 300 MHz niz. proc ?

2nd EDIT:
$0100000000 Graphics core : G84 revision A2 (32sp)
$0100000001 Hardwired ID : 0407 (ROM strapped to 0407)
$0100000002 Memory bus : 128-bit
$0100000003 Memory type : DDR3 (RAM configuration 00)
$0100000004 Memory amount : 262144KB
$0100000100 Core clock domain 0 : 513.000MHz
$0100000101 Core clock domain 1 : 1026.000MHz
$0100000006 Memory clock : 399.600MHz (799.200MHz effective)
$0100000007 Reference clock : 27.000MHz

toto sem si vytahl z podrobneho vypisu grafiky v rivě... Dokazuje to nasledujici:
grafika je kdyz ne standardni, tak jedine trochu pretaktovana - lepsi. kazdopadne se tim vyratili jakekoliv myslenky o 512MB - na to se bude cekat. chapu to z toho spravne ? 8)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 24 črc 2007 00:46

everest -> zobrazeni -> Graficky procesor (GPU) -> nVidia ForceWare Clocks -> Performance 3D
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 24 črc 2007 00:55

tak prave u toho GPU ja nic nemam ani se nic nezobrazi...

a este neco. nefunguje mi WOW audio a video. Pri kazdem startu win se to proste vypne, resp. hodi hlasku a ja to stiskem vypnout program vypnu protoze jinou moznost nemam. na co ty tlacitka vlastne jsou ?
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Kedlub
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 06 kvě 2007 15:39

Příspěvekod Kedlub » 24 črc 2007 08:46

Mě se zdá že mi nefungují ty dvě tlačítka vlevo, pro napájení a powerUSB :D

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 24 črc 2007 09:04

gecko píše:Stále nikdo nevyřešil disk přes AHCI ? u XPček.

Ja to asi resit nebudu. AHCI mam vyple a vsechno mi slape bez problemu. Notebook je celkove hodne rychly, tak nqc a pod ozelim. Pristi rok si koupim Visty a v nich je podpora AHCI uz zabudovana.

EDIT:
program hwinfo32 pise, ze disk podporuje az sataII a ted (bez ahci) bezi v rezimu sataI. Coz mi staci.
Naposledy upravil(a) kubino dne 25 črc 2007 08:32, celkem upraveno 1 x.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 24 črc 2007 09:10

Kedlub píše:Mě se zdá že mi nefungují ty dvě tlačítka vlevo, pro napájení a powerUSB :D


Me tlacitko powerUSB funguje (resp. se cervene rozsviti), ale to druhy ne. Mozna chce tu utilitu pro nabijeni "smart batery", kterou jsem si tam zatim nedal.
Stejne je to u tlacitek wow audio a wow video. Dokud jsem tam nedal software tak nic nedelaly. Ted prepinaji profily, ale ja je stejne nepouzivam.
Mimochodem ty repraky sou dost strasny, vubec nehraji basy a zni jak z plechovky.

EDIT:
tak me taky ty tlacitka vlevo nefunguji, vcera jsem to znovu zkousel a nerozsviti se ani jedno.
Naposledy upravil(a) kubino dne 25 črc 2007 08:33, celkem upraveno 2 x.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

Heresiarch
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 07 črc 2007 15:05
Bydliště: Sušice

Podtaktovaná?

Příspěvekod Heresiarch » 24 črc 2007 09:31

skejpa píše:
EDIT: ted sem si po restartu pustil ten riva tuner a ukazuje to toto:
core clock (ROP DOMAIN) : 513 MHz
core clock (SHADER DOMAIN) : 1026 MHz
memory clock : 399.6 MHz
core temperature : 61 C

tzn. vse je oproti standardu lepsi jen ta memory je o 300 MHz niz. proc ?

2nd EDIT:
$0100000000 Graphics core : G84 revision A2 (32sp)
$0100000001 Hardwired ID : 0407 (ROM strapped to 0407)
$0100000002 Memory bus : 128-bit
$0100000003 Memory type : DDR3 (RAM configuration 00)
$0100000004 Memory amount : 262144KB
$0100000100 Core clock domain 0 : 513.000MHz
$0100000101 Core clock domain 1 : 1026.000MHz
$0100000006 Memory clock : 399.600MHz (799.200MHz effective)
$0100000007 Reference clock : 27.000MHz

toto sem si vytahl z podrobneho vypisu grafiky v rivě... Dokazuje to nasledujici:
grafika je kdyz ne standardni, tak jedine trochu pretaktovana - lepsi. kazdopadne se tim vyratili jakekoliv myslenky o 512MB - na to se bude cekat. chapu to z toho spravne ? 8)


Vypadá to z toho tak. Jen jestli nVidia na svých stránkách neuvádí tu neefektivní frekvenci? Má s tím někdo zkušenosti? Každopádně díky všem za pomoc.

kulhos
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 22 čer 2007 20:33

Příspěvekod kulhos » 24 črc 2007 11:10

Kedlub píše:

Mimochodem ty repraky sou dost strasny, vubec nehraji basy a zni jak z plechovky.


Už si někdy viděl na notebooku Bassovej reprak?? Ten reprak je tam spis na takovyto kecani prez skype nebo zvuky OS...

DRTIC=)
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 106
Registrován: 03 črc 2007 14:56

Příspěvekod DRTIC=) » 24 črc 2007 11:26

podarilo sa uz dakomu rozbehat vstavanu kameru? ja som nainstaloval driver z cdcka (mam xp) s nazvom 5.8.9.0.zip ale v device managerovi sa stale zobrazuje ako nezname zariadenie... skusal som ju aj cez icq6, ked dam video call tak obraz nefunguje :(

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 24 črc 2007 12:08

kulhos píše:
Kedlub píše:

Mimochodem ty repraky sou dost strasny, vubec nehraji basy a zni jak z plechovky.


Už si někdy viděl na notebooku Bassovej reprak?? Ten reprak je tam spis na takovyto kecani prez skype nebo zvuky OS...


Notebooky toshiba maj dobrej zvuk a Acer 5920g ma i minisubwoofer. Nicmene obecne jsou asi ty FL90 repro standardem mezi ntb. Ja k tomu mam pripojenej Logitech 2.1, tak me to zas tak netrapi.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

video

Příspěvekod kubino » 24 črc 2007 12:14

Pri prehravani videa se mi okno s videem zesvetli asi tak o 10% (ostatni plocha se nemeni). Musim si to v prehravaci ztmavit aby na to slo koukat. Nestava se to taky nekomu?
Pouzivam KM Player a CCCP kodeky, dela to i ve W Media Playeru. Podeziram ovladace nvidie nebo wow video vs kodeky.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

morpheus2

Příspěvekod morpheus2 » 24 črc 2007 13:11

kubino píše:
kulhos píše:
Kedlub píše:

Mimochodem ty repraky sou dost strasny, vubec nehraji basy a zni jak z plechovky.


Už si někdy viděl na notebooku Bassovej reprak?? Ten reprak je tam spis na takovyto kecani prez skype nebo zvuky OS...


Notebooky toshiba maj dobrej zvuk a Acer 5920g ma i minisubwoofer. Nicmene obecne jsou asi ty FL90 repro standardem mezi ntb. Ja k tomu mam pripojenej Logitech 2.1, tak me to zas tak netrapi.


Aj toshiba ma subwoofer v niektorych. a ktomu 4 repraky harman-kardon: to by mohol byt uz celkom fajn zvuk :)

U_Phone

Obecně...

Příspěvekod U_Phone » 24 črc 2007 16:21

Hi, takže já jsem už týden šťastný majitel týhle bedýnky(GF 8600GT, Core 2 Duo T7300, 2xKingston 1 GB 667MHz, SEAGATE Momentus 120GB 7200ot., Robson Modul 1GB, WiFi Intel® Next-Gen Wireless-N Adapter 4965 A/B/G/Draft-N, Compal Bluetooth, Vista Home Premium Edition CZ 64 bit. Takže co se týče klávesnice, tak jsem velmi spokojený. Je velmi kvalitní a ty repráky taky nejsou tak strašný jak se tu píše. Pokud jde o robson, tak byl v poho, co jsem měl na disku jenom visty. Kvůli hrám a ovladačum na modem jsem byl ale nucen nainstalovat xp(znáte tu podporu pro 64b). Musel jsem teda vypnout AHCI abych mohl nainstalovat xp. Teď tam mam oba systémy, ale od té doby ten robson nejde zapnout i přes nesčetný reinstalace ovladačů. Asi souvislost...nevim. Jinak se mi zdálo, že když fachal, tak to bylo takový plynulejší, ale to je spíš osobní pocit, pač jsem někde četl, že robson bude správně fungovat asi až se SP pro Visty...jinak Doom 3 na ultra detaily neni problém a NFS Carbon na max detaily taky v poho, takže spokojenost. Jinak tu kameru ve vistách rozjíždim akorát přes ty programy(Meeting, Tracing) a v xp normálně. Wifi šlape v poho, BT taky. Obrazovka je super. Doporučuju :wink:

martas._
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 29 čer 2007 21:49

FL90 a širokoúhle rozlišení

Příspěvekod martas._ » 24 črc 2007 18:08

Zkoušel jste někdo připojit širokoúhlou televizi přes D-Sub? Mě to zobrazí, že televize nepodporuje Plug&Play a nenabídne mi to na výběr širokoúhle rozlišeni. Přitom když jsem k televizi připojil starou grafickou kartu GeForce MX440 tak televizi v pohodě načetla a zobrazila korektní rozlišení 1366x768.
Compal FL90 (Intel Core 2 Duo 2 GHz, 2 GB RAM 667 MHz, GF 8600 GT 256 MB, Seagate 120 GB 7200 rpm NCQ, Wi-Fi-4965 A/B/G/Draft-N, BlueTooth, Windows Vista home premium, pokusy s Mandriva Linuxem)


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host