COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
greenhorn
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 18 črc 2008 10:21

Příspěvekod greenhorn » 07 zář 2009 12:41

Hadriel píše:mam slusnej problem, rano sem normalne delal na ntb, vypnul sem ho, vsechno v pohode. Prijdu vecer zapnu, ntb bezi ok, ale displej nesviti!! Ntb nabehne v pohode i do windows -> je slyset uvodni znelka a dalsi znelka kdyz napisu heslo a prihlasim se. Zkousel sem restarty. Napajeni ze site z baterky, vsechno mozny. Zkousel sem i externi monitor, ale nenabeh :( ale ten monitor je takovej pofiderni takze az se dostanu domu tak to zkusim na normalnim. Nekdo se s tim setkal, popripade vi co s tim? Kdyz nejde ani ten externi monitor tak se trochu bojim toho aby to nebyla grafika, ale kdyby byla pojebana tak by asi nenabehli napohodu windows...

Ntb do servisu VBI opravdu posilat nechci, a kdyz, tak jde jim to poslat bez hdd? A navic ntb je par dni po 2 rocni zaruce takze supr no.

edit: jeste jedna vec, od rana sem nechal ntb zapojenej do el. site kdyz sem ho vypnul, ale delam to takhle casto a nikdy zadnej problem, tak nevim bylo nejaky prepjeti nebo co? ale ze by to odnes zrovna displej...

edit2: pred 2 tejdnama sem flashoval bios, ale to na to asi mit vliv nebude, cely dva tejdny jel bez nejmensiho problemu


Cauko,

Fl90 vlastnim uz pomaly 3 roky a za ten cas sa mi 3krat stalo presne to co popisujes. Dispej nesvietil, vsetky ventilatory isly, disk bezal, win sa nacital, len nic nebolo vidno ani na externom monitore.

Prvy krat som notebook otvoril a precistil, vybral disk a dal ho naspet, to iste s ram. Ked som book zlozil vsetko istlo, tak som si myslel ze mozno niaky zly kontakt alebo tak.

Druhy krat uz precistenie nepomohlo, book som restartoval v zufalosti asi polhodinu a book zazrakom nabehol.

Vcera sa mi to stalo znova, akurat book uz nechce nabehnut. Pravdepodobne ho dam do servisu na komplet diagnostiku, ale na 99% to podlamna odidena grafika. :/

Pls ak ste mali niekto podobny problem, napiste ako ste ho vyriesili, ak sa dalo.

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 07 zář 2009 16:43

Tak sem to dal do servisu kvuli tomu monitoru, a byly to, aspon to rikal ten servisman, studeny spoje pod cipem grf. karty. Cena 3.230,- (ntb tejden po zaruce :D )
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Flankers
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 12 říj 2007 11:30

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising

Příspěvekod Flankers » 09 říj 2009 19:58

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, zda jste nekdo nezkouseli rozjet novou Operation Flashpoint 2: Dragon Rising na tomhle notasu..? Konkretne ja mam FL v.1 s procakem 2x 2GHz.. a 2 GB ram, myslíte ze to pujde..?
FL90 v.1 GF8600 GT 256MB,T7300,2x 1GB RAM,120GB DISK 7200ot.,BT+WIFI;

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 09 říj 2009 22:49

Na nižší detaily a rozlišení by to neměl být problém
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 10 říj 2009 11:57

kdyz uz tu resite ty hry, nemate nakej dobrej tip na verzi ovladacu pro GK na Win7 64bit? sem trosku linej procitat pul dne laptopv2go tak by me zajimalo co pouzivate na tu nasi 8600GT :)

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 10 říj 2009 12:01

nejnovějšíma nic nezkazíš :-) já stáhl ted ty nové na XPčka fakt je to zatím bomba! je vidět, že ovladače nejsou zase tak vyladěné! osobně si myslím že kdyby NV chtěla dokázaly by jsme se staršíma grafikama zázraky ale to by se NV ochudila o prachy za nový HW!

nejnovější ovladače mě zvedly výkon ve hrách tak o 10fps což není k zahození!!!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 10 říj 2009 16:35

no to bych si prave nebyl tak jistej... skoro nikdy sem nepouzival ty nejnovejsi protoze nebejvali polazeny na tyhle uz starsi GK, ja mel ale na mysli neco na W7 ne XP...

Momentalne sem tam mel nejnovejsi z NV pro NB protoze se mi nechtelo nic moc plasit a ve hrach nic moc, resp hlavne kolem teplot, za posledni dobu se mi skoro srovnala teplota GPU s CPU a dosahuje to i 90°C coz sem snad nikdy nemival / v ramci blizkosti thermal modulu a gk se ani nedivim pri tenhlech teplotach, v tuhle chvili uz casto spad framerate mozna kvuli ochrane a podtaktovani, po chvili kdyz teplota klesla tak se to srovnalo.

Ted tam mam jedny DOX tak uvidim zatim se mi zdaj trochu lepsi. Mozna jeste podmaznu thermal module novou pastou a uvidime, ale naky vyladenejsi drivery pro W7 a 8600 by to chtelo 8)

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 14 říj 2009 01:05

Kym som fical na WinXP tak som tahal drivre z laptopvideo2go. Bolo to pretom ze drivre priamo z nvidia stranky kvoli .inf suboru nesli. Odkedy mam win 7 x64 tak mozem kludne tahat priamo z nvidia stranky, tam si navolim seriu grafarne, OS, stiahnem a nic nepinda a pekne ide :)
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

quasar
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 16 říj 2009 23:20

Příspěvekod quasar » 16 říj 2009 23:31

Ahoj, nevím jestli to tu bylo někde řešeno, ale nepodařilo se mi nic najít. Jedná se o to, že můj FL 90 v1 při náročnější hře začne vždycky při zahřátí lupkat a zvuk vynechává. To trvá do té doby než se sníží výkon. Chtěl bych se tedy optat, co s tím dělat...je po záruce a esli to nemůže být nějaká maličkost...

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 18 říj 2009 19:10

kdy jsi ho naposledy čistil od prachu? co aplikovat novou pastu na CPU? nové ovladače na zvuk a na grafiku?

Co se pasty na čipset týče nedoporučuji! tam musíš dát ten silný teplovodivý pásek neboť je tam dost místa mezi čipsetem a chladičem!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

quasar
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 16 říj 2009 23:20

Příspěvekod quasar » 19 říj 2009 14:01

Gizmo_CZ píše:kdy jsi ho naposledy čistil od prachu? co aplikovat novou pastu na CPU? nové ovladače na zvuk a na grafiku?

Co se pasty na čipset týče nedoporučuji! tam musíš dát ten silný teplovodivý pásek neboť je tam dost místa mezi čipsetem a chladičem!




No naposledy sem ho čistil před 2 týdnama, ale tohle dělal už po půl roce po koupení. Ale teda s tou pastou bych to moh zkusit. Ovladače na zvuk sem taky instaloval nové, na grafiku už nee. No uvidíme.
Díky za odpověď

xps404

zbyly HW

Příspěvekod xps404 » 01 lis 2009 10:55

Bart.08 píše:Tak sem objednal :

Kingston 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 SODIMM - 602,- Kč
Pevný disk Seagate 500GB, 7200ot., S-ATA-II, 16MB, G-Force - 3 196,- Kč

Tak doufám, že mi to bude šlapat. Kdyby ste pak někdo náhodou chtěl tu 1GB RAMku nebo ten 120GB disk co mi zbyde, tak mi písněte PM a domluvíme se.


zdar mozna bych mel zajem o ten disk (a mozna i ram), ale ne hned

PS:jinak na dnesnich procesorech intel/AMD... se v 32bit modu da adresovat mnohem vice ram nez 4GB(~3GB), ale nejlepnejsi verze windous to nepodporuji.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů