COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
cub

Příspěvekod cub » 30 srp 2009 18:41

ahoj, omlouvám se jestli už se to tady řešilo jak jste spokojeni s windows 7 na tomhle noťasu? A kde jste sehnali drivery? Fakt díky

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 30 srp 2009 20:12

Mám sice fl90 v.2 (konfigurace v podpisu), ale to je v podstatě to samé. Já jsem nad míru spokojen, všechno jede svižně a hladce. Ovladače se nainstalovaly většinou samy při prvním spuštění systému, jenom jsem doinstaloval program na čtečku otisků, protože je vymakanější než to, co nabízí win7 (šlo se mi jenom přihlásit do systému, nic víc) a dále wireless select switch na přepínání BT/wifi. Jo a mám verzi win7 32bit, 64 nevím jak funguje.
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

cub

Příspěvekod cub » 31 srp 2009 16:46

tak jsem to naistaloval avšechno jede v pohodě ale ve správci zařízení mi to ukazuje dvě neznámá zařízení, jeden bude asi robson modul ale nevím co je to druhé? Řešil už to někdo?

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 31 srp 2009 20:01

není to webkamera?
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 01 zář 2009 09:50

win 7 v 64 bitovej verzii pouzivam nejake 3 tyzdne a som s tym maximalne spokojny. mam 1. verziu notasu a vsetky drivre okrem grafarne sa mi nahodili same a v pohode vsetko ide.
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

cub

Příspěvekod cub » 01 zář 2009 11:22

ne všechno mi jede čtečka karet, bluetooth, wifi, kamera musel jsem akorát nainstalovat robson modul. Ale pořád tam mám jedno neznáme zařízení. Myslím že je to něco na desce, nevíte kde sehnat chipset driver? Nemůžu ho na intelu nikde najít ...


hrnco a ve správci zařízení ti to neukazuje žádné neznámé zařízení?

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 01 zář 2009 12:29

heppma píše: dále wireless select switch na přepínání BT/wifi. Jo a mám verzi win7 32bit, 64 nevím jak funguje.


tobe funguje wireless select switch ten originalni od compalu? Me nejde, zkousel sem i ruzny verze. A taky mi nejde BT, wokna ho vubec nenajdou, myslim ze to je kvuli tomu ze sem na vistach pres ten WLSS ten BT nechal vypnutej a pri instalaci W7 se nezapnul.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

bigtomcz
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 03 črc 2007 19:39

Wireless select switch

Příspěvekod bigtomcz » 01 zář 2009 16:06

Mám úplně stejný problém s Compalem FT00 a Windows 7 Professional x64. Wireless select switch se sice nainsataluje, ale nic nedělá. Běží mi pouze bluetooth, nevíte jak zprovoznit wifi? Nevadí mi že nepůjde vypnout, hlavně ať funguje. Díky

bigtomcz
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 03 črc 2007 19:39

Wireless select switch vyřešeno!!!

Příspěvekod bigtomcz » 01 zář 2009 16:40

Tak jsem tento problém řešil ještě na help lince VBI, že ovladače se ladí a nyní jediný možný řešení je instalace staršího systému, třeba Windows XP, tam tam nainstalovat Wireless select switch, zapnout wifi a bluetooth a následně nainstalovat systém který potřebujete, nastavení si pomatuje hardware, proto to musí fungovat. To my ale nedalo, a pak jsem nalezl wireless select switch z jiného modelu, který ale kupodivu na FT00 s Windows 7 Professional x64 běží, zde je odkaz: http://fl90.tumblr.com/ Tak ostatním přeju hodně úspěchu. U mě to zabralo

cub

Příspěvekod cub » 01 zář 2009 16:51

me bluetooth i wifi jely v pohodě, nemusel jsem nic instalovat.Nemáš někdo stejný problém s tím neznámým zařízením?

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 01 zář 2009 17:33

BT a wifi mi v pohode ale wireless select switch nepouzivam takze mi to nejak nechyba. vacsinou potrebujem vypnut BT aj wifi naraz aby som usetril baterku takze to robim tym hardwarovym switchom vpredu.

cub: teraz som kukol do device managera a ako tak kukam tak je tam jeden Unknown device ale fakt netusim co to je a nedari sa mi to ani zistit. vsetko co som skusal slape ako ma takze zrovna moc ma to ani netrapi. ale keby ste to niekto zistili dajte vediet :D
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 01 zář 2009 17:40

takze co som googlil tak ten posledny Unknown device by mal zmiznut po nainstalovani Smart Battery. skusat sa mi to nechce kedze k zivotu mi to moc nechyba. ale mozete niekto skusit a dat vediet ci to pomohlo.
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 01 zář 2009 18:10

hrnco: To s tím smart battery jsem vygooglil taky, ale já to nainstalované nemám a přesto žádné neznámé zařízení se mi neukazuje. Ještě by to mohl být TPM chip (asi je to blbost, ale nic jiného mě už nenapadá).

Hadriel: Jo normálně jsem zašel na stránky compalu a stáhl si WSS na win Vista 32 a jede to v pohodě.

bigtomcz: Já měl v xp zapnuté buď jenom BT nebo jenom wifi, nikdy oboje a stejně to jede v pohodě. Nevím v čem je záhada, protože mám všechny ovladače a software přímo pro model FL90.
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

cub

Příspěvekod cub » 04 zář 2009 20:56

tak jsem zkoušel nainstalovat Smart Battery a neznámé zařízení tam je pořád, tak tím to nebylo.

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 06 zář 2009 19:10

me pomohlo na W7 nainstalovat: Driver for Windows 7 (for Unknown Device)

z odkazu od Bigtomcz: http://fl90.tumblr.com/
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host