Kvalita VBI / Barebone

notebooky VBI a vše kolem nich
krallik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 28 kvě 2007 12:33
Bydliště: Heydukova 1061, Starý Plzenec 33202
Kontaktovat uživatele:

Kvalita VBI / Barebone

Příspěvekod krallik » 12 čer 2007 23:38

Mam takovej dotaz . . posledni dobou se tu zacinaj mnozit nejaké nekalé indicie ohledne kvality VBI .. jake mate zkusenosti obecne / pripadne i konkretne / s VBI nebo Barebone notebookama .. maji opravdu snizenou kvalitu oproti normlanim "tovarnim" notasum? .. jak je spolehliva zaruka u jendotlivech partneru a jaka jsou rizika pri koupi tehle notasu? . .Diky moc

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 13 čer 2007 01:58

"posledni dobou se tu zacinaj mnozit nejaké nekalé indicie ohledne kvality VBI"

Jak jsi na to pro boha prisel? To ze si tady z toho delali reklamu nekteri z TS Bohemia nebo nektery z techniku VBI nebo kdo, prece nema nic spolecneho s kvalitou notebooku dovazenych ze zahranici.

Zadna snizena kvalita neni !!! To ze tam je jiny graficky cip nebo displej prece neznamena, ze se ti to po tydnu rozpadne.

Zaruka je natolik spolehliva, jak jen u ceskych prodejcu muze byt...
Problemy se zarukou/reklamaci/servisem VBI se zatim zadne nevyrojily

krallik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 39
Registrován: 28 kvě 2007 12:33
Bydliště: Heydukova 1061, Starý Plzenec 33202
Kontaktovat uživatele:

nn

Příspěvekod krallik » 13 čer 2007 17:08

nn . .spatne si me pochopil .. vedu diskusi s nekolika lidma ohledne barebona notebooku a VBI . .a stale na me pada argumenty jako "slozenej notebook nemuze bejt tak pevnej nez ten slozenej z tovarny" . ."slozenej notebook je hodne zoufaly reseni" .. "maji velice slabou baterku" . .. nebo dokonce "jsou tezsi nez normalni notebooky" .. "a kvalita tehle notebooku nemuze bejt porovnatelna se strojema z tovarny . .to uz si rovnou muzes koupit acer" .. proto se ptam, co je na tehle otazkach v celku pravdy ( v podstate podle tooh jak tenhle topic dopadne budu prezentovat jako dukaz, v opacnym pripade se zamyslim, jeslti je koupe slozenych notebooku opravdu rozumny reseni )

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 13 čer 2007 18:50

:lol: :lol: :lol:

Ty notebooky jsou vsechny vyrabeny temer uplne stejne. Jestli si to nekdo predstavuje tak jako ze koupis jeden kus plastu, potom druhej kus plastu a jako lego to budes spojovat dohromady, tak tohle opravdu ne. Respektive tohle udelaj v tovarne stejnym zpusobem jako kterykoliv jiny notebook. Jedina vec, ktera je jinak u CBB notebook je ta, ze jsou komponenty standardizovane a misto v notebook pro ne taky, tim padem jsou mnohem snadneji menitelne. Nic vic, nic min.
Vsechno, co se da delat na tehle "skladackach", se da v podstate delat na vsech noteboocich, jenze ti to nikdo nenabidne, jelikoz by bylo prilis drahe to nabizet (kvuli tomu, ze je to u kazde rady notebooku jinak), takze radsi nabizi jednu radu s jednotnymi komponenty, pripadne nekteri ti nabidnou alespon zmenit procesor nebo disk.

Cili te muze vzasade cekat to same co u "normalnich" notebooku. Kdyz se u barbonu rozhodne nekdo pouzit kvalitni/nekvalitni plasty, tak to bude stejne jako rozhodnuti pouzit kvalitni/nekvalitni plasty u vyrobce klasickych notebooku.

Ten proces vyroby notebooku se absolutne nemeni. Jediny rozdil je ten, ze ti tam technik v posledni fazi neda predem predepsane komponenty, ale komponenty podle tveho vyberu.

Sangria
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 133
Registrován: 04 pro 2006 16:21

Příspěvekod Sangria » 17 čer 2007 14:14

Já mám vzhledem k měnícím se cenovejm relacím na ostatních serverech dotaz na notebooky na Barbone. Co se týče hlavně případné reklamace, jestli by mi byli schopný dodat notebook bez OS a tak. Máte s nima někdo zkušenosti? Speciálně mě zaujal model Magic.

weev
občas se tu ukáže
Příspěvky: 46
Registrován: 10 pro 2006 23:28

Příspěvekod weev » 17 čer 2007 14:35

Mám notebook od barbone konkrétně "Wizard" zatím žádny problémy, když jsem jim psal tak klidně ti dají notebook bez OS, ale musíš si nějakou dobu počkat než jej objednají.
ASUS S96J Intel® Core™ 2 Duo Processor T5600, 1024MB 667MHZ TRANSCEND CL5, TOSHIBA MK1032GSX 100GB 5400ot.,16MB, 2,5'' SATA, Mobility Radeon X1600 256MB VRAM

Sangria
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 133
Registrován: 04 pro 2006 16:21

Příspěvekod Sangria » 17 čer 2007 14:38

A kolik ti strhnou z ceny? Plnou cenu OEM verze windowsů? Jestli nic, tak naformátovat si to umím taky :)

hhhonza

Příspěvekod hhhonza » 17 čer 2007 15:20

V tamnim foru se nejaky clovek na tohle uz ptal, byla tam odpoved, ze cca minus 1500 (byl to ntb, ktery normalne prodavaji s vistama).

alkaba
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 24 dub 2007 17:04

Příspěvekod alkaba » 17 čer 2007 15:45

To je supr pokud to dají bez os..taky jsem jim psal, ze to chcu bez visty (uz jedny ofiko doma mam a tak nechcu platit 2x) :) Zatim nenapsali, ale to bude tim ze asi pres vikendy nemakaj. jo a jinak visty premium na barbone.cz stoji kolem 2000 s dani.

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 17 čer 2007 17:23

ty máš doma krabicovou verzi Vist jo?

Lecram
občas se tu ukáže
Příspěvky: 24
Registrován: 15 čer 2007 13:43

Příspěvekod Lecram » 17 čer 2007 17:45

Ts bohemia neprodává notebooky bez OS, lze odpočítat 1500,- za Visty, ale je přiložen Linux - tak mi to řekli.

Sangria
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 133
Registrován: 04 pro 2006 16:21

Příspěvekod Sangria » 17 čer 2007 18:01

Takže ti k tomu jen daj cédo linuxu a ten už si buď můžeš, nebo nemusíš nainstalovat sám?

Lecram
občas se tu ukáže
Příspěvky: 24
Registrován: 15 čer 2007 13:43

Příspěvekod Lecram » 17 čer 2007 18:06

Tak mě to řekli v telefonu.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host