display FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
xabe
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 12 srp 2007 15:03

display FL90

Příspěvekod xabe » 06 kvě 2011 10:59

mam rozbity diplay u sveho FL 90, kde sezenu novy a je jednoducha vymena nebo je zapotrebi s tim jit do servisu ?

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1450
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 06 kvě 2011 11:58

ja bych se poptal tam, kde jsi notebook koupil ... co se vymeny tyce, zalezi na Tve zrucnosti

xabe
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 12 srp 2007 15:03

Příspěvekod xabe » 06 kvě 2011 12:10

http://www.notebooknamiru.cz uz je mimo provoz

zaruka uz je v trapu.

potrebuju vedet jaky typ displaye tam muzu dat. Na vbi me rekli jenom, ze je to LCD 1280*800 tot vse.

display me zatim funguje, ale mam vsude cervene odstiny. pri nastaveni jasu se meni poloha techto vad ( prenasi se na jiny stin barev)

sill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 128
Registrován: 18 dub 2009 19:07

Příspěvekod sill » 06 kvě 2011 19:44

na aukru ted prodávaj jeden
výměna neni složitá

kubino
chodí často
Příspěvky: 783
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 07 kvě 2011 10:34

pozáruční servis dělá myslím Kvazar Micro
http://www.kmczech.cz/
nebo jakýkoliv "notebook servis"
http://www.google.cz/search?sourceid=ch ... ook+servis

návodů jak rozebrat FL90 je na googlu spousta, např
http://blog.lugru.com/2009/07/disassemb ... 90-laptop/
http://www.mxm-upgrade.com/IFL90.pdf
mrkni na to a uvidíš, jestli si na to troufneš

Koupí lcd displeje na aukru/ebay a vlastní montáží ušetříš minimálně polovinu, ale je to práce.
Jo, a víš určitě že je to displejem? Neodchází grafika?
Asus G75vw, UX32vd, G550jk

miny10
občas se tu ukáže
Příspěvky: 42
Registrován: 15 led 2008 19:23

Příspěvekod miny10 » 12 kvě 2011 08:50

cau me odesla zakladni deska tak jestli potrebujes lcd nebo grafiku tak mi pisni na mail: miny@seznam.cz
VBI Nevada FL90 v.2, GPU 8600M GT 512MB, CPU Dual Core 2.2GHZ, HDD 500GB 5000ot Win 7 build 7100

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 05 čer 2011 17:58

Chlapi neví někdo zda je stejný LCD s FL90 a HL90? Odešlo mě podsvícení a mám možnost koupit displey s HL90. O rozlišení si myslím až tak nejde spíš jestli má 30pin konektor a stejné přípojné místa. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

xabe
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 12 srp 2007 15:03

Příspěvekod xabe » 08 pro 2011 16:03

tak se to spravilo a najednou je tu ten problem znova
tedko jsem Vam to i vyfotil aby jste meli predstavu co me to dela

http://img713.imageshack.us/img713/5007/imag0057um.jpg

a pise se tam ze se to nahrazuje za
COMPAL FL90, screen WXGA 15.4′ 1280×800, Chunghwa CLAA154WB03A

no ja nevim ,ale ten nazev me nic nerika, kde zjistim jaka je dalsi alternativa. nebo tam jde jakykoliv

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 09 pro 2011 07:47

No pořádně s té fotky nevidím co máš za problém?? Že by ty svislé čáry? to by byl KO displey!

Jinak mě odešel taky displey - tedy spíše jen podsvětlení. výměna invertoru nepomohla jelikož odešla výbojka v displeyi. Na aukru jsem koupil podobný - prakticky stejný typ jen s vyšším rozlišením. jde pouze o to aby splnil tyhle parametry:

Invertor musí mít stejný vstupní konektor jako máš na notebooku
rozměry 15,4" (je jedno jestli mat nebo lesk-to záleží co upřednostníš)
upevňovací otvory po bocích pro uchycení kloubů - myslím že jsou 4x4 díry

toť vše.

Já ho koupil na aukru za 600kč.
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 17 pro 2011 14:56

xabe píše:tak se to spravilo a najednou je tu ten problem znova
tedko jsem Vam to i vyfotil aby jste meli predstavu co me to dela...

je obraz na externim monitoru v poradku? i v nativnim rozliseni a 32bit hloubce? neobjevuji se pri 3DMarku nejaky obrazovy defekty? tohle totiz spis nez na LCD vypada na odchazejici grafiku.

jinak LCD muzes pouzit prakticky jakykoliv jiny s uhloprickou 15,4" a pomerem stran 16:10. pro jistotu bych se ale vyhnul panelum z DELL-u a IBM / Lenovo - nemusi mit kompatibilni firmware. rozliseni muzes volit prakticky jakykoliv, idealni je 1440x900 nebo 1680x1050. konektor na CCFL vybojce je standartizovany, tzn.v 95procentech bude vzdy stejny.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

xabe
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 12 srp 2007 15:03

Příspěvekod xabe » 20 pro 2011 21:43

pri pripojeni extermi obrazovky (v mem pripade televize) vse bylo v poradku i projektor sel v pohode, kdyz ja mel tu vadu obrazu

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 21 pro 2011 19:16

v tom pripade je s nejvetsi pravdepodobnosti neco spatne v elektronice LCD. oprava = vymena LCD.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host