Modrá obrazovka

notebooky VBI a vše kolem nich
Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Modrá obrazovka

Příspěvekod Bart.08 » 09 kvě 2010 13:03

Zdarec borci ...
Na mojem disku mi najednou začala vyskakovat při bootování modrá obrazovka smrti a Windowsy prostě nenajedou. Nevíte co s tim ? Případně nějakej dobrej servis v Praze, kde by si s tím věděli rady ? Díky
Bart.08 =)

VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 09 kvě 2010 17:25

Zkoušels to přeinstalovat?
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 09 kvě 2010 17:25

Tak reinstall pomůže vždycky, ale mě jde o ty data na tom disku.
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 09 kvě 2010 17:55

Tak to pořád vyjde líp sehnat si externí box a zkopírovat na jiný počítač než jít do servisu ;-)

Pokud teda nejsou data nějak poškozené aby byla potřeba odborníků
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 09 kvě 2010 18:33

Tak jde o to, že se jedná o velký soubory a v servisu to budou mít vytažený dřív než já doma :D
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 09 kvě 2010 19:20

No a jako reinstal windowsu ti nejde nebo co?!! Reinstal ti přeci nic nesmaže! Leda by jsi byl jelito a dal format :-)
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 09 kvě 2010 19:52

Reinstal jsem jednou zkoušel, když sem to měl taky v háji a vůbec to nepomohlo :D Ale zkusit to můžu no :D
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 09 kvě 2010 20:42

pokud to nepomohlo nepomáhá ani F8 (nouzový stav) vyvstává otázka zda něco neodešlo nebo to není špatným ovladačem - třeba zkus vypnout sata mod v biosu...
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 10 kvě 2010 16:08

Tak bohužel nic nezabralo :(
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 12 kvě 2010 08:07

skama si?
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

nejjednodussi

Příspěvekod drk22 » 12 kvě 2010 08:46

Nejjednodussi je obvykle pořídit nový (větší) disk + externí 2,5" rámeček. Nový disk dát do NB a ten starý do rámečku. NB přeinstalovat na nový disk a data stáhnout z toho externího, je to nejjednodušší, ve výsledku nejrychlejší a člověk navíc obvykle získá rychlejší a větší systémový disk + záložní disk na data.
jinak to taky může být špatný ovladač, takže pomalejší varianta pak je v nouzovým režimu postupně odstraňovat poslední ovladače.
Případně se mi už stalo, že to bylo špatným kontaktem na konektoru (blbě zasunutý disk, či dvd mechanika).
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 12 kvě 2010 10:55

jj to jsem mu radil ovladače.. Jinak jak píšeš souhlasím s tím koupit druhý rychlejší a větší disk 1500kč + 300 za rámeček a jsi vysmátej.

Co se té "mechaniky" na tomto typu NT týče tak to byl ten nejhorší šmejt co sem kdy měl tu čest! Byla příčinou sekání NT a modrých obrazovek - pak tady bylo i update FW té mechaniky což sice pomohlo ale i tak se NT choval divně. Já jí prostě vyměnil za jiný typ a od té doby (cca 1,5roku) se mi nestalo aby mě nějak NT haproval! ťuk ťuk ťuk na dřevo....
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 12 kvě 2010 14:19

Přesně tak, ten rámeček jsem taky radil... A pokud zrovna nejsou peníze na nový disk, tak nacpat starý disk do boxu, zazálohovat na jiný počítač, zformátovat, přeinstalovat a pak věci natahat zpátky.
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 12 kvě 2010 15:16

pučil sem si disk od kámoše a už tahám data ven a pak reinstall .. ale jinak díky za snahu :wink:
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host