FL90 upgrade

notebooky VBI a vše kolem nich
artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

FL90 upgrade

Příspěvekod artim808 » 05 úno 2010 05:56

Chcel by som si vymenit ramky na mojej FL90. Momentalne mam 2x2GB DDR2 667MHz, chcel by som tam dat 2x2GB DDR3 1333MHz.

Chcem sa opytat ci niekto robil tiez takyto upgrade. Je citit rozdiel? Bude to kompatibilne? Alebo FL90 podporuje iba DDR2?
Vopred vdaka za odpovede :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1440x900 • T7700 2,4GHz • 2x2GB RAM • GF 8600M GT • Robson 1GB • Hitachi 200GB, 7200ot. • Wifi, Bluetooth • dualboot Ubuntu 10.10 64bit + windows7 ultimate 64bit

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 05 úno 2010 08:53

Nechci kecat, ale mám dojem, že FL90 podporuje maximálně DDR2 800MHz, takže ten rozdíl by moc poznat asi nebyl
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 05 úno 2010 08:57

myslím, že ddr2 a ddr3 nejsou kompatibilní a poběží jenom na frekvenci max 667 MHz, bez ohledu jak rychlé tam dáš. Jediné jak si aspoň papírově polepšit je vzít ram s CL nižším než 5 (i když netuším jestli se to reálně projeví).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

hmm

Příspěvekod drk22 » 05 úno 2010 12:43

Pochybuji, že by tam šli dat ddr3 moduly...
Ten NB je pomalu zralý spíš na výměnu, pokud ti nestačí výkon, tak ho na něm už nikde nenaženeš...

Btw. byl ti k něčemu ten robson modul?

U_Phone

Příspěvekod U_Phone » 05 úno 2010 21:50

Jasně, nacpi do DDR2 slotu DDR3 moduly :P :lol: ... I když už jsem se s podobným týpkem taky setkal :lol: ... FLko umí jen DDR2 o 667 MHz...

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 06 úno 2010 03:15

Oki tam uz je po upgrade :D Diky chlapi uz to mam von z hlavy. Myslel som ze to zavisi od chipsetu a ze to bude kompatibilne ale ak nieje tak pokusy robit nebudem :D Aspon som spokojny ze mam zo svojho nb maximum co sa dalo dat...

Ps robson som nevyuzil je to hlupost. Ak by sa dam dali manualne napchat tie bootovacie subory bolo by to ok ale zial nedaju sa...
VBI Compal FL90 (15,4", 1440x900 • T7700 2,4GHz • 2x2GB RAM • GF 8600M GT • Robson 1GB • Hitachi 200GB, 7200ot. • Wifi, Bluetooth • dualboot Ubuntu 10.10 64bit + windows7 ultimate 64bit

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

hm

Příspěvekod drk22 » 06 úno 2010 12:04

No někde sem čet, že se do toho robson nesmyslu dá nějakým progámkem (nevím už jestli to byla zvlášť aplikace, nebo součást systému či app. dodávané k modulu) určit, co se do toho modulu má nahrát. Autor měl tenkráte 4gb variantu a v ní měl natažené datové soubory k nějaké hře, takže se mu výrazně zrychlilo načítání map ve hře. Každopádně osobně jsem to nikdy nepoužil a zdá se že to zaniká na úbytě a nikdo to nepoužívá...

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 06 úno 2010 22:35

Ten soft je sucastou ovladacov, a stoji za prd... dlho sa nacitava (ak vobec) a ak si tam aj nejake subory nahadzem, rozdiel ani nepoznat. Fakt skoda, ze sa tam tie systemove subory nedaju dat, ak by to urychlilo start systemu, malio by to vyznam ale takto su to len vyhodene peniaze (mam 4GB robson a lutujem, ze som do toho investoval)
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů