FL90 v1 - po vypnutí již nenaběhl

notebooky VBI a vše kolem nich
arucard
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 20 zář 2009 18:26

Příspěvekod arucard » 25 zář 2009 15:17

Gizmo_CZ píše:no to je právě že moc! napiš přímo na vbi!! V ideálním případě:http://www.kmczech.cz/

což je přímo autorizovaný servis vbi

Tož ještě je to jinak, na mejla se neozývali, tak jsem jim volal a nakonec to není základkou, ale grafickou kartou!
Oprava vyjde u obou stejně - zhruba 5k. :cry:
Tož se teď mosím rozhodnout, jestli se oplatí investovat do opravy nebo si koupit nový... :(

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 25 zář 2009 15:46

nova grafika 8600m GT s 512MB ramkou ti na ebay vyjde tak na 3.500,- i s dopravou.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Majkeyy
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 říj 2009 13:25

8600m gt nejede

Příspěvekod Majkeyy » 12 říj 2009 13:33

Mám notebook od intelu kupovaný před 2 roky typ FL90. Je již 2 měsíce po záruce. Bohužel se mi nyní nějakým způsobem poškodila grafická karta. Systém windows 7 ji měl sice stále v seznamu zařízení ale byla vygenerována chyba s označením code 13, což znamená že došlo k chybě na daném zařízení. Cělý display se mi rozdělil do několika částí. Takto nabíhá už bezprostředně po zapnutí což znamená, že problém zřejmě nebude v systému windows. Jinak celý počítatč funkguje, procesor, paměti, hdd..Tak bych se chtěl zeptat, jestli jste se s tím už setkali nebo ne, kolik by stála případně oprava nebo výměna grafické karty, a jestli by jsete mi mohli poradit ještě v jedné věci a sice kdybych chtěl do této šasi typ FL90 koupit lepší grafiku například nVidia 8800 mgt 512Mb, kolik by to stálo, jaká základní deska by se musela objednat aby byla kompatibilní se zbytkem komponentů v FL90 a zda je to vůbec možné?

Majkeyy
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 říj 2009 13:25

poradit

Příspěvekod Majkeyy » 12 říj 2009 14:35

Ahoj. Potřeboval bych vědět jestli grafika nVIDIA Geforce 8600M GT G84M 600 MXM II Card 512MB půjde do notebooku FL90 v1 místo původní gfariky. Servisák na vbi tvrdí že půjdem ale neví co znamenají označení
G84M 600 MXM II. Nemohl by mi někdo poradit?
Dííííky moc

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 12 říj 2009 16:52

G84M je oznaceni jadra 8600
MXM II je oznaceni slotu pro grafiku (napr. MXM III nedas do MXM II slotu)
600 nevim, nejspis takty... (kdyztak me nekdo opravte)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 12 říj 2009 18:24

je to tak, teoreticky ( a vetsinou i prakticky ) by do FL 90 mela jit jakakoliv verze 8600m, akorat musi bejt do slotu MXM-II

edit: Majkeyy projed si tenhle topic http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... &start=135
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Majkeyy
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 říj 2009 13:25

Příspěvekod Majkeyy » 12 říj 2009 22:01

Tak děkuju moc:) Nevíte ještě jestli FL90 v1 má slot MXM-2? ale asi jo co?

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 12 říj 2009 22:12

jo ma MXM-II, precti si ten topic co sem postnul vejs, tam je toho vic.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Majkeyy
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 říj 2009 13:25

Příspěvekod Majkeyy » 13 říj 2009 21:02

Hledal sem grafiku nvidia geforce 8600m-gt na netu a nikde není..narazil jsem jen na pár kusů z honkongu a thaiwanu a nevím jak tam je cena s tím clem. Nemáte někdo zkušenosti s nakupováním mimo EU?
Díky

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 13 říj 2009 21:11

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=8600m+ ... &_osacat=0

kup normalne na ebay, zaplatis akorat postovny k cene, to je vetsinou tak +-30 dolaru

takze se dostanes s cenou klidne kolem 3000,- mozna i pod
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Majkeyy
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 říj 2009 13:25

Příspěvekod Majkeyy » 13 říj 2009 21:16

a tam žádný clo není? mě kamarád říkal že právě budu platit clo ještě. Mají tam gtuhle grafiku která vyjde i s poštovnym za 120 dolarů ale právě nevím jak s tím clem..tak myslíš že teda žádný clo se tam neplatí jo?

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 13 říj 2009 21:30

ja nevim, ja si posilal z ebay veci a platil sem vzdycky presne akorat cenu zbozi + zadany postovny, nikdy nic navic. Ale vzdycky to bylo z primo z ameriky poslany. Ale podle me nebudes platit nic, a kdyz tak to bude malo bych rek, ale spis myslim ze nic.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 18 říj 2009 23:29

Preco tam chcete dat zasa 8600? Ved je jasne ze cela tato seria je zla. Zas vam odijde po nejakom case. Ja tam vlozim Ati HD4670m ked mi odijde moja 8600M GT. Myslim si ze je to zbytocne davat peniaze do niecoho o com uz dopredu viem ze dlho nevydrzi a ze to je chybne.
VBI Compal FL90 (15,4", 1440x900 • T7700 2,4GHz • 2x2GB RAM • GF 8600M GT • Robson 1GB • Hitachi 200GB, 7200ot. • Wifi, Bluetooth • dualboot Ubuntu 10.10 64bit + windows7 ultimate 64bit

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 19 říj 2009 07:47

Jde o to ze na tu HD4670, musis flashovat vBIOS, a jak to udelas kdyz ti nenabehne notas? A taky to HD ma o 15W vetsi spotrebu nez 8600, a taky bude vic topit, takze tady platis za neco co taky vubec nemusis rozchodit. A serie G84m neni spatna, poruchovost je v toleranci, jako u jakychkoliv jinych karet.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 19 říj 2009 07:48

artim808 píše: Ja tam vlozim Ati HD4670m ked mi odijde moja 8600M GT.


Tak až jí tam dáš tak dej vědět jak jsi jí v tom noťase rozchodil :D :D
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host