FL90 v1 - po vypnutí již nenaběhl

notebooky VBI a vše kolem nich
arucard
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 20 zář 2009 18:26

FL90 v1 - po vypnutí již nenaběhl

Příspěvekod arucard » 20 zář 2009 18:28

Dobrý den všem, vlastním notebook FL90 v1. Již není v záruce. Stala se mi taková nemilá věc:
V autobuse jsem na něm poslouchal mp3, tak jako vždy, bez problému. Po vypnutí a následném zapnutí již však nenaběhl. Po zapnutí se rozsvítí signalizace zapnutí, zatočí se ventilátor, disk pákrát zahrabe a to je vše. Černo na obrazovce, nic se neděje, pouhým ťuknutím na zapínací tlačítko se okamžitě vypíná.
Zkoušel jsem snad vše, co mi mé schopnosti dovolily. Prohazování RAMek, HDD je v pořádku (na jiném PC je bezproblému funkční). Rozebral jsem ho snad do posledního šroubku, nikde známka po prasknutí, spáleném obvodu, součástce. Zkoušel jsem i osekání na nutné mininum - odebral jsem DVD mechaniku, wifi a bt modul, nechal pouze jednu RAMku, odpojil monitor, usb porty, webku, prostě co šlo a nebylo nutné pro chod. Pořád nic.

Už jsem bezradnej, co dál zkusit?
Vypadá to na problém se základkou?
Má vůbec cenu oprava? Nebo radši investice do nového notebooku?

Děkuji všem za konstruktivní rady.

Sestava:
FL90 15.4"
procesor Intel® Core™ 2 Duo Processor 1,80GHz
nVidia 8600M GT
2x 1GB DDR2
2,5" SATA HDD 120GB 7200rpm
mechanika SuperMulti PATA podporuje DVD+ DVD- DL a RAM
video výstupy: CRT, S-Video Out
Fire-Wire IEEE 1394
zvukovka Intel® HDA Realtek
Gigabit LAN, RJ-45
WIFI intel 4965 A/B/G/Draft-N
2Mpix web kamera
LCD je leštěný
6ti článková baterie 4800mAh
OS WIN Vista 64bit SP1
Naposledy upravil(a) arucard dne 20 zář 2009 18:47, celkem upraveno 1 x.

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 20 zář 2009 18:38

A na obrazovce se nic neukáže? blikající bílá čárka, něco napsáno?
Co PC reproduktor? vypípá nějaký kod? zkoušel jsi NT připojit na externí monitor?

Odkud jsi?
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

arucard
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 20 zář 2009 18:26

Příspěvekod arucard » 20 zář 2009 18:46

Gizmo_CZ píše:A na obrazovce se nic neukáže? blikající bílá čárka, něco napsáno?
Jak jsem popisoval, nic se nukáže, nic neblikne, prostě tma.
Gizmo_CZ píše:Co PC reproduktor? vypípá nějaký kod?
Ani nepípne. Prostě po zapnutí se jenom roztočí ventilátor, HDD párkrát zahrabe a je ticho po pěšině.
Gizmo_CZ píše:zkoušel jsi NT připojit na externí monitor?
Zkoušel, žádná změna.
Gizmo_CZ píše:Odkud jsi?
Jestli to pomože, Uherské Hradiště. ;-)

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 20 zář 2009 18:52

heh dneska jsem zrovna přes něj jel :-)

Hele s největší pravděpodobností odešla ZK deska

protože:
vadné paměti, CPU,GPU,HDD atd.. by deska vypípala přes spikr kody závad.

Pokud si to umíš sám tekhle rozebrat výměna by pro tebe neměla být problém:

Motherboard Compal FL90 PM1 w/ VGA 256MB 2.626,- s DPH
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

arucard
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 20 zář 2009 18:26

Příspěvekod arucard » 20 zář 2009 19:33

Gizmo_CZ píše:heh dneska jsem zrovna přes něj jel :-)

Hele s největší pravděpodobností odešla ZK deska

protože:
vadné paměti, CPU,GPU,HDD atd.. by deska vypípala přes spikr kody závad.

Pokud si to umíš sám tekhle rozebrat výměna by pro tebe neměla být problém:

Motherboard Compal FL90 PM1 w/ VGA 256MB 2.626,- s DPH

To mě taky napadlo, ale stejnako sem to chtěl aspoň nějak ozkoušet, než by padl nějaký verdikt...
To je v pohodě, pár šroubků a MB je venku. ;-)
Nová MB stojí jenom 2k7? :shock: Kde jsi to našel? :oops:
Já mám teda toho notesa z http://notebooknamiru.cz/ a tam už se to jaksi neprodává...

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 20 zář 2009 22:00

www.vbi.cz

bohužel měli to v původním ceníku náhradních dílů - teď už ne ale zavolej tam a neměl by být problém tento díl dodat. maj je normálně na skladě

Obrázek
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

arucard
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 20 zář 2009 18:26

Příspěvekod arucard » 21 zář 2009 21:34

Nakonec sem napsal přímo na http://notebooknamiru.cz/
Už mi došla odpověď. Naštěstí to teda ještě pude. :-)
Cena je sice krapet vyšší, ale co nadělám... :cry:
> cena bez DPH: 3.578

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 22 zář 2009 04:35

no to je právě že moc! napiš přímo na vbi!! V ideálním případě:http://www.kmczech.cz/

což je přímo autorizovaný servis vbi
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

arucard
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 20 zář 2009 18:26

Příspěvekod arucard » 22 zář 2009 12:40

Díky moc! :)

unking
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 23 zář 2009 16:57

Příspěvekod unking » 23 zář 2009 17:04

Je to náhoda, ale dnes se mi stalo totéž - asi se jim na vbi zaplo kurvítko.

Také mám Compal FL 90. Včera večer jsem jej normálně vypl ale dnes ráno po zapnutí je obrazovka bez reakce. Oproti tobě tam však mám jeden rozdíl. Po chvíli slyším znělku windowsů, takže notebook bootuje, ovšem display nejde. Naštěstí mi záruka vyprší až za 3 týdny (kurvítko se zaplo brzo), takže ho pošlu do záruky, pokud tedy projde že mám částečně zrušený štítek se seriovým číslem ... asi až na 2 cifry jde každé číslo víceméně přečíst, ale pokud tam bude nějaké hovado tak nevím jestli mi to uzná (už kdysi jsem to z tohohle důvodu přelepil průhlednou izolačkou).
No, další 3 týdny asi strávím bez noťasu ale co už.

Hodně štěstí s opravou.

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 24 zář 2009 04:55

to že máš sedřené SNko není důvod k tomu abyneuznli reklamaci! Ano budou se pokoušet to na tohle uhrát ale je na nich (dle českých zákonů) aby prokázeli že tento NT není ten který jsi u nich zakoupil! Už se too tu jednou řešilo cca před rokem a půl. Já ho tedy raději přelepil izolačkou - i tak je to už ale na pokraji čitelnosti :-)


JJ poku je slyšet znělka windows je to obrazovkou - stačí NT připojit na ext monitor a pri boootu to hnedka zjistíš jestli to jede nebo je
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

unking
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 23 zář 2009 16:57

Příspěvekod unking » 24 zář 2009 09:06

problém je, že jsem zkusil zapojit monitor, ale je bez reakce ... i když je takový pofiderní. Každopádně jim to tam pošlu a uvidím, snad to zabere max oněch 14 dní co mi ten servisman řekl.

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 24 zář 2009 20:08

unking píše:Je to náhoda, ale dnes se mi stalo totéž - asi se jim na vbi zaplo kurvítko.

Také mám Compal FL 90. Včera večer jsem jej normálně vypl ale dnes ráno po zapnutí je obrazovka bez reakce. Oproti tobě tam však mám jeden rozdíl. Po chvíli slyším znělku windowsů, takže notebook bootuje, ovšem display nejde. Naštěstí mi záruka vyprší až za 3 týdny (kurvítko se zaplo brzo), takže ho pošlu do záruky, pokud tedy projde že mám částečně zrušený štítek se seriovým číslem ... asi až na 2 cifry jde každé číslo víceméně přečíst, ale pokud tam bude nějaké hovado tak nevím jestli mi to uzná (už kdysi jsem to z tohohle důvodu přelepil průhlednou izolačkou).
No, další 3 týdny asi strávím bez noťasu ale co už.

Hodně štěstí s opravou.


Stalo se mi to stejne, oprava stala 3.200,-

Zavada popsana tady: http://www.nemecek.cz/pocitacovy-servis ... ati-nvidia
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

unking
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 23 zář 2009 16:57

Příspěvekod unking » 25 zář 2009 13:25

Hadriel píše:
unking píše:Je to náhoda, ale dnes se mi stalo totéž - asi se jim na vbi zaplo kurvítko.

Také mám Compal FL 90. Včera večer jsem jej normálně vypl ale dnes ráno po zapnutí je obrazovka bez reakce. Oproti tobě tam však mám jeden rozdíl. Po chvíli slyším znělku windowsů, takže notebook bootuje, ovšem display nejde. Naštěstí mi záruka vyprší až za 3 týdny (kurvítko se zaplo brzo), takže ho pošlu do záruky, pokud tedy projde že mám částečně zrušený štítek se seriovým číslem ... asi až na 2 cifry jde každé číslo víceméně přečíst, ale pokud tam bude nějaké hovado tak nevím jestli mi to uzná (už kdysi jsem to z tohohle důvodu přelepil průhlednou izolačkou).
No, další 3 týdny asi strávím bez noťasu ale co už.

Hodně štěstí s opravou.


Stalo se mi to stejne, oprava stala 3.200,-

Zavada popsana tady: http://www.nemecek.cz/pocitacovy-servis ... ati-nvidia


Mám naštěstí ještě záruku. Jak dlouho trvala reklamace v tvém případě? Díky za odpověd.

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 25 zář 2009 14:17

Ja to nemel v zaruce, nechal sem si to delat v tom servisu, kde byl ten clanek co jsem linknul v postu vejs, jinak tam sem to mel hotovy za dva dny. V tvem pripade ale Kvazar asi vymeni rovnou celou grafiku, a jelikoz ze zakona maj na reklamaci 30 dni, nebudou nikam spechat. Videl bych to tak na 2-3 tejdny.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host