Chlazení, hluk, regulace

notebooky VBI a vše kolem nich
RICO66
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 11 bře 2007 19:45

Příspěvekod RICO66 » 23 kvě 2007 19:50

Crabik píše:Ted jsem si navic v RM CPU Clock Utility nastavil Power-saving mod na nasobic 6.0x a priskrcene na 50%, cili mam Core-clock nejakych 999MHz a Throttle 570MHz u obou jader. Je to sice o chlup pomalejsi, ale vetrak se ted dostane jen na ty male otacky a dal ne.

jo, to pouzivam taky a myslim, ze i spousta dalsich, ale podle me to Throttle nema moc velky vliv.. ze ti tam posle par prazdnych ciklu, ti zas tolik nepomuze..
kdyz throttling napouzivam, tak se mi chladi stejne, jako kdyz ho pouzivam, akorat s throttlingem je pomalejsi odezva systemu.

RICO66
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 11 bře 2007 19:45

Příspěvekod RICO66 » 23 kvě 2007 20:08

a taky bych mel jeden dotaz, neni nahodou treba ta hodnota(ty) pro zapinani a vypinani vetraku operacnim systemem(windowsXP) precteny z biosu pri instalaci a pak na bios kasle??
nerad bych vypadal jak kreten, ale zkousel jsem bios od verze 110B do 118B a vzdy mi zapina a vypina na stejne hodnote - proste zadna zmena, puvodne jsem mel 114B a zapina pri 46 a vypina pri 39-40°
prijde mi to divny, kdyz nekomu treba vypina uz pri 44°...

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 23 kvě 2007 20:14

RICO66: Ale je tam rozdil s biosem 105B a throttle na 50% mi to jeste nespustilo vetracek na plne otacky, porad to bezi jen na ty mirne (a mam to nastavene uz asi pul dne), kdyz jsem to predtim posunul na 75%, tak mi to hucelo i naplno. V tuhle chvili mam teplotu kolem 47°C, pricemz kriticka pro spusteni naplno je kolem 55°C.

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 23 kvě 2007 20:20

tak to uz zni luxusne....rikas 105B? To jsi stahl primo ze stranek intelu? Mi to spina tak jako RICO66 a vypina taky az na tech 39, coz je silenost

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 23 kvě 2007 20:20

EDIT: Navic je to prijemnejsi v tom smyslu, ze to nezapina/nevypina. Na ochlazeni pod 42°C (za ktere se uplne vypne) je to moc slabe a na prekroceni hranice 55°C (zapinani ultra rychlosti) zase dostatecne silne, proste se to toci porad stabilni rychlosti


BIOS105B
http://www.bizcom-us.com/support/TechSu ... e.htm#EL80

RICO66
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 11 bře 2007 19:45

Příspěvekod RICO66 » 23 kvě 2007 23:15

Crabik píše:RICO66: Ale je tam rozdil s biosem 105B a throttle na 50% mi to jeste nespustilo vetracek na plne otacky, porad to bezi jen na ty mirne (a mam to nastavene uz asi pul dne), kdyz jsem to predtim posunul na 75%, tak mi to hucelo i naplno. V tuhle chvili mam teplotu kolem 47°C, pricemz kriticka pro spusteni naplno je kolem 55°C.


no ja throttling nepouzivam vubec a taky mi nespina na vyssi otacky... a dost casto se stava, ze nebezi vubec - dostane se pod tech 39°, ikdyz je to take mozna tim, ze jsem si mezi procak a chladic dal jinou pastu, nez tam je od vbi..
ale tomu throttlingu fakt neverim, ja s tim nikdy uspech moc velkej nemel, mam to radsi uplne vypnuty, protoze kdyz jsem ho pouzival, tak jsem na nejnizss takty pri pustenym videu skoro nemoh brouzdat na netu nebo otevirat slozky jak to bylo zpomaleny - samozrejme zalezi na urovni nastaveni, ale vliv na chlazeni to u me nikdy nemelo, akorat mi to zpomalilo system..

EDIT:ted jsem to zkousel na throttling 25%, ktery melo trohu vliv na snizeni teploty(0,6°), ale nedalo se na tom delat, mel jsem pusteny video - naprosto zpomaleny a otvirani slozek trvalo tak pul sekundy..
tech 50 procent by asi trosicku pomohlo, ale porad by to nebylo o 5°, jak bych potreboval

jinak dik, tu 105B nejspis zkusim

bajlek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 41
Registrován: 27 kvě 2007 18:12

Příspěvekod bajlek » 27 kvě 2007 18:20

Mate nekdo nejake zkusenosti s BIOSem verze 118B ??

Popr. vyzkousel uz nekdo z Vas verzi 119B? Vysla 25.kvetna 07

Mohl by mi jeste nekdo shrnout navod jak spravne nabootovat abych flashnul BIOS (pac tam neni instalacka) a jsem zvykly flashovat z diskety :). Kdyz jsem stahnul tu utilitu pro Vistu boot (v ISO) tak mi to pri otevreni v neru hlasi chybu a tenhle image ma jen 2kB coz je asi blbost ne?

Jinak notebook (HEL80 ale u Barbone) je uz objednany :) procetl jsem hafo clanku, hodnocenu apod. takze si myslim ze ten notas bude presne pro me,ale premyslim ze jeste objednam chladici podlozku :) nebo si udelam svoji...

diky moc

(myslim ze pro BIOS by se mel vytvorit zvlastni thread)

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 27 kvě 2007 18:37

bajlek: Se podivej na prvni stranku tohoto vlakna.

bajlek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 41
Registrován: 27 kvě 2007 18:12

Příspěvekod bajlek » 27 kvě 2007 19:49

jo diky,ja se tam dival i rive,ale nevsimnul jsem is te velke citace :( asi uz sem slepy...zajdu k doktorovi

bajlek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 41
Registrován: 27 kvě 2007 18:12

Příspěvekod bajlek » 01 čer 2007 15:41

otazka : Proc se mi Takt CPU stale snizuje na 997MHz a pak zvysuje na 1833MHz (originalne 1833MHz) vzdycky tak po 1-2 sekundach, kdyz mam nastevene ve Vistach ze pri zapnuti do el. site ma jet na 100% ?? je to normalni? Nasobicka se mi take meni 6x - 11x a stale.

Nekdy se vse meni jen pri vyuziti systemu a jindy zase jen tak nahodne

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 01 čer 2007 19:02

bajlek: Tak to ma byt, na vyssi frekvenci to jede, kdyz je potreba a kdyz to system nepotrebuje, tak neni duvod to drzet tak vysoko. Kdyby to jelo furt naplno, tak ti notebook za chvili vzplane. :lol:

EDIT: ale kdyz z nejakeho, me nepochopitelneho, duvodu to budes chtit porad drzet na 100%, tak to zkus pres RM CPU clock utility, ale nevim, jak je to tam s podporou pod Vista.

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 01 čer 2007 19:59

mi to jede porad na 2,0 Ghz, mam T7200, poradi mi nekdo proc? Mam Xp porf., nic jsem nikde v zadnych profilech nenastavoval...takt si ale procak sam nesnizi...nevim proc :-(

bus

Příspěvekod bus » 01 čer 2007 20:14

Možno len sleduješ tú frekvenciu nejakým blbým programom, napr. ak sa pozeráš do System properties tak tam bude vždy len 2000 MHz.

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 02 čer 2007 21:07

fakt? Ale i tam pokud jsem mel predtim Turiona tak jsem videl, ze se mi takt snizil.
Kdy kouknu do CPUclock tak tam mam i nasobice, vsechno se mi stale ale ukazuje na 2,0 Ghz...?

bus

Příspěvekod bus » 03 čer 2007 16:31

Hm, vážne, je to tam, v tých System properties... sranda ale už som sa tú frekvenciu raz pokúšal zistiť a práve tu sa mi to nepodarilo nájsť, tak som si potom stiahol nejaký program. No som lama :).

EDIT: Tak späť k otázke, skús pozrieť či vážne procesor nič nerobí. (Zoznam procesov a vyťaženie.) Ak nie tak sa zamysli nad tým či nemáš nainštalovaný nejaký program ktorým sa to dá meniť a či to v ňom náhodou nie je zmenené.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host