Driver 176.02 (Compal)

notebooky VBI a vše kolem nich
MadaFaka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Driver 176.02 (Compal)

Příspěvekod MadaFaka » 17 pro 2008 15:19

Ahoj lidi,
musel jsem reinstalovat win a tak jsem stahnul z Compalu drivery, vcetne gpu, maj tam nejnovejsi verzi 176.02. Nefunguje podtaktovani ve 2D, Riva mi pise ze nebyl nalezen odpovidajici HW, i kdyz to kartu i drivery detekuje spravne. Pri zmene frekvenci v Rive se nic nedeje, zalozky v nvcpl na taktovani nejsou.
Dival jsem se na laptopvideo2go a tyhle drivery tam jsou uvedeny pro Vistu, ja mam XP.

1. Takze se ptam, kdo je tu blbej: a) Compal; b) laptopvideo2go; c) drivery; d) ja. :lol:
Pouziva nekdo verzi 176.02 na XP?

2. Po celonocnim laborovani s driverama (sel jsem spat v 9 rano) ztracim nervy a zadam mistni domorodce o doporuceni konkretnich driveru.
Chci, aby fungoval Powermizer a pokud mozno i aut. podtaktovani ve 2D.
Chci, aby sly jednoduse pretaktovat a podtaktovat v Rive.
Chci, aby mely dostatecny vykon a byly vhodne i pro novejsi hry (Crysis).

Tak se, prosim, nekdo ze zkusenych slitujte a hlavne mi neposilejte odkaz na laptopvideo2go s radou 'Hledej Smudlo', diky...(To sem zvedavej, kdo to prvni posle tak, jak jsem to popsal :lol: ).

PS: jestli mi nekdo doporuci konkretni drivery, tak prosim jen takove, kde zarucene funguji veci, popsane vyse, diky.
Btw- kdyby se ty drivery prodavaly v Tescu, tak ja si je snad pujdu koupit :oops:

Diky vsem (krome tech s 'Hledej Smudlo')...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 17 pro 2008 18:19

skus nainstalovat este starsie driveri z compalu tam funguje aj powermizer ak ti to nepojde tak chyba bude niekde inde. A ak chces aby ti fungoval powermizer tak musis pouzivat graf. ovladace z compalu. Takze ak chces normalne ovladace tak navstiv spominanu stranku aptopvideo2go a rozluc sa s powermizer
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

MadaFaka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 17 pro 2008 18:32

Diky danno, ok, jsem smirenej s tim,ze prijdu o powermizer...
V tom pripade by mi stacilo, kdybych si moh' v Rive nasatavit profily a pod a pretaktovavat si to manualne.
Jde mi o to, aby mi to v 2D jelo co nejniz. Se starejma ovladacema mi to jelo nejmin 118/100, klidne bych sel jeste niz.
Taky se mi zdalo divny, ze jsem to moh podtaktovat akorat v 3D.
Takze jsem jel 118/100, ale stale ve 3D.

Zlatej Hel80, tam mi to slo ve 2D <25 jadro a 40 pameti>! :lol:

Mimochodem, ty 176.02 prave JSOU z Compalu a stejne to nebeha...

Takze- kdyz ozelim PMizer, doporucis mi nejake konkretni?
Koukam, ze mame stejnou GPU, tak co pouzivas ty?
A jde ti to i podtaktovat?

Dik.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 17 pro 2008 21:02

Ja pouzivam presne tyhle drivery 176.02 z Compalu a podtaktovani grafiky mi taky nefunguje. Me osobne to nevadi, ale kdyz rikas, ze to potrebujes tak budes muset pouzit starsi. Z compalu mam jeste verzi 174.12 kde podtaktovani funguje (powermizer nevim).
Na laptopvideo2go jsou urcite jeste novejsi, vyhledavaji se pres forum (na titulni strance jsou jenom nektere) kde i lidi pisou jak jim fungujou.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 18 pro 2008 01:32

momentalne pouzivam 178.15 a riva tuner2.08 ale ako som si nahodil ten novy rivatuner tak mi neulozi takty v 2D rezime. Takze si myslim ze chyba moze byt aj v rivatunery. A co sa tyka ovladacov tak precitaj si diskusiu uz na vysie uvedenej stranke. Ak budes spokojny s hodnotenim uzivatelov tak ich stiahni. Proste musis experimentovat a na to ja nemam momentalne cas. Kedysi mi vsetko fungovalo okrem powermizera, ale akonahle som nahodil vysie spomenute ovladace a rivatuner tak nemozem si nastavit tie 2D takty. Ak zistis kde je problem tak napis prosim ta aj riesenie lebo tiez som bol spokojny ked mi to frcalo na najnizssich taktoch.
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

MadaFaka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 18 pro 2008 11:06

Hehe, to je vtipny, ja prave na to taky nemam tolik casu zkouset vsechny mozny ovladace, meli by sme si najit nekoho tretiho :lol:
Kdo se hlasi? :wink:

Kubino, jakou mas zkusenost s tema 174.12? Jsou v pohode?
Ja bych je treba zkusil, jestli tam funguje to podtaktovani, ale na Compalu sem je nevidel, tak to je asi jedno, kdyz je stahnu z laptopvideo, ne? Pocitam, ze je Compal nema nejak specialne upraveny...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 18 pro 2008 13:28

ale ma, vsak kvoli tomu nefunguje powermizer
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

MadaFaka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 19 pro 2008 02:01

Tak sem to vyresil nasledovne- stahnul sem 177.79 modded, byly na ne celkem v pohode ohlasy a ty uz (narozdil od 176.02 z Compalu) jdou v Rive taktovat a tim padem nejedou furt naplno.
PowerMizer v nvcpl je, ale pripada mi, ze moc nefunguje, ale to nevadi...
Posledni Riva(2.21) spatne meri, gpu-z se tvari v pohode, tak se nedeste :wink:
Bohuzel ovladace jedou stale v 3D, ale uz to neresim, podtaktoval jsem grafiku v zalozce 3D na 119/238/100, karta ve 3D odmita jet na nizsi takty, takze tohle je maximum (minimum).
V zalozce 3D vas Riva na tyhle nizky takty ani nepusti, takze si musite pomoct v registrech- zalozka 'PowerUser', najit 'RivaTuner\Overcloking\Global' a pak zalozku 'MinClockLimit' a dat nejakou hodnotu, ja zkusil myslim 10 a funguje to.
Tim se vam rozsiri rozsah nastaveni v zalozce 3D a muzete nastavit vyse zminovanych 119 na jadro a 100 pameti.
Ted vam gpu jede v podstate na takty co jsou v 2D s rozdilem, ze nejede na 1 linku, ale na celych 16, jestli se nepletu.
Ale to uz je jenom takova malickost :wink:

No chapu, ze tohle je navod spis pro lamky, ale treba to nekomu pomuze :lol:

Casem zkusim zase jiny drivery a napisu postrehy.
A kdyz nekdo najde drivery, ktery jsou celkem novy, maj dobrej vykon, funguje PowerMizer a jdou podtaktovat ve 2D (at uz Riva nebo nTune),
tak to sem postnete.

Howgh.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 19 pro 2008 12:32

uz viem preco sa ti neprepinaju rezimy 2D/3D.... takto to je uz od nejakej verzie rivatuneru, treba si najst navod bol pisany aj v cestine alebo slovencine kde sa nastavia profily v rivatunery, a pri urcitych aplikaciach rivatuner prepina rezimy 2D/3D....uplne som na to zabudol ze som nieco take robil
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 21 pro 2008 19:39

Článek na pctuning, konecne oficialni ovladace pro notasovi grafiky, testuju je, zatim OK.


GeForce 179.28 - (r)evoluční ovladače pro notebooky?

http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=12281&Itemid=44
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

sopeto
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 04 zář 2008 22:52

Příspěvekod sopeto » 01 led 2009 21:29

- tie z nvidia.com co su na NB som dnes skusal a nefunguje podtaktovanie
- takty aj v 2D stale drzi naplno cize spat k 177.98 kde to funguje


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti