Pretaktovani gk nVidia v HEL80 a HGL30

notebooky VBI a vše kolem nich
janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 17 dub 2007 16:28

jak ti to pri takovych taktech te grafiky topi treba po hodine hrani? dikec...a vetrak jede furt?

azumi
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 17 dub 2007 11:10

Příspěvekod azumi » 17 dub 2007 17:29

teplota je v poradku, spise nevim jak z toho vice dostat, ntune me dale nepusti a rivertune nepodporuje asi ovladace, mam 6.14.11.102 z 22.3.2007 , zkusim nejake starsi,jinak maximalni stabilita, supr, kombinace core duo a nvidia nema chybku ...

poradi nekdo jak overclocknout cpu ? dekuji predem ...

edit:

v klidu teplota je:

Temperatures
CPU #1 / Core #1 17 °C (63 °F)
CPU #1 / Core #2 17 °C (63 °F)
GPU 49 °C (120 °F)
Seagate ST910021AS 31 °C (88 °F)

Voltage Values
CPU Core 1.23 V

stroj v klidu:

Obrázek

po 3DMarku:

Obrázek
ThinkPad X200s (7466-3GU) + Intel® SSD 320 Series (120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, 25nm, MLC), Ubuntu 11.04 x86_64 GNU/Linux

BOBOR
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 12 črc 2006 18:41

Příspěvekod BOBOR » 17 dub 2007 17:39

azumi: ta teplotu CPU ty zobrajuze nastroj kterym to meris chybne. Tech 17stupnu je nerealnych. V praxi startuje teplota Core 2 Duo pri 40stupnich. Pretaktovani procesoru bych moc nedoporucoval, ale pokud na nem trvas tak si nejdriv zjisti realne teploty, ktere dosahuje tvoje CPU - skus napriklad TAT od Intelu. Pokud tam bude stejna teplota tak bude patrne potreba updatnout bios.
VBI Compal HEL80 - 15,4" WXGA glare/C2D T5600/1GB DDR2/Geforce Go 7600 256MB/100GB 7200rpm

janzat
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 28 bře 2007 01:11

Příspěvekod janzat » 28 dub 2007 11:28

Hele mam stejnou GK v notasu a mam problem, ze ze kdyz aktivuju PowerMizer, v ovladacich 97.92 Nvidia, nejde mi zmenit rozliseni CS 1.6. Proste mi tam zustane jenom 640*480 nejde ani dat widescreen, nic. Musim tedy preinstalovat ovladace a Power Mizer nechat vypnuty. Vite co s tim? Mel jste nekdo takovy problem?

Dale Potrebuju poradit, kdyz zapnu CS 1.6, mam tak 20-40 minut okolo 20 fps, je to uplne hruza. Cca po te dobe mi to automaticky (nic nikde nemenim) samo naroste a mam to na stovce, porad (tak by to melo byt, GK je vykonna dost (GF GO 7600) Nevim proc jede tak slabo po zapnuti. Da se to nejak spravit? Diky

FloydPink
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 19 úno 2007 13:43
Bydliště: Zlín

Příspěvekod FloydPink » 28 dub 2007 12:23

Vidím, že si tu taky někdo frčí v CS.
Jinak, zkoušel jsi jiné ovladače grafiky, případně chipset.

bajlek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 41
Registrován: 27 kvě 2007 18:12

Příspěvekod bajlek » 01 čer 2007 17:14

mohl by mi nekdo poradit aplikaci mimo coolbits..pac ta mi na Vistach nejede,resp. nevim kde ji najdu. Ovladace taky pomalu nevim jaky mam.

Zkousel jsem RivaTuner,ale ve Vistach mi delal bordel,novejsi verze jela,ale nemam s tim moc zkusenosti,tak nechci rypat nekam kde tomu nerozumim.

Chtel bych si jednoduse nastavit moznost profilu na GF Go 7600 + vytahnout si takty v tech profilech apod...muze nekdo poradit lamce. Tu diskuzi jsem prosel,ale jsem z toho nejaky zmateny,ani nevim jaky je nejlepsi ovladac na tu grafiku...prosel jsem i to anglicke forum,ale i pres modifikovane INF mi to nejak nefachci,nebo to neni stabilni :(

:(

//EDIT
RivaTuner slape spatne,meni mi uplne nastaveni a v Everestu se mi ukaze takt pameti ze je 1MHz. Nevim proc. Mozna musim neco odemknout v registru,ale to si nejsem jisty,jinak nevim jak udelam profil. Pac kdyz to vsechno nastavim,tak mi profil nemeni frekvence...:( a celkove byla grafika zabrzdenejsi

//EDIT2
tak ted pri nastaveni Launcheru a tam nahozeni profilu mi pri prehozeni sice funguje vse az na zmenu frekvence pameti a jadra. Nemam v RivaTuneru ani moznost Test (pri zmene frekvence). Ted kdyz jsem spustil NFS Carbon,tak se mi to zasekalo a predtim bez taktu to jelo vyborne :( . Projel jsem si par navodu,ale nemluvi se nikde o laptopovych grafikach + kdyz jsem si projel laptop forum tak tam jsem se taky nic nedozvedel...

Kdyz jsem nastavil default,ulozil a spustil Carbona,tak s mi obrazovka rozdelila na 4 casti :D

Seru na RivaTuner, radsi budu hrat na podtaktovane grafice, nez cekat na odpoved zde :D nic v zlem ;)

fakt neznate jiny program? a kde stahnu ten powermizer? to musim mit ForceWare ovladace ne? A jak je sakra dostanu na Go 7600???

//EDIT3
na taktovani jsem se vykaslal,nema to cenu
problem je nyni ve hre FlatOut 2 ... i pres updaty mi pri hrani problikavaji asi textury nebo co. Vypada to jako artefakty pri overclockingu. Ale ja vratil vse do puvodniho stavu. Konfigurak pro FlatOut a zmenu nastaveni grafiky jsem jiz zkousel,snad vsechny varianty. Muze mi nekdo pomoci?

//EDIT4
problem vyresen instalaci ovladacu 158.18 s modifikovanym INF souborem. Snad tenhle thread pomuze nekomu dalsimu.
BTW. kde sezenu ten PowerMizer? Ten je soucasti pouze ForceWare?

KLM
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 17 čer 2007 01:49

Příspěvekod KLM » 07 úno 2008 19:53

mno takze ja kdyz to koupil, tak jsem mel v klidu teplotu nejak kolem 50...za plnyho nasazeni pri nataktovani co to slo (488x447...nejak tak) tam bylo maximalne 75...bylo to pred pul rokem, takze v lete...takty sem sundal na 480x440 aby to bylo stabilni a krasne se s tim fungovalo. ted sem kouknul na teplotu a za klidovyho stavu ve 2d jeste pri taktech 40x60 mam teplotu 62-67 ...pustil sem 3d a vylezlo to az na 96, pak se zacal tristit obraz...takze pravdepodobne budu sundavat jeste takty...

ale rek bych ze bude asi chladic lehce obalenej prachem, takze bych ho rad vycistil...co nevim je 1) v jakych mistech se grafika nachazi (muj tip: pod levou rukou) 2) jak se k ni nejlip dostat a za 3)jestli si tim nahodou neporusim zaruku?

Dolnma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 185
Registrován: 06 kvě 2008 21:07
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dolnma » 11 srp 2008 07:28

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,zda někdo už rozchodil Coolbits na Vistách.Pořád se mě to nechce zobrazit.Mám GeForce 9500 GS s ovladači 169.04.Dík :)

KarelLamcik

pretaktvani

Příspěvekod KarelLamcik » 01 zář 2008 09:53

Vcera jsem pretaktovaval - zatim jen grafiku a dostal jsem se maximalne na 470 core / 395 pameti. Jeste budu zkouset procesor.

Co se tyce teplot tak asi po 15ti minutach hrani world of warcraft na (pretaktovano) byly teploty takoveto:
HDD 45 stupnu
obe jadra 70 stupnu
gpu 79 stupnu

Zda se to tajko dost vysoke teploty, ale pri zatezi s normalnim taktem 250/250 jsou teploty asi jen o 3 stupne nizsi.
Myslite ze ty teploty jsou moc velke?

Pro srovnani jeste napisu teploty pri hre na standartni frekvenci 350/350
hdd 43 st.
procesor core 61 st.
gpu core 73 st.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host