Pretaktovani gk nVidia v HEL80 a HGL30

notebooky VBI a vše kolem nich
phosphorus
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 154
Registrován: 29 pro 2006 21:27
Bydliště: Dublin, Irsko

Pretaktovani gk nVidia v HEL80 a HGL30

Příspěvekod phosphorus » 18 led 2007 19:54

Prevzato z tohoto threadu http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=61174 , respektive z tohoto clanku http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=61174 . Muzete se tam podivat na vysledky jinych lidi.

PRETAKTOVANI GRAFICKE KARTY MUZE ZPUSOBIT RUZNE POTIZE, A PROTO -> JEN NA VLASTNI NEBEZPECI!

Na pretaktovani GK je potreba program/utilita, ktera to umoznuje :wink:. Nastesti jednu takovou uz mate v pocitaci, jen prevdepodobne skrytou. Jmenuje se Coolbits. Jednou z dalsich vyhod je to, ze ma auto-overclock.

Jak 'odkryt' a zprovoznit Coolbits:
1/ Otevrit Start > Run... (CZ: Start > Spustit...)
2/ Do kolonky napiste regedit
3/ Prochazejte registr, az se dostanete do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak
4/ Tam kliknete pravym tlacitkem mysi a vyberte New > DWORD value (CZ: Novy > Hodnota DWORD)
5/ do kolonky Name (CZ: Nazev) v nove vytvorenem radku napiste coolbits
6/ kliknete na nove vytvoreny radek pravym tlacitkem mysi a zvolte Modify (CZ: Zmenit)
7/ do kolonky value data (CZ: Udaj hodnoty) napiste 3, kliknete na OK a vypnete editor registru.

Do Coolbits se dostanete nasledovne:
Kliknete pravym tlacitkem mysi na plochu desktopu, vyberte Properties a v nove otevrenem okne vyberte zalozku Settings. Tam kliknete na tlacitko Advanced a v nove otevrenem okne vyberte zalozku se jmenem vasi graficke karty. Tam uz jen vyberte polozku Clock Frequency Settings a jste tam.

Ve vyse zminenem threadu se dozvite vice o tom, jake lidem vychazely stabilni frekvence (lisi se to kartu od karty). Obecne jadro by melo jit v pohode zvednout na vice nez standardni frekvenci 450MHz (z tovarnich 350MHz), ale pamet moc lidem nesla (z tovarnich 350MHz tak na neco kolem 370MHz).

Jakekoliv dotazy zkusenosti pripominky jsou vitane...

Mnoho zdaru pri pretaktovavani :)

//EDIT: Pridany popisky z ceske verze XP Pro
Naposledy upravil(a) phosphorus dne 20 led 2007 18:03, celkem upraveno 1 x.
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740

ogre
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 29 kvě 2006 13:34

Příspěvekod ogre » 19 led 2007 14:43

Super, takze navod je, ted jeste jestli to jde delat skrze nejakej program prehlednejc popripade automaticky, aby kdyz pojedu na AKU klesla frekvence GPU a kdyz na zasuvce tak naplno...

Mira

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 19 led 2007 17:14

Ve 2D nastavíš co nejnižší frekvenci a ve 3D naplno, docílíš tím de-facto to co bys chtěl.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

baculatej
občas se tu ukáže
Příspěvky: 46
Registrován: 06 led 2007 22:49

Příspěvekod baculatej » 19 led 2007 20:02

A není náhodou důvod podtaktování ten, že jinak běží větráček furt naplno?

Kdyby to šlo bez následků zvednut, tak by to tak bylo už od začátku, ne?

phosphorus
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 154
Registrován: 29 pro 2006 21:27
Bydliště: Dublin, Irsko

Příspěvekod phosphorus » 19 led 2007 21:35

Ja myslim, ze to je podtaktovane kvuli lepsimu chlazeni, to jo, ale podle lidi na zminenem foru to chlazeni bez problemu utahlo...

Ja teda nevim jak ty, ale ja bych stejne to pretaktovani pouzival jen, kdyz bych ten vykon potreboval, cili pri hrani her, apod. Jinak to vidim spis na jeste vetsi podtaktovani te karty :wink:
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ

Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740

Sangria
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 133
Registrován: 04 pro 2006 16:21

Příspěvekod Sangria » 19 led 2007 21:41

Taky si myslím, že většinu věcí by ten komp měl utáhnout bez větších problému... Btw jaký můžou nastat komplikace při přetaktivání? Může úplně odejít, kvůli tomu, že to chlazení nebude stíhat atp?

phosphorus
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 154
Registrován: 29 pro 2006 21:27
Bydliště: Dublin, Irsko

Příspěvekod phosphorus » 19 led 2007 21:51

Moznosti je nepocitane, ale v zasade tech pravdepodobnych je jen malo;)

1/ Pretaktujes, karta se vice zahriva, ale chlazeni notebooku to nestiha...
vysledek: od modre obrazovky smrti, pres barevne cary a jine deformace obrazu az po upeceni GK ci dalsich casti pocitace.

2/ Pretaktujes, chlazeni stiha, ale pretaktujes kartu na frekvence, ktere uz nezvlada...
vysledek: deformace obrazu, modra obrazovka smrti, (slysel jsem i o jednom pripade, kdy karta umrela)

3/ Pretaktujes, chlazeni stiha, karta je na danych frekvencich stabilni, ale...
kdyz mas smulu, muze ti to i vyrazne ovlivnit zivotnost karty, zvlast, kdyz taktujes vyrazne nad frekvence doporucene vyrobcem. Jednoduse: karta ti umre za xy-krat kratsi dobu.
(Myslim, ze tohle v nasem pripade treba u jadra nemusi byt az takovy problem, kdyz nepujdes pres nejakych 450MHz, coz je pro tyhle karty v jinych NTB bezna frekvence, takze by na to ten cip mel byt delany, ne?)

jsou urcite dalsi moznosti, ale zrovna me nic dalsiho nenapadlo...
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ

Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740

phosphorus
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 154
Registrován: 29 pro 2006 21:27
Bydliště: Dublin, Irsko

Příspěvekod phosphorus » 20 led 2007 18:13

Takze, prave jsem zprovoznil Coolbits podle sveho navodu :lol: a jen tak na zkousku jsem zkusil volbu doporuceni frekvenci na pretaktovani... a vyhodilo mi to:
CORE: 366MHz
MEMORY: 389MHz

Nijak vyrazne jsem to netestoval, preci jenom mam ten comp novy a nechci si ho hnedka usmazit (a navic nemam s pretaktovanim vubec zadne zkusenosti). Myslim si ale, ze to napovida, ze to preci jen zvysuje pravdepodobnost toho drbu, ze posledni dobou nam lidicky z Compalu davaji na ty nase karty lepsi pameti.
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ

Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740

paffko
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 07 led 2007 22:31

Příspěvekod paffko » 21 led 2007 00:39

Tak jsem to zkousel 8)

Jádro: 505 MHz
Paměti: 371 MHz

Jádro bez problémů pres 500,ale paměti ne,při 380MHz uz to dela problemy v 3DMarku2006,notasek zatuhne a koneec!!! Tak jsem slevil....a 371stabilne,sice to nepotrebuju,ale tak chtel jsem to zkusit :twisted: 3DMark 2006 2350bodu,lepsi nez ati x1700,ale nedosahuje to vykonu N7600(original 450/400)!!!! Adrenalin to byl....shori neshori :?:

Kamilos
občas se tu ukáže
Příspěvky: 75
Registrován: 29 říj 2006 20:19

Příspěvekod Kamilos » 23 led 2007 13:09

Skoda mohl si testnout Carbona on se to bez pretaktovani tak trochu na hmax trapi. Pak staci ubrat a jede to. Coz me udvli, ze moje sytara X9800 to dala bez problemu. A GF7600 ne. Podle me ten takt by tomu pomohl. No ale usmazit notas to by nebyl zrovna moc dobry napad.
VBI HEL80 (HEL80-I4), notebook, Intel C2D T7200 2GHz, 2GB (667), 100 SATA (7200), SMulti, 15.4",Go7600 256MB, I945PM, wlan, glan, BT, FW

paffko
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 07 led 2007 22:31

Příspěvekod paffko » 23 led 2007 17:15

to bych carbona nejdriv musel sakra mit...

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 27 led 2007 00:04

Asi takhle, ja mam pretaktovano na 370/440. Hral jsem s tim Gothic III a tam se to po nejake dobe hrani zahriva celkem slusne, ale jeste jsem nemel problem. Na gothicu jsem si vlastne nastavil tu idealni frekvenci, kdyz jsem mel jadro nastaveno na vic, tak mi po chvilce hrani, jakmile se prilis zahral, zacaly problikavat a hroutit se textury, tudiz tech 440 je ideal.

Luki
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 25 led 2007 10:38

Příspěvekod Luki » 27 led 2007 23:09

Zdarec, kolik vam to dava bodu v 3D mark 2001?? me to dalo z pocatku bez pretaktovani 17500 B. ale sem to pak pretaktoval na 370/375 a dalo mi to jen 15500 B. je to mozny?? a ted po nastaveni pocatcnich hodnot zase jen kolem 15000 B....

ogre
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 29 kvě 2006 13:34

Příspěvekod ogre » 28 led 2007 10:50

Se mi stalo totez u stolniho kompu... doted jsem neprisel na to jak se vratit na puvodni vykon...

//Smazána zbytečná citace(Peca-on-line)

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 28 led 2007 10:55

Nenainstaloval jsi od tý doby nějaký programy, který běžej na pozadí? ....popř. nebrzdí ti to nějakej adware/spyware?
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host