ASmobile Z97V

notebooky VBI a vše kolem nich
Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 13 čer 2010 23:13

Phalanx, tak si to nasiel medzitym sam. Sikulka 8)
Inac 3D Mark nepouzivam, a v hrach som si horsi vykon nevsimol, ale dost ma to zarazilo. Zial nemam moznost vyskusat tie starsie ovladace, lebo jednak sa mi s tym uz nechce babrat, a druhak prv nez by som spustil 3D mark, system by sa zasekol kvoli tej chybe v ovladacoch.
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

Phalanx
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 kvě 2010 07:30

Příspěvekod Phalanx » 14 čer 2010 06:07

Ty staré jsou na stránkách asusu, kdybys je hledal. Dnes ještě vyzkouším jak se chovají ty ovladače spolu s HDMI

Phalanx
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 kvě 2010 07:30

Příspěvekod Phalanx » 15 čer 2010 09:42

Obraz přes HDMI jede v pořádku, ale zvuk nemůžu rozchodit :roll: Mám OpenSuse 11.2. Když dám test tak nevydává žádné zvuky... Buď je to někde ztlumené (ve zvuku ale nevidím žádný HDMI output) nebo potřebuju ještě něco přiinstalovat, případně jsem někde četl že to v 11.2 prostě nejde :D
Kdyby jste to někdo rozjeli ozvěte se, díky :)

pidom
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 06 úno 2007 19:01

Příspěvekod pidom » 15 čer 2010 16:41

Tak jsou vydány 257.21 WHQL tak jdu testovat
ASmobile Z97V 15.4" 1920x1200, GF 9650GT 1024MB, Montevina
Intel® Core™ 2 Duo P9500, 2.53GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2, Penryn 45nm
2x Kingston 2GB 800MHz ,SSD Intel 320 120 GB+500GB, W7HP 64bit

Phalanx
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 kvě 2010 07:30

Příspěvekod Phalanx » 16 čer 2010 08:31

pidom: Jak jsi dopadl?

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 16 čer 2010 11:20

Ja som tie nove ovladace vyskusal teraz. System je zatial stabilny, ale po restarte sa pri ikonke hlasitosti v tray-i zobrazil cerveny krizik s popisom "The audio service is not running". Ked som spustil AIMP2 a v nom nejaku hudbu, krizik zmizol a vsetko funguje ako predtym.
Skontroloval som este sluzby ale ziadnu Audio sluzbu som tam nenasiel. Len som sa zarazil, ked som tam uvidel nejaky podivny identifikator sluzby - to mala byt asi ta audio sluzba. Vyzera to na bug v ovladacoch. Fakt nechapem, ako to mohlo prejst cez WHQL. Mali by tam vsetkych vyrazit, ked to, co maju v nazve ("quality") nevedia zabezpecit.

screenshot: http://i47.tinypic.com/rwhzbr.png
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

pidom
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 06 úno 2007 19:01

Příspěvekod pidom » 16 čer 2010 13:48

Šlape mi všechno v pohodě.Tak zkus přeinstalovat ještě zvukovku
ASmobile Z97V 15.4" 1920x1200, GF 9650GT 1024MB, Montevina

Intel® Core™ 2 Duo P9500, 2.53GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2, Penryn 45nm

2x Kingston 2GB 800MHz ,SSD Intel 320 120 GB+500GB, W7HP 64bit

Phalanx
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 kvě 2010 07:30

Příspěvekod Phalanx » 16 čer 2010 20:24

Jedou, ale občas se mi zdá že se trochu zasekávají. Nepříjemné jsou i ve hrách, které nepodporují rozlišení vyšší jak 1084x1024 (nějak tak). Se starými ovladači byli tyto hry roztáhnuté. U těchto novějších jsou osekané - tzn. černé pruhy po stranách :D
A celkem sem se divil když mi to nezvýšilo uživatelský index PC :?

pidom
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 06 úno 2007 19:01

Příspěvekod pidom » 16 čer 2010 22:54

Tak si v ovladačích zaškrtni místo použít převzorkování NVIDIA se zachováním stran-Použít převzorkování NVIDIA
ASmobile Z97V 15.4" 1920x1200, GF 9650GT 1024MB, Montevina

Intel® Core™ 2 Duo P9500, 2.53GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2, Penryn 45nm

2x Kingston 2GB 800MHz ,SSD Intel 320 120 GB+500GB, W7HP 64bit

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 16 čer 2010 22:58

U mna ziadne problemy s hrami nie su - v pohode bezia na rozliseni 1680x1050, ako predtym.
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

Phalanx
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 kvě 2010 07:30

Příspěvekod Phalanx » 17 čer 2010 07:58

Diky, bylo to ono
Pouzit prevzorkovani nvidia - defaultně
Pouzit prevzorkovani nvidia se zachovanim pomeru stran
Pouzit prevzorkovani nvidia -> a uz to jde :twisted:

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 17 čer 2010 09:22

OK, zistil som, ze to s tou sluzbou bola moja chyba - nie je to ta Audio sluzba ale Bonjour Service, ktoru mi tam nainstaloval Adobe, pouzil som navod na odstranenie: http://kb2.adobe.com/cps/400/kb400982.html
Inac po starte kompu dnes uz ziadny krizik pri ikonke audia nebol, vsetko fachci, ako ma.
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

Phalanx
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 kvě 2010 07:30

Příspěvekod Phalanx » 20 srp 2010 16:11

Tak jsem reklamoval dvd mechaniku co špatně vypalovala a hádejte co mi napsali? Mechanika je funkční nicméně vám ji vyměníme, aby mi nemuseli prodlužovat záruku... :twisted: Poslední notebook od VBI :wink:

JM
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 07 úno 2011 20:39

Příspěvekod JM » 07 úno 2011 20:43

Neřešil jste už někdo rachtající větrák? Začal mi rachtat tak po cca 13ti měsících, ale jelikož se na tyto části nevztahuje záruka, ani jsem to nereklamoval. Tj. kolik Vás stála výměna, jaký se dá použít typ apod...Díky

Phalanx
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 13 kvě 2010 07:30

Příspěvekod Phalanx » 07 úno 2011 21:12

no, stálo mě to okolo 700 :D jinak mi bylo řečeno že ten větrák stojí 200Kč...


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti