ASmobile Z97V

notebooky VBI a vše kolem nich
scalerun

klávesnice

Příspěvekod scalerun » 25 črc 2009 14:05

Tak jsem se tu zase po dlouhé době objevil s prosbou.
Podarilo se mi tak trochu rozsekat tlačítko dolů. A rozhodně se mi nechce kupovat celá nová klávesnice. Nemáte někdo nááhodou nějaký navíc? je mi jedno jaký to bude tlačítko, ale aby seděla ta velikost...byl bych vám vděčen ;)

jvees69
občas se tu ukáže
Příspěvky: 75
Registrován: 03 pro 2006 15:33

Příspěvekod jvees69 » 15 zář 2009 20:43

ty voe, to stejné jsem psal o příspěvek dřív.. takže tu máme první známou chybu modelu Z97V...

nebo jhak se ti to pobvedlo "rozsekat" prosimtě.. ?

scalerun

Příspěvekod scalerun » 17 zář 2009 20:39

no spis jsem ho ulomil takovym zpusobem ze jsem ulomil i tu packu na prichyceni...:) jsem sikovnej

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 24 zář 2009 14:08

Na mojem fl90 se mi povedlo totéž s levým shiftem, takže taky sháním
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

CommanderZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 29 dub 2009 17:56

Příspěvekod CommanderZ » 25 říj 2009 17:03

Zkousel jste na Z97V uz nekdo Win 7?

pidom
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 06 úno 2007 19:01

Příspěvekod pidom » 26 říj 2009 11:11

Ano zkoušel a fungujou v pohodě.Zrovna před hodinou jsem si objednával Windows 7 upgrade
ASmobile Z97V 15.4" 1920x1200, GF 9650GT 1024MB, Montevina
Intel® Core™ 2 Duo P9500, 2.53GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2, Penryn 45nm
2x Kingston 2GB 800MHz ,SSD Intel 320 120 GB+500GB, W7HP 64bit

hugo
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 29 pro 2009 17:01

NVIDIA problemy

Příspěvekod hugo » 29 pro 2009 17:14

hmmm.... po nainstalovani noveho ovladaca NVIDIA mi padaju okna ako na ubuntu tak aj XP aj Win7... zo strany dodavatela mam info ze vyrobca dal od podpory ruky prec.
Tak dajme tomu pre Windows to bola verzia ovladaca 195.62 a pre Linux 190.53, pricom v liste podporovanych grafik 9650M GT je.
Chyba je poznat jemnym zrnenim, chvilku to bezi a potom spadnu okna. Ak niekto viete ako na to prosim dajte vediet.
Guglil som uz nespocetnekrat a vsade len to iste...no support from ASUS.

pidom
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 06 úno 2007 19:01

Příspěvekod pidom » 29 pro 2009 23:50

Problem je v biosu grafiky.Nejnovější, které jdou použít jsou cca. 181.22.Podle návodu na laptopvideo2go.com jsem aktualizoval neoficiální bios s jiným ID hardwaru a šli i novější ovladače s podmínkou použití upraveného inf souboru.Tak jsem se na to vykašlal a vrátil ten původní a používám ovladače 179.88 pro vista x64.Není to jen problém tohoto NB (narazil jsem v tom foru na více modelů od Asusu) s 9650M GT.Čili čekat pokud nvidia nebo Asus (nevím kdo) vydají nový VGABios pro tuto GK
odkaz na diskuzi: http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... rproblems/
ASmobile Z97V 15.4" 1920x1200, GF 9650GT 1024MB, Montevina

Intel® Core™ 2 Duo P9500, 2.53GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2, Penryn 45nm

2x Kingston 2GB 800MHz ,SSD Intel 320 120 GB+500GB, W7HP 64bit

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 03 led 2010 23:40

Zrovna dnes som skusal tento problem po dlhom case vyriesit a google mi nasiel tuto temu.
Takze, od leta mam tento problem, ze ked nainstalujem nove ovladace, obraz trha a nahodne zobrazuje pixely, potom sa po nahodnom case cely system zasekne (asi do 5 minut). Preto som ovladace odinstaloval a odvtedy som bezal s klasickymi co ma Vista v sebe - nic mi nechybalo, akceleracia fungovala, rozlisenie a farby tiez... az som zacal vyuzivat HDMI vystup a cudoval som sa, preco OS nedetekuje televizor hned po pripojeni kabla, ale bol nutny restart OS s pripojenym televizorom. Tak som aktualizoval ovladace na najnovsie, dufajuc, ze snad aj tento problem v zobrazovani bude vyrieseny, ale kdezeeeeee - zda sa, ze ako Asus, tak Nvidia na to hadzu tazky bobek.
Updatoval som BIOS notebooku, nepomohlo. Dozvedel som sa, ze musim aktualizovat BIOS grafickej karty, ale nasiel som na nete len jeden BIOS a to bol nejaky upraveny od jedneho uzivatela zahranicneho fora a to nechcem riskovat pchat si nejaky neznamy, neoficialny BIOS do grafarny (co ked to zlyha? ostanem bez notebooku?).
Zaver: nainstaloval som ovladace 179.88 - diky za tip, pidom - a chyby su prec a HDMI funguje ako ma. A snad aj bude lepsi vykon, kedze som fachcil doteraz na defaultnych windows ovladacoch...
Jedno je ale iste - co najskor pootravujem nvidia a asus support s tymto problemom, nech vidia, ze je nas viac. Uz nas snad nebudu ignorovat a ak hej, tak uz si ich produkty nikdy nekupim a to iste budem radit aj znamym.
Sorry za dlhy post, musel som sa vyjadrit :lol:

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 05 led 2010 19:33

Tak moj problem riesil isty servisak Mirek, odporucil mi nainstalovat nejake ovladace z austreiber.de (link poslal v maili). Ak sa problemy nevyriesia, navrhol poslat notas do servisu. Moju odpoved kopirujem sem:

Pokusil som sa o instalaciu ovladacov, ktore ste mi odporucili, ale boli 32bitove a moj system je 64bitovy, tak som si stiahol ich 64bitovy ekvivalent z austreiber.de. Hned po instalacii sa zacali prejavovat tie iste znaky, ako som popisal - nahodne blikajuce pixely, nahodne blikajuce uzke ciary na obrazovke. Dal som restartovat system, ako instalator pozadoval. Po restarte sa tieto symptomy prejavovali aj nadalej a naviac obraz vyzeral tak, ako keby bolo v nom privela cervenej farby. Avsak spociatku bol normalny, az asi 5s po prihlaseni do OS sa zmenili farby takymto sposobom.
Nakoniec som sa pokusil ulozit screenshot obrazovky v ms painte, a ked sa obrazok ulozil, cely system zamrzol - ostalo len rucne vypnut podrzanim vypinaca. Po dalsom starte sa nic nezmenilo, po chvili zamrzol system, zhasla obrazovka a potom system vyhlasil, ze ovladac "nvlddmkm" zlyhal a ze bol uspesne restartovany a system fungoval dalej. Potom som nainstaloval naspat ovladace verzie 179.88, s ktorymi ziadne problemy nie su a po uspesnom restarte je vsetko opat v normale. Spomenuty screenshot obrazovky sa vtedy uspesne ulozil a farby v nom boli normalne.
Zial, nemozem si dovolit byt 30 dni bez notebooku, preto nemam v umysle posielat ho do servisu. Chcel som len tento problem nahlasit, aby sa o nom vedelo a mohla sa zjednat patricna naprava. Zvlast ked sa jedna o problem, ktory si zjavne moze vyriesit aj uzivatel sam, ak vyrobca poskytne opraveny BIOS pre graficku kartu. Este sa mozem zdoverit s tymto problemom niekde na podpore NVIDIA, kedze sa jedna o ich graficku kartu, mozno by vedeli pomoct.
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

ovce
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 20 led 2010 17:24

Příspěvekod ovce » 20 led 2010 17:26

Dnes jsem to resil pres podporu a potom co nic z rad nepomohlo, mi bylo slibeno, ze muj dotaz preposlou do taiwanu a pak daji vedet. Tak jsem zvedav.

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 20 led 2010 19:33

ovce, a co si riesil? Ten isty problem, ako ja?
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

ovce
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 20 led 2010 17:24

Příspěvekod ovce » 20 led 2010 23:00

Ano presne ten stejny problem, s rozdilem ze mam win 7.

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 21 led 2010 16:13

No vyborne, konecne to vyzera slubne. Uz sa neviem dockat riesenia.
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

ovce
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 20 led 2010 17:24

Příspěvekod ovce » 22 led 2010 02:38

No pevne doufam v to, ze se to vyresi. Mozna bylo by lepsi, kdyby na asus napsalo vice lidi se stejnym problem, aby vedeli, ze nemam problem jen ja a meli duvod to resit.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti