Problém po restartu u FL90v2

notebooky VBI a vše kolem nich
c.m.d
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 kvě 2008 20:59

Problém po restartu u FL90v2

Příspěvekod c.m.d » 11 srp 2008 15:39

Dobrý den,
mám takový malý dotaz, nejspíš se to tu už řešilo ale já to nenašel :-(.
Mám Compal FL90v2 a občas mám problém že po restartu (ne při pádu systému) notebook najede do nějakého zvláštního režimu (nebo se nezapne monitor…???), větrák jede, dioda na tlačítku svítí ale nic se neděje. Takže podržím vypínač notebook se znovu restartuje a normálně najede do systému…
Při zapnutí / vypnutí vše jede OK.

Je to normální? O co vlastně jde?

OS: Windows XP Profesionál

Díky za radu.

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 11 srp 2008 16:22

Normální to není, tedy alespoň já nemám žádné problémy. Jaký máš service pack?
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

kubino
chodí často
Příspěvky: 804
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 11 srp 2008 16:50

Me se presne tohle stavalo, hlavne prvnich par mesicu pouzivani. Podezrival jsem externi disk, problem s lcd,.. ale popravde nevim co to zpusobuje. Nejak to prestalo samo.
Pokud se ti to deje casto, tak to reklamuj.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 12 srp 2008 09:51

Zkus flashnout bios, jestli to pomuze...

c.m.d
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 kvě 2008 20:59

Příspěvekod c.m.d » 12 srp 2008 16:12

Zdravím,
mám Windows XP Profesionál service pack 2. SP3 mám zatím strach do oken dát protože používám nějaké strojařské 3D programy a dost pochybuju o tom že by to jelo. SP 2 mám celkem ověřený ještě z desktopu. Ale časem se na to kuknu…

Bios mám ten nejnovější (byl nám daný už ve fabrice).

No, včera mi to zase nedalo a trochu sem NTB potrápil . A opět se dělo přesně to co předtím. Jen sem pro jistou připojil i externí 19“ LCD monitor (Philips) abych se ujistil že to neděla nějaké chyba displeje (možná něco na výstupu grafiky) jak sem tady někde četl.
No a nic….

Kámoš si ten semej NTB koupil asi o 3týdny dřív než já, má úplně to samé krom disku, já mam 320 Westerna a on 250 Seageta a včera to nemohl probrat z úsporného režimu. Na první pohled to vypadal stav NTB (diody, ventilátory….) úplně stejně jak sem někde na začátku popisoval stav po restartu.

Takže sem ještě zkusil vytáhnout baterii a odpojit NTB od napájení (na pár vteřin). Zapl NTB, nechal sem všechno načíst a pak sem ho restartoval. Všechno proběhlo OK a NTB se normálně restartoval…

Myslím si že to bude spíš problém softwaru, prostě pokut je někde v NTB šťáva tak je někde něco nenačte (nebo se načte něco co nemá-nevím) a pak to dělá dordel….

Něco podobného se dělo i na desktopu při instalaci (nebo práci) s některýma programama. Prostě dokut se PC neodstřihl po vypnutí od šťávy tak měl s něčím problém….

Asi není reset jako reset…

Čus bus…

mrsairus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 15 čer 2008 12:22

Příspěvekod mrsairus » 12 srp 2008 20:32

mne sa par krat stalo nieco podobne na FL92 ale lcd islo len ako keby seklo a bolo nanom napisane toto, vid obrazok, co to moze akoze byt?
OBRAZOK

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 12 srp 2008 21:20

to je vypis platformy bios, to se ti musel restartovat...

mrsairus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 15 čer 2008 12:22

Příspěvekod mrsairus » 13 srp 2008 08:15

pmpal píše:to je vypis platformy bios, to se ti musel restartovat...


jak restartovat? lebo som nejak nepochopil, proste zapol som PC a toto ostalo na obrazovke a stal pokial som ho nevypol, je to nejaka zavada?

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 13 srp 2008 09:07

Aha, ja myslel ze se Ti zhroutil OS a takto to skoncilo. Pokud si ho zapl a zustalo tam jen toto, tak to neni moc dobry. Tech problemu muze byt vicero. Nejdrive bych zkusil otestovat pameti, disk, pripadne bych flashnul bios, pokud uz nemas nenovejsi verzi.

mrsairus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 15 čer 2008 12:22

Příspěvekod mrsairus » 13 srp 2008 14:58

pmpal píše:Aha, ja myslel ze se Ti zhroutil OS a takto to skoncilo. Pokud si ho zapl a zustalo tam jen toto, tak to neni moc dobry. Tech problemu muze byt vicero. Nejdrive bych zkusil otestovat pameti, disk, pripadne bych flashnul bios, pokud uz nemas nenovejsi verzi.



co mi poradis na test disku? a pamati?
bios najdem na strankach compalu?

bios mam z 31.12. 2007
graficky bios 6.4. 2007

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 13 srp 2008 18:19

Diagnosticke nastroje pro disky vetsinou nabizeji vyrobci na svych strankach. Napr. pro Seagate disky je to SeaTools.
Na test pameti vyzkousej Memtest.

mrsairus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 15 čer 2008 12:22

Příspěvekod mrsairus » 20 srp 2008 13:35

no disk som skontroloval ale memtest na vistu a toboz na x64 som nenasiel

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 21 srp 2008 09:05

mrsairus píše:no disk som skontroloval ale memtest na vistu a toboz na x64 som nenasiel


Pouzij tento memtest http://www.memtest86.com/. Stahni si ten image a vypal na cd a nabootuj z cdcka.

mrsairus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 15 čer 2008 12:22

Příspěvekod mrsairus » 21 srp 2008 14:02

pmpal píše:
mrsairus píše:no disk som skontroloval ale memtest na vistu a toboz na x64 som nenasiel


Pouzij tento memtest http://www.memtest86.com/. Stahni si ten image a vypal na cd a nabootuj z cdcka.


pamat je v poriadku, dalsie riesenie?

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 21 srp 2008 16:12

mrsairus píše:pamat je v poriadku, dalsie riesenie?


Tak vyzkousej prehrat bios.
Toto by mel byt nejnovejsi:
http://www.edisk.cz/stahni/32725/118.rar_1.24MB.html


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů