Compal HL90

notebooky VBI a vše kolem nich
yellowzelo

Příspěvekod yellowzelo » 31 bře 2009 03:09

Chcel by som využiť všetky 4GB pamäte, takže si tam (okrem Linuxu) pravdepodobne hodim Vistu 64-bit. Čo som zisťoval, tak XP 64-bit nemá dobre ovladače pre HW.

Čo sa týka spúštania 32-bit aplikácií na 64-bit procesoroch, tak pokiaľ viem, tak strata výkonu sa pohybuje na hranici merateľnosti.

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 31 bře 2009 12:10

ja si i tak myslim, ze to nema vyznam, akorat to zabere vic mista na hdd.
aplikace ti to nezrychli a 3.neco vs 4GB je maly rozdil.

pokud nekdo nepouziva nativni 64bit apps, je vlastne zbytecne cpat tam 64bit OS.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

CZFOX
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 25 kvě 2009 21:37

Finger print

Příspěvekod CZFOX » 25 kvě 2009 21:43

1)
Cau bohuzel me nejede finger, ovladace mam aplikaci taky ale je me to prd platny. Po restartu to napise ze mam fingera pripojit na usb. Vim ze se tu neco podobneho resilo u jineho modelu ze se to musi v biosu zapnout ale ja tu moznost nemam ani na vyber.

2)
na co je to power usb?

DRTIC=)
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 106
Registrován: 03 črc 2007 14:56

Příspěvekod DRTIC=) » 26 kvě 2009 15:10

power usb sluzi na napajanie usb portov ked je komp vypnuty.. mozes napr nabijat mobil a notas nemusi byt zapnuty

CZFOX
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 25 kvě 2009 21:37

Příspěvekod CZFOX » 26 kvě 2009 17:01

DRTIC=) píše:power usb sluzi na napajanie usb portov ked je komp vypnuty.. mozes napr nabijat mobil a notas nemusi byt zapnuty


Aha no v tom pripade je blbe umistenej ale to neva aspon neco.
Dik za reakci a ten finger nikdo nevi?

dak

Příspěvekod dak » 27 kvě 2009 13:05

mam urcity zkusenosti s "vyhrkavanim konektoru" (BT; ne u HL90). pokud jsou tyhle usb periferie (webcam, fingerprint, BT...) pripojeny pres konektor (jako ze natvrdo na desce tam asi nebudou), tak jedina moznost je reklamace (nebo samostsatne otevrit a zkontrolovat, jestli tam dobre sedi)
ono ne jen usb, treba antena na wifi je dost choulostiva. no a pokud se s notebookem vic hrka (nebo sem tam zuchne na zem...), takje to raz dva a musi se to docvaknout

CZFOX
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 25 kvě 2009 21:37

Příspěvekod CZFOX » 27 kvě 2009 13:47

dak píše:mam urcity zkusenosti s "vyhrkavanim konektoru" (BT; ne u HL90). pokud jsou tyhle usb periferie (webcam, fingerprint, BT...) pripojeny pres konektor (jako ze natvrdo na desce tam asi nebudou), tak jedina moznost je reklamace (nebo samostsatne otevrit a zkontrolovat, jestli tam dobre sedi)
ono ne jen usb, treba antena na wifi je dost choulostiva. no a pokud se s notebookem vic hrka (nebo sem tam zuchne na zem...), takje to raz dva a musi se to docvaknout


Mno to je fajn notas me jeste nespad a doufam ze ani nespadne ale tak je mozny ze cestou ten konektor vypadl, ale kdyz na to ted koukam mohl by to bejt teoreticky ten dekl co je primo pod cteckou nebo ne? :?:

Edit: Tak pod deklem co jsem si myslel se k tomu dostat nejde, jsou tam pameti. Je to nad deskou takze jedine rozdelat cele sasi. A do toho se me fakt nechce. :evil:

rrazor
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 srp 2008 14:27

Příspěvekod rrazor » 31 kvě 2009 11:30

Nemáte někdo ovladač na touchpad s podporou scrollování pro 64-bit Visty ?

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 31 kvě 2009 12:04

zjisti si co tam je za touchpad (treba everestem)
a pak kukni na strance vyrobce.
(synaptics, alps...)
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

rrazor
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 srp 2008 14:27

Příspěvekod rrazor » 01 čer 2009 20:47

Tak jsem stahnul nejnovější ovladače od Synaptics, ale scrollování mi stále nefunguje. Víte někdo co s tim ? =)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 01 čer 2009 21:49

neni to nekde v nastaveni, jako enable scrolling, nebo neco tak?
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

rrazor
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 srp 2008 14:27

Příspěvekod rrazor » 02 čer 2009 13:18

nic takového jsem tam nenašel, je tam jen možnost zvolit si funkci pro pravé tlačítko na touchpadu...

trnyv
občas se tu ukáže
Příspěvky: 94
Registrován: 18 srp 2008 12:01
Bydliště: Jakarta

Příspěvekod trnyv » 04 čer 2009 10:57

Podle mě to nemá možnost scrolling. Mě funguje na rolování ten otisk prstů, tam se to dá nastavit.

Vojda
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 26 zář 2008 22:31

Příspěvekod Vojda » 04 čer 2009 14:35

ja sice nemam 64 visty(mam XP 32) ale ovladac mam od alps a tam mi scrolovani normal funguje
Compal HL90, T9400, 9600GT, 1440x900, 4 GB RAM, 320 GB HDD

rrazor
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 13 srp 2008 14:27

Příspěvekod rrazor » 04 čer 2009 22:45

O tom ze to jde přes tu čtečku vím, ale z nějakého mě neznámého důvodu se mi ta funkce vždy jednou za čas sama od sebe vypla. A nebavilo mě to pořád znovu zapínat :) ale děkuju za rady


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host