Compal HL90

notebooky VBI a vše kolem nich
ineya

Příspěvekod ineya » 16 zář 2008 14:17

z mojho pohladu ta toshiba:
ma slaby displej (rozlisenie male)
3gb ram (32bit spekulanti) - totalne proti srsti (a 2-kovej sustave)
5400 otackovy disk - neslo mi o spotrebu, 7200 udajne viac berie, je hlucnejsia, ale aj podava lepsi vykon

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 16 zář 2008 14:20

Cruzz píše:Nekde jsem zaslechl, ze se ma v nabidce VBI objevit v brzke dobe sasi od ASmobile s grafickou kartou 9650 GT. Nevim samozrejme co je na tom presne pravdy (jedine co me drzi od koupe HL90ky jsou GDDR2 pameti :/ ), ale nevite o tom nekdo neco blizsiho? Pripadne jak jsou na tom s kvalitou sasi od ASmobile v porovnani s Compalem? Diky


Taky jsem neco takovyho zaslechl, ze by mel byt v zari, ale furt nic...

Cruzz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 33
Registrován: 06 dub 2008 11:37

Příspěvekod Cruzz » 16 zář 2008 15:29

ineya píše:z mojho pohladu ta toshiba:
ma slaby displej (rozlisenie male)
3gb ram (32bit spekulanti) - totalne proti srsti (a 2-kovej sustave)
5400 otackovy disk - neslo mi o spotrebu, 7200 udajne viac berie, je hlucnejsia, ale aj podava lepsi vykon

o te Toshibe jsem take dost uvazoval - disk a pamet se da vymenit kdyz by na to doslo, ale nakonec jsem ji vyradil z uvah prave kvuli malemu rozliseni displeje. Na hry je to OK, ale na praci mi prijde moc nizke...

dak

Příspěvekod dak » 16 zář 2008 15:56

orgasmic píše:A pomlouvat Acer nebo MSI, když vlastníš barbone systém VBI... :)


montevina je co se tyce kvality uplne jinde nez napr predchozi santa rosa

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8521
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 16 zář 2008 16:04

To Acer a MSI také :wink:

Notebooky se dají rozdělit do 2 pytlů...

1. Méně kvalitní : Acer, Asus, MSI, VBI, FS, Umax


2. Více kvalitní : IBM, Dell, HP, Sony


PS: Proto také notebooky z druhé kategorie stojí v té samé konfiguraci klidně 2x tolik než ty z první kategorie 8)
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

ineya

Příspěvekod ineya » 16 zář 2008 16:25

Dell ma v CR nejaku druhu zonu, kam ti vozia refurbished komponenty z Talianska, a Sony napr. teraz musi stiahnut niekolko tisicov notebookov Vaio,.. vsetko je aj tak z Taiwanu :-)

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 16 zář 2008 16:38

Presne tak, plati se za image firmy. Napr. Compal dela sasi pro HP...

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Příspěvekod milank3 » 16 zář 2008 17:13

trnyv píše:milank3 : Jo včera jsem si ho objednal kolem 2 odpoledne. Napsal jsem jim do poznámky číslo ISIC a ještě jakou tam chci Wifi a bluetooth. Ale zatím nikdo nevolal :evil: takže maj asi všichni dovolenou.

tak pak napis jak ti to dojde.

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Příspěvekod milank3 » 16 zář 2008 17:16

dak píše:
trnyv píše:...
2pmpal: jo, tam je to mozna o par korun levnejsi, ale neverim ruzovy :wink:

asi dam na tebe Daku a objednam to z notebooknamiru.cz ty jsi to z tama objednaval?

dak

Příspěvekod dak » 16 zář 2008 18:19

orgasmic píše:To Acer a MSI také :wink:

Notebooky se dají rozdělit do 2 pytlů...

1. Méně kvalitní : Acer, Asus, MSI, VBI, FS, Umax


2. Více kvalitní : IBM, Dell, HP, Sony


PS: Proto také notebooky z druhé kategorie stojí v té samé konfiguraci klidně 2x tolik než ty z první kategorie 8)


:lol:

mel jsem skoro rok HP Paviliona a uz nikdy vic... (ovladace hruza, nekompatibilita s tucnakem, sasi vsude vrzalo a prohybalo se, hucel, priserny podsviceni displaye, wifi switch se prepinal temer samovolne a moh bych urcite pokracovat)

mam HP PDAcko a je v pohode, ale at uz proboha nedelaj paviliony...

2milank3: jestli je to tam levnejsi, tak si to tam kup, ale co jsem koukal, tak na ruznejch strankach nabizej jinej hw, tak si prolez hlavne to. je to stejne od jednoho distributora.

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Příspěvekod milank3 » 16 zář 2008 23:16

dak píše:2milank3: jestli je to tam levnejsi, tak si to tam kup, ale co jsem koukal, tak na ruznejch strankach nabizej jinej hw, tak si prolez hlavne to. je to stejne od jednoho distributora.

A ty sis kde objednaval? poslali ti aj ten kod na to zaregistrovani u vbi.cz?

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Příspěvekod milank3 » 16 zář 2008 23:22

jo a jeste jak si spokojeny s tou chladici podlouzkou Zalman NC-1000? o kolik stupnu ti to stahlo teplotu?

Chlastien
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 17 zář 2008 00:36

TPM?

Příspěvekod Chlastien » 17 zář 2008 00:44

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak je to tady s tím TPM čipem. Jak se chová, jestli se již dá vypnout a popřípadě jak mě může omezit při instalaci různého software... Pokud bych dejme tomu do tohoto compalu hl90 s TPMkem chtěl nainstalovat "neregistrovaný" (nechci napsat nelegální :D) system (XP/vista ?) co se bude dít? popřípadě jak ovlivní instalaci "patchnutých" aplikací apod.
Díky za jakékoliv info. Tato informace určí jestli si koupím tento ntb nebo ne. Nerad bych totiž koupil stroj který mne nakonec bude ještě omezovat. Díky

dak

Příspěvekod dak » 17 zář 2008 09:36

ja si objednaval u

Kód: Vybrat vše

www.notebooknamiru.cz

psal jsem to nekde kousek zpatky

zalman je perfektni, v idlu mam CPU/GPU/HDD 35/58/31 (na minimalni otacky)
pokoj jeste neni vytopenej, takze je tu trosku chladnejsi okoli (v horkym dni to bylo tak 38/60/35)

v zatezi se gpu pohybuje kolem 70-80 stupnu (nad 80 snad jenom vyjimecne)

TPM jsem pri koupi taky resil. neda se sice vypnout v biosu, ale reseni je jednoduchy - nenainstalovat drivery (taky me prekvapilo ze to potrebuje ovladac). i pres to, ze pouzivam XP MSDNAA licenci, tak nestojim o zadnej vlezlej chip

Chlastien
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 17 zář 2008 00:36

TPM

Příspěvekod Chlastien » 17 zář 2008 15:37

Takže TPM potřebuje svoje vlastní ovladače pouze k omezování software a nebo když je nenainstaluji přijdu například o funkci heslování pomocí čtečky otisků? Ta na něm taky potom stojí nebo ne? Jde tedy vyloženě jen o ovladač, nepřijdu o nic? :)


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host