Compal HL90

notebooky VBI a vše kolem nich
ineya

Příspěvekod ineya » 15 zář 2008 16:31

kiwibibo píše:cav. neviete co znamena pri vybere pevneho disku to G-Force?
a este.. co je podla vas lepsie? dat si RAM 2GB 667MHz + 1GB 667MHz
alebo 2GB 800MHz + 1GB 667MHz ??
Najradsej by som si dal obe 800vky ale jednogigová je len 667...
dík

co som vyrozumel tak je to system ktory detekuje volny pad, a ak ho detekuje tak sa snazi zaparkovat hlavicky aby neposkodili disk pri pade

dak

Příspěvekod dak » 15 zář 2008 17:29

g-force technologie u disku pri nahly zmene pohybu zaparkuje hlavy a zvysuje tudiz robustnost disku (hlava se ti "nezareje" do plotny), vzhledem k casta poruchovosti disku u NB (prave z tohodle duvodu -clovek s NB trosku zahrka, nebo s nim nekde drcne a uz ma vadny sektory)
udajne ma disk prezit pretizeni az 2000G...

do NB jedine gforce (posledni bez mi vydrzel asi pul roku)

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Re: instalace OS

Příspěvekod milank3 » 15 zář 2008 17:58

Patizon píše:jeste k te instalaci os, objednal jsem si visty a sly nainstalovat bez jakehokoliv problemu, take me prijemne prekvapilo, ze primo z instalacniho dvd lze rozdelit hadr

Jake jsis objednal 64 nebo 32bitove?

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Příspěvekod milank3 » 15 zář 2008 18:01

Dak píše:2milank3: prijde mi, ze na

Kód: Vybrat vše

www.notebooknamiru.cz

je to nejlevnejsi. a vzhledem k tomu, ze vse dodava pro vbi kvazar micro, tak je jedno odkud si to obednate

Diky Daku. a kdyz si to objednám od

Kód: Vybrat vše

www.notebooknamiru.cz
dojde mi aj ten kod kterym se zaregistruji na vbi?

trnyv
občas se tu ukáže
Příspěvky: 94
Registrován: 18 srp 2008 12:01
Bydliště: Jakarta

Příspěvekod trnyv » 15 zář 2008 18:08

Zdarec, no já sem si to dneska objednal na notebook-vbi.cz, tam je to asi úplně nejlevnější. Asi o 500 od notebooknamiru.cz. Jinak sem si tam dal Mandriva Linux 2008.1 spring free 32bit i s instalací abych hned při předávce viděl zda je všechno ok ( displej, klávesnice, touchpad,...) . Doma již totiž mám Windows Xp Sp3 a nechtěl sem si je kupovat znova. Myslíte že potom normálně disk naformátuju a hodím tam ty Xp nebo bude nějaký problém s instalací. Díky

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Příspěvekod milank3 » 15 zář 2008 18:20

trnyv píše:Zdarec, no já sem si to dneska objednal na notebook-vbi.cz, tam je to asi úplně nejlevnější. Asi o 500 od notebooknamiru.cz. Jinak sem si tam dal Mandriva Linux 2008.1 spring free 32bit i s instalací abych hned při předávce viděl zda je všechno ok ( displej, klávesnice, touchpad,...) . Doma již totiž mám Windows Xp Sp3 a nechtěl sem si je kupovat znova. Myslíte že potom normálně disk naformátuju a hodím tam ty Xp nebo bude nějaký problém s instalací. Díky

tak to me vychazi o 500 levnej u notebooknamiru.cz nez notebook-vbi.cz

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 15 zář 2008 19:05

milank3 píše:
trnyv píše:Zdarec, no já sem si to dneska objednal na notebook-vbi.cz, tam je to asi úplně nejlevnější. Asi o 500 od notebooknamiru.cz. Jinak sem si tam dal Mandriva Linux 2008.1 spring free 32bit i s instalací abych hned při předávce viděl zda je všechno ok ( displej, klávesnice, touchpad,...) . Doma již totiž mám Windows Xp Sp3 a nechtěl sem si je kupovat znova. Myslíte že potom normálně disk naformátuju a hodím tam ty Xp nebo bude nějaký problém s instalací. Díky

tak to me vychazi o 500 levnej u notebooknamiru.cz nez notebook-vbi.cz


At se divam jak se divam tak me to vychazi nejlevneji tady http://www.vbintel.cz/ :P

milank3
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 12 zář 2008 17:44

Příspěvekod milank3 » 15 zář 2008 20:34

pmpal píše:
milank3 píše:
trnyv píše:Zdarec, no já sem si to dneska objednal na notebook-vbi.cz, tam je to asi úplně nejlevnější. Asi o 500 od notebooknamiru.cz. Jinak sem si tam dal Mandriva Linux 2008.1 spring free 32bit i s instalací abych hned při předávce viděl zda je všechno ok ( displej, klávesnice, touchpad,...) . Doma již totiž mám Windows Xp Sp3 a nechtěl sem si je kupovat znova. Myslíte že potom normálně disk naformátuju a hodím tam ty Xp nebo bude nějaký problém s instalací. Díky

tak to me vychazi o 500 levnej u notebooknamiru.cz nez notebook-vbi.cz


At se divam jak se divam tak me to vychazi nejlevneji tady http://www.vbintel.cz/ :P

mas recht :D tam me to vyslo jeste o 150kc levneji ty uz sis z tama objednal notas?

Unown
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 09 zář 2008 18:38

Příspěvekod Unown » 15 zář 2008 21:49

tak z jaké stránky je to nejlepší a nejlevnější?:) jsem z toho nějak jelen...to je moc toto :)

dak

Příspěvekod dak » 16 zář 2008 00:06

trnyv píše:...
Doma již totiž mám Windows Xp Sp3 a nechtěl sem si je kupovat znova. Myslíte že potom normálně disk naformátuju a hodím tam ty Xp nebo bude nějaký problém s instalací. Díky


lidi mivaj problemy kvuli sata driveru, nekde se to tu resilo, ale mne probehla instalace ok (XP pro SP3 cz)

2pmpal: jo, tam je to mozna o par korun levnejsi, ale neverim ruzovy :wink:

Unown
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 09 zář 2008 18:38

Příspěvekod Unown » 16 zář 2008 00:44

chcu se optat,díky tomu programu ISIC,jakou to dostanu WIFI zdarma? bluetooth asik ten jedinej co maju v nabídce ne?

dík

dak

Příspěvekod dak » 16 zář 2008 03:28

kterou wifinu si vyberes, tu dostanes

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8513
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 16 zář 2008 07:29

Ahoj,

nevím jestli to přijde jen mě, ale mě se zdá, že tu většina lidí kecá, že notebook má....několikrát tu padl dotaz, ať sem dáte testy z nových her jako COD4, Crysis apod, ale cpete sem jen jakási 4-ciferná čísla z nicneříkajícího 3DMArku :D

Omlouvám se všem, co nb opravdu vlastní, ale tento nb je evidentně zaměřen na hry, tak předpokládám, že člověk, který si ho koupí, tak především kvůli hrám...ale výsledky pořád nikde (nepočítám už sdělený výsledek z MassEffect a 3 staré hry).

JInak k dotazu ohledně DDR2 pamětí...samozřejmě, že paměti jsou na výkonu znát a to dost značně! Staré paměti DDR2 mají malou propustnost a na hraní nejsou nejvhodnější. Nechápu výrobcův krok dodat do tak výkonného stroje takové paměti :)

PS: měli jste si počkat raději na nové MSIčko :wink:
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

ineya

Příspěvekod ineya » 16 zář 2008 08:16

Nemam ho hlavne na hry, ale ked sa chcem zahrat tak budem moct.
Co sa tyka XP, tak som skusal napr. Portal, ktory isiel na vsetkom full 1680x1050 asi 40-60fps.

Pod linuxom s wine mal trochu problemy, ale bolo by to tiez hratelne (fps som zamerne obmedzil):
portal (wine): http://i35.tinypic.com/uo9pe.jpg
4xhalf (wine): http://i35.tinypic.com/1531ea1.jpg

Mozem skusit spravit timedemo na q3 ak ho niekde najdem. Ku COD4 sa tiez snad dostanem,.. mam ho asi 3 dni, takze sa este len snazim vsetko spojazdnit: webcam, infra, wifi, a pod.

pmpal
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 23 črc 2008 11:47

Příspěvekod pmpal » 16 zář 2008 08:55

Jak pise ineya, ntb vubec nepouzivam na hry. Ale hodne si potrpim na vykon pri tvorbe/upravy grafiky a videa.
Hry sem prestal nekdy hrat kdyz bylo age of empires II, uz si ani nepamtuju kdy to bylo :D


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti