Rozpadavajuca sa GeForce 8600

notebooky VBI a vše kolem nich
bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 23 úno 2012 11:44

čaute, moja 8600gt začala robiť pruhy, tak som ju dal piecť 10 minút na 200°C. Obraz je už v poriadku. Chcem ju ale vymeniť za ATI 3650, pretože sa 8600-ka môže zas pokaziť. Našiel som inzerát kde jednu ATI grafiku niekto ponúka, ale je z notebooku Asus. Vedel by mi niekto povedať kto už menil grafiku, že musel flashovať aj Bios? Viem, že grafiky z ACER notebookov idú bezproblémovo aj v FL90. U toho ASUS-a som si nie istý. vďaka
FL90v2, Core2Duo T7700 2,4 GHz, ATI Radeon HD 3650 256MB DDR3, Kingston 4GB DDR2, SSD Crucial M4 128GB + Seagate 320GB 7200rpm, Win7 32bit, Zalman NC-1000 (notebook cooler)

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 24 úno 2012 11:27

Nvidia má bios součástí biosu základní desky NT, Ati má bios přímo na grafice s toho důvodu nemusíš nic dělat pokud měníš Nvidiu za Ati. Pouze před výměnou odstraň všechny ovladače nvidia ze systému nebo raději nový systém (dle zkušeností co ale mám stačí vyčistit systém od starých ovladačů a použít cc cleaner pro vyčištění registrů) pak vypnout nt a vyměnit grafiky
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 24 úno 2012 13:31

Gizmo_CZ píše:Nvidia má bios součástí biosu základní desky NT...

kdopak ti napovidal takovy nepekny lzi? :lol:

jediny MXM grafiky, ktery nemely SPI s BIOS-em, byly od HP - napr.ATI HD2600 z 8510p. vsechny ostatni maji klasickou SPI EEPROM s video BIOS-em primo na karte. a pokud ne vsechny, tak rozhodne vsechny 8600M montovany do VBI Compal FL90 popr.Barbone Tomahawk.

co se tyce zmineny grafiky z Asus-u, ma jiny layout nez standartni MXM grafiky napr.z Acer-u, VBI atd.a proto ti do FL90-tky nepujde.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 25 úno 2012 13:28

ahoj. To že má grafika ATI 3650 z notebooku ASUS iný layout, máš na mysli že má iné rozmery? Veď všetky by mali mať 73x78 mm.

Alebo ak myslíš rozmery chladiča, ten sa dá urezať, aby tam ATI pasovala, viď obrázky dole na tejto stránke:
http://www.ebay.com/itm/Compal-FL90-ATI ... 0637172951
FL90v2, Core2Duo T7700 2,4 GHz, ATI Radeon HD 3650 256MB DDR3, Kingston 4GB DDR2, SSD Crucial M4 128GB + Seagate 320GB 7200rpm, Win7 32bit, Zalman NC-1000 (notebook cooler)

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 01 bře 2012 15:34

ani to neni potreba takhle uflaknout cely, staci to trochu propilovat aby si to hezky na sebe sedlo :wink:

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 01 bře 2012 18:14

bongo007 píše:...

myslim to tak, ze ma uplne jiny umisteni soucastek na PCB - konkretne GPU je na druhy strane PCB, nez ho potrebujes ty pro montaz do VBI :wink:

na presny oznaceni tyhle grafiky za Asus-u se muzu podivat pristi tyden. jen si pamatuju, ze ma netradicni hnedou barvu PCB (HD3650 kompatibilni s VBI maji cervene popr.zelene PCB).
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 03 bře 2012 17:56

čaute, tak som si nakoniec zohnal grafickú od iného predávajúceho, ale zistil som že na tej karte nie sú úchyty na chladič. A tým pádom sa tam nedá prišrobovať. viď obrazok, tá nalavo je moja 8600, napravo nová ATI 3650.
http://i44.tinypic.com/214r3w1.jpg
Na takúto dosť významnú "maličkosť" som teda nepomyslel... Dá sa ten úchyt niekde zohnať? vďaka
FL90v2, Core2Duo T7700 2,4 GHz, ATI Radeon HD 3650 256MB DDR3, Kingston 4GB DDR2, SSD Crucial M4 128GB + Seagate 320GB 7200rpm, Win7 32bit, Zalman NC-1000 (notebook cooler)

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 03 bře 2012 19:09

chlape, ty si hlava :lol:

ten kovovej ramecek se sloupkama se zavitem nahrej fenem a opatrne sundej. potom ho musis upravit (vyrezat a ubrousit) tak, aby sednul na novou ATI-nu. tady je uprava vyfocena:

http://forum.ntbook.cz/viewtopic.php?f= ... 1210#p1210
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 03 bře 2012 19:36

Jasne že ma napadlo vymeniť ten rámček z Geforce 8600, ale tá moja je stále ešte funkná (po upečení). Tak som zavolal známemu o ktorom som vedel že mal tiež FL90 a dal mi jeho pokazenú 8600ku.

Rámček som z nej vybral a sedí presne do novej ATI. Prečo by som potom mal ten rámček vyrezať?

http://i43.tinypic.com/33yo0gg.jpg
http://i41.tinypic.com/xfzwy0.jpg

vďaka :)
FL90v2, Core2Duo T7700 2,4 GHz, ATI Radeon HD 3650 256MB DDR3, Kingston 4GB DDR2, SSD Crucial M4 128GB + Seagate 320GB 7200rpm, Win7 32bit, Zalman NC-1000 (notebook cooler)

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 03 bře 2012 21:23

ramecek musi sedet pouze na "holym" PCB. nesmi se nikde dotykat ani sedet na SMD soucastkach. no a toho nedosahnes, dokud ho neupravis :wink: (pokud ten tvuj ramecek nema nejaky spešl rozmery)

kdyz to neudelas, bud kartu casem upeces (protoze heatsink nebude rovnomerne dolehat na plochu GPU) a nebo hrozi riziko mechanickyho poskozeni SMD soucastek, na ktery bude ramecek po prisroubovani heatsiku nadmerne tlacit.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

Bfu

Příspěvekod Bfu » 09 črc 2012 19:55

měl bych jeden technický dotaz. Bohuzel se mi pokazila grafická karta jak se to stalo uz mnohym prede mnou s typem GT 8600M 512MB. Nejakou dobu jsem shanel novou a po tom co jsem ji sehnal i kdyz ne originalne z FL 90 pocitace ale z MSI nicmene je to stale 8600M 512MB, jsem ji zapojil do notebooku. Po dokompletování jsem zkusil spustit notebook a sice se rozjel (vetraček jede napajeni sviti a hlavni vypinač neblika pouze sviti) no nicmene je tam stale cerna obrazovka a harddisk se snazi nakopnout počatečním zahrabanim ale tim to hasne. Vetracek se toci stale a nijak extremne takze ono ten pocitac jakoby jede no bohuzel si myslim ze vubec nenastartovava bios pripadne XPcka protoze neni slyset ani znelka operacniho systemu. Nevedeli by jste kde jsem pripadne udelal chybu? Zda je mozne neco vyzkouset jestli je problem spise v softwaru nebo v hardwaru? Predpokladam ze karta nejaky dalsi ovladac nepotrebuje kdyz je to ta sama a jestli jo tak jak to tam nahrat?

Dik moc me uz nic nenanpada krom toho ze ta krata asi neni vpohode :-(

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8688
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 črc 2012 19:57

Nepamatuju si, jak to bylo u tohohle modelu, ale MXM karty se pro některé notebooky dělaly s vlastním VBIOSem a někde zas bez VBIOSu (pak byl VBIOS součástí hlavního BIOSu).
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 09 črc 2012 20:20

Já jsem měnil 8600M GT za HD3650M, rozjela se napoprvé. Myslím, že má vlastni vBIOS. Koukni se po nějakým oem biosu a zkus ho blind flashnout. ( Tak jsem to udělal já, když sem u atiny zkoušel OCnutej bios, který pak nejel)..
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 12 črc 2012 09:04

Bfu píše:Nevedeli by jste kde jsem pripadne udelal chybu? Zda je mozne neco vyzkouset jestli je problem spise v softwaru nebo v hardwaru? Predpokladam ze karta nejaky dalsi ovladac nepotrebuje kdyz je to ta sama a jestli jo tak jak to tam nahrat?

Dik moc me uz nic nenanpada krom toho ze ta krata asi neni vpohode :-(


Cus.

Zkus NT napojit na externí monitor. někdy se stane že se doblbne a jde jako primární obraz s výstupu. Jinak bych zkusil ještě kartu vytáhnout profoukat pořádně kontakty v MXM slotu - může se tam dostat prach a ten pak dělá problémy. Co se týče kompatability je to s MXM grafikama dost na štíru - zkus dát nejnovější biost do NT - pokud tam máš starý tak to z 90% pomůže.


Pokud by jsi měl zájem mám na prodej Ati mxm grafiku. sice jen s 256mb ram ale zato jsou to DDR3 což je lepší

http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=35507
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Bfu

Příspěvekod Bfu » 12 črc 2012 09:59

Dik moc za rady ten externi monitor zkusim a pokud nic tak holt budu muset zkusit novy bios nicmene problem je zenejsem uplne softwarovy pokroily takze nahrat bios do pocitace ktery mi neodpovida tak trochu nevim jak se dela ? Slo by to trochu osvetlit? Dekuju holt nikdy jsem to nedelal :-(


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host