Rozpadavajuca sa GeForce 8600

notebooky VBI a vše kolem nich
Romčisan
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 16 zář 2007 20:02

Příspěvekod Romčisan » 27 kvě 2011 17:45

Ty příspěvky jsem četl - a taky se podle nich řídil. Chlazení jsem trochu zabrousil aby dolehlo přes to "šedý cosi". Mezi jádro a chadič jsem taky dal slabší kousek měděného plíšku (asi 2x1,5 cm x 0,6 mm - odhadem). A samozřejmě termalpady. Teploty byli fajn - v Idle 54-60. Ale co jsem to pak zatížil vystoupaly až do 95. Chystal jsem se to znovu otevřít ale teď nejede vubec. Tak nevím - je možný že jsem jí upekl?

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 kvě 2011 18:04

Tak možný to je, ale 95 stupňů je na to docela málo. Můžeš zkusit ten blind vbios flash. Já to tak dělal jednou taky, když sem flashnul bios pro verzi s 512MB paměti, tak nejel obraz.

Samotnej nb se rozjede? Fan, disky..?
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 27 kvě 2011 18:09

cus

Já bych řekl že jsi odpálil grafiku :-(.

Jinak mě před dvěma dy¨ny taky odešel NT.. Potvrdíte mě mojí doměnku že jde o invertor?

NT normálně funguje na ext. monitor. Na monitoru NT při jeho nasvícení je vidět že i ten funguje ale nesvítí - pouze při zapnutí NT krátce problikne
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 kvě 2011 18:15

Jo VN invertor a nebo zářivka pro podsvícení
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Romčisan
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 16 zář 2007 20:02

Příspěvekod Romčisan » 27 kvě 2011 18:26

Fan i disky jedou - zdá se mi že nabootuje i windows. Myslíš že mám zkusit vbios, jak jsi postoval z LaptopVideo2Go? http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... ge__st__20 Ten předpokládám funguje spolehlivě?

Jinak máte případně zkušenosti s reklamací u obchodníků z ebay? Moc se mi nelíbí - Returns: No Returns Accepted. Ale na papíru u karty bylo napsáno: warranty expiration date: 40 days.

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 kvě 2011 18:28

Jestli máš 256MB GDDR3 verzi, tak jo. Já ho používám do teď.

Na ebay už jsem koupil spoustu věcí, ale ještě jsem teda nic nevracel..
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

kubino
chodí často
Příspěvky: 780
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 28 kvě 2011 09:57

Reklamace na eBay by měla byt proveditelná. Pár věcí jsem už vracel (drobnosti) a vždy bez problémů. Bojej se negativního hodnocení, to radši vrátěj peníze nebo pošlou novej kus jednomu zákazníkovi, než aby si poškodili reputaci. Jednání rozhodně lepší než u řady tuzemských obchodů.
Asus G75vw, UX32vd, G550jk

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 05 čer 2011 13:46

Zdravim,

nedavno jsem taky menil grafiku za HD3650. Potykal jsem se se stejnymi problemy jako ostatni, co tu popisuji, ale po upravach pasivu a pridani medeny desticky a celkovy vymene past/padu na cipech sem na idle kolem 55°C, mirna zatez 60°C, max to leze na 75-80°C.

Nedavno se mi, ale zniceho nic zacal samovolne vypinat NB. Proste zhasne a konec nahodit pak jde bezproblemu. Dela to vetsinou pri obyc praci/surf na netu/docs. Teploty GPU, CPU jsou behem vypnuti kolem 50-60°C. Ceho jsem si, ale vsim, ze HDD ma teplotu kolem 43-47°C. Pamatuju, ze mival max do 40-41°C. SMART mi ted zacal ukazovat naky problemy s C5/C6, ale moc tomu nerozumim jak moc to je relevantni memu problemu...

-- S.M.A.R.T. --------------------------------------------------------------
ID Cur Wor Thr RawValues(6) Attribute Name
01 100 253 __6 000000000000 Read Error Rate
03 _98 _98 __0 000000000000 Spin-Up Time
04 _99 _99 _20 00000000078E Start/Stop Count
05 100 100 _36 000000000000 Reallocated Sectors Count
07 _85 _60 _30 000014D8D06E Seek Error Rate
09 _86 _86 __0 000000003304 Power-On Hours
0A 100 100 _34 000000000000 Spin Retry Count
0C _99 _99 _20 000000000775 Power Cycle Count
BB 100 100 __0 000000000000 Reported Uncorrectable Errors
BD 100 100 __0 000000000000 High Fly Writes
BE _56 _45 _45 00002D2B002C Airflow Temperature
BF 100 100 __0 000000000000 G-Sense Error Rate
C0 100 100 __0 000000000660 Power-off Retract Count
C1 __1 __1 __0 00000009726C Load/Unload Cycle Count
C2 _44 _55 __0 000F0000002C Temperature
C3 _77 _55 __0 00000A5BC6C9 Hardware ECC recovered
C5 __1 __1 __0 0000FFFFFFF1 Current Pending Sector Count
C6 __1 __1 __0 0000FFFFFFF1 Uncorrectable Sector Count
C7 200 200 __0 000000000000 UltraDMA CRC Error Count
C8 100 253 __0 000000000000 Write Error Rate
CA 100 253 __0 000000000000 Data Address Mark Error
FE __1 __1 __0 000000000001 Free Fall Protection
---------------------------------------------------------------------------

Myslite, ze by to mohlo byt diskem? Nejsem si moct jist, NB chvili lezel, kdyz sem cekal na GK, pak to zaclo nak po rozjeti NB s novou grafikou, tak nevim jestli nemuze byt problem i u GK. Nevite jak vyzjistit kvuli cemu se to muze vypinat?

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 05 čer 2011 13:55

A vypne se korektně nebo prostě spadne? Modrá smrt nebo prostě blik a černá obrazovka?

Pokud jsi měnil grafiku je doporučeno smazat a znovu nainstalovat systém! nestačí prý pouze odstranot staré ovladače od nVidie a dát tam Atiňácký!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 05 čer 2011 16:45

System mam komplet preinstalovanej. Korektne ne, zadnej logout a shutdown neprobehne, ale jen proste blik cerno vsechno vypnuty v sekunde - jak kdyz podrzis natvrdo power button na par sekund, zadna modra smrt z ktery by se dalo treba aspon neco vycist...

JejKey
chodí často
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 12 čer 2011 08:39

Hoď sem SMART v nějaké čitelnější podobě (pro jistotu), ale takhle to vypadá, že má hodně vadných sektorů a už ani nemá kam realokovat => dead.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 14 čer 2011 20:20

Jakou jinou podobu mas na mysli? Trochu me ten disk znepokojuje :-/

Jinak to vypinani je asi zpusobeny nakou zajimave resenou zasuvkou, sem v nemecku v bonnu a maj je tu bez uzemeni, ze se nechaj tocit, tak to dela obcas, kdyz je otocena nebo kdyz tam dam vic zarizeni tak klekne muj NB, jinej NB je OK. Kdyz to zapojim, ze je uzemeni nahore a v ty dvojzasuvce jen NB sam tak to zatim nepadlo.

JejKey
chodí často
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 14 čer 2011 22:01

Myslím výpis z jiného SW, nejlíp screen třeba z CrystalDiskInfo...
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 14 čer 2011 23:10

tohle je vypis z crystaldiskinfa :wink: ve screenu oproti textovy podobe uz jsou jen navic barevny puntiky :) potreboval bych nejakou odbornejsi interpretaci tech smart hodnot nejlip pokud do toho nekdo vidi

JejKey
chodí často
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 14 čer 2011 23:54

Hah, sorry :-) asi jsem duchem jinde....
Interpretaci těch hodnot jsi dostal v předešlém postu.

C5 __1 __1 __0 0000FFFFFFF1 Current Pending Sector Count
C6 __1 __1 __0 0000FFFFFFF1 Uncorrectable Sector Count

Toto je průser. Plno neopravitelných a "možná-vadných" (zjistí se při dalším pokusu o čtení) sektorů => je to dead...
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host