Rozpadavajuca sa GeForce 8600

notebooky VBI a vše kolem nich
oneb1t
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2010 21:55

Příspěvekod oneb1t » 13 bře 2010 15:56

ddr3 verzi proste nevedou prodaj ji jen lidem co maj MSI notebook :-( takze se budu muset spokojit s ddr2 verzi 4650 ale porad to bude obrovskej vykonostni narust z moji stavajici 8600GT 256MB ddr2

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

Příspěvekod drk22 » 14 bře 2010 15:46

oneb1t píše:ddr3 verzi proste nevedou prodaj ji jen lidem co maj MSI notebook :-( takze se budu muset spokojit s ddr2 verzi 4650 ale porad to bude obrovskej vykonostni narust z moji stavajici 8600GT 256MB ddr2


Hmm a co ti brání tvrdit, že máš MSI NB? :0)
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)

oneb1t
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2010 21:55

Příspěvekod oneb1t » 14 bře 2010 16:43

seriovy cislo? :D na ktery se te budou ptat kdyz kupujes nahradni dil
ale nasel sem v nemecku firmu kde to prodavaj jako nahradni dil pro acery za krasnych 105 euro bohuzel zasilaj snad vsude jen ne do cech tak sem jim psal maila a uvidime co odepisou....


www.laptop-ersatzteile.de

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

hm

Příspěvekod drk22 » 14 bře 2010 17:47

No tohle by mě neodradilo.
sériový číslo:
1. vykecat se na rozmazanou, ztracenou nálepku (po 3 letech běžně zničená)
2. sehnat si od kolegů z nějakýho fóra..


Každopádně GL
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)

MSI GX70 (A10 + HD8970)

Shorty
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 17 kvě 2010 12:47

Příspěvekod Shorty » 17 kvě 2010 12:51

Měl bych na prodej grafiku Ati Radeon HD3650 512MB DDR2, vyzkoušena v notebooku VBI FL90. Přišla mi špatná verze, měl jsem objednanou DDR3, kterou jsem si objednal znovu a tím pádem mám tuto navíc. Cena dohodou na emailu: zuub@centrum.cz

FloydPink
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 19 úno 2007 13:43
Bydliště: Zlín

Příspěvekod FloydPink » 31 kvě 2010 21:30

Stala se mi nemilá věc. Vypl sem notebook, a už nezapl. Tak sem vydedukoval, že to bude grafikou. Rozebral sem noťas, vyndal grafiku, očistil od pasty (no spíš než pasta to byl tvrdý beton) a šoupl ji do trouby na 8 minut při 180°C. No a grafika jede už 3 den. Ale nevím jak dlouho pojede, každopádně sem to dělal podle toho polského návodu uvaděného výše. Za pokus to stálo. Tak nezoufejte a pečte.
VBI FL90v1 T7300, 120GB Seagate 7200.2, 8600GT GDDR2, 4GB RAM, Windows 7 x64, Logitech V470

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1730
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 31 kvě 2010 23:42

zapekl jsem takhle starou x1600 pro a bylo to na 3 měsíce.. pak se z PCI-E zakouřilo a byla kaput :lol:
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 06 čer 2010 10:26

Já si myslím, že jde více či méně o "štěstí" je to buď a nebo... Pak ale jde o to, zda se tím nezničí o ZK deska...

Shorty

Dal by jsi odkaz kde jsi a jak koupil tu grafilu? Díky
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

hm

Příspěvekod drk22 » 07 čer 2010 08:43

Jestli si to dobře pamatuju tak ty NV grafiky měli problém se špatnou pájkou. Takže "zapečením" dojde k obnovení spojů, ovšem hrozí zničení samotných součástek. Nebylo by jednodušší projet spoje okolo cipu horkovzdušnou pájkou? Taky v servise mají vybavení na přepájeni cipu, pokud by se neměnil za nový mohlo by to vyjít zhruba na 2,5kkc...
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)

MSI GX70 (A10 + HD8970)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 07 čer 2010 15:04

Tam nebývají kontakty dokola, ale pod tím (BGA patice), vypadá to nějak takhle.
http://www.bga.net/

u horkovzducho pozor na to, abys čip tím foukáním neposunul, to by mu už nepomohlo asi nic.
http://extrahardware.cnews.cz/pecte-gra ... kani-civek
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

kubino
chodí často
Příspěvky: 800
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 12 čer 2010 19:58

hmm.. taky se mi rozpadla grafika. Asi na tom něco bude. Teď mám v Compalu Atinu HD 3650, uvidím jestli vydrží víc (i když notebook teď už moc nepoužívám).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 12 čer 2010 20:47

Kubino : obligátní otázka: a co jsi tam měl před tím za grafiku? nVidiu? proběhla výměna grafil bez problémů nebo jsi updatoval bios NT?
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

kubino
chodí často
Příspěvky: 800
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 12 čer 2010 21:25

klasika, měl jsem tam nvidii 8600GT. Necelý tři roky fungovala bez problémů, až jsem ho jednou zapnul a obraz byl rozdělený na šest stejných obrazovek.
Výměnu jsem nedělal sám, dal jsem notebook do "neoriginálního" servisu (nbservis.cz), tak bohužel nevím co všechno dělali. Zkoušeli víc grafik, byl prý problém s biosem, který má FL90 společný pro grafiku i mb. Řekli mi, že jediná karta co fungovala byla Ati 3470. Když jsem to přinesl domů, tak tam byla 3650, tak nevím.
Musel jsem reinstalovat systém, dal jsem Sedmičky 32bit. Ovladače defaultní. Karta topí stejně jako nvidia 8600GT (v klidu 50 - 60C, v zátěži 80 - 90C). 3Dmark 06 3800 bodů (nvidie měla asi 3400).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 13 čer 2010 07:44

Díky za odpověď
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Erricco
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 113
Registrován: 31 kvě 2010 23:48

Příspěvekod Erricco » 13 čer 2010 14:42

nemal som notebook VBI ale Fujitsu Siemens Amilo Xi2428 s grafikou 8600M a dopadlo to tak, že som ho 3 krat kvoli nej reklamoval, vratili mi prachy, doložil som niečo a kupil Asus G73 ... takže s 8600M naozaj su problemy a v akomkolvek NTB :(


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host