Rozpadavajuca sa GeForce 8600

notebooky VBI a vše kolem nich
Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 20 zář 2009 18:42

Tak že začínám pomalu ale jistě pronikat do tajů mobilních grafik a jejic výměn .-) na netu je hodně popsaných výměn právě pro VBI stroje a jak tak projíždím vydím že zrovna model FL90 je hodně oblíbený!

Již jsem se dočetl že se do něj dá bez vvětších problémů dostat i Ati HD4670m :D :D

pro inspiraci:

FL91
http://74.125.87.132/translate_c?hl=en& ... 9W8_qNxFAg

FL90
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=367005

http://74.125.87.132/translate_c?hl=en& ... xOEsy8dncg


HD Ati

http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... mpal-fl90/
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 28 zář 2009 08:19

Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 28 zář 2009 15:53

Hm hezky obrazky, ale strcit tam kartu neni takovej problem.

Spis by me zajimalo jestli se musel flashnout bios ( pripadne jakej vBios vzal ), nebylo to tam nekde napsany u zdroje tech obrazku?
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 28 zář 2009 21:25

do FL90 rvice 1 pasuje bios s JFL90/92 ale podle toho co jsem zatím vyčetl není potřeba editovat bios NT pokud se přechází nezi 8600 a ati 3650! což je zajímavý poznatek!?
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 28 zář 2009 21:27

Taky sem to prave videl, ale bohuzel jenom u HD3650.

Nechces to vyzkouset jestli to je pravda? :D
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 28 zář 2009 21:32

Hadriel píše:Nechces to vyzkouset jestli to je pravda? :D


Koukal jsem na záručák páč jsem si myslel že je NT již po záruce ale mile mě překvalipo že do 14.4.2010 je ještě v záruce :D tak že ee nechci :-)

Ale kamoš má ten samý NT již po záruce a bude si kupovat druhý a tak... jen sehnat prachy na tu grafiku!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 28 zář 2009 21:36

Ja mam sice mesic po zaruce, ale grafiku uz mam spravenou a dalsi 3k jentak se mi davat nechce. Spis chci vedet jestli to funguje abych kdyztak pri dalsim problemu nemusel davat takovej cash na predrazenej servis.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 04 říj 2009 23:48

Ak mi odijde grafika tak do toho urcite pojdem. 100$ nieje az tak moc a kym mi odijde co dufam ze nebude tak skoro tak bude mozno aj lacnejsia
VBI Compal FL90 (15,4", 1440x900 • T7700 2,4GHz • 2x2GB RAM • GF 8600M GT • Robson 1GB • Hitachi 200GB, 7200ot. • Wifi, Bluetooth • dualboot Ubuntu 10.10 64bit + windows7 ultimate 64bit

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 02 bře 2010 03:41

Nasiel som zaujimavy navod na opravu poskodenej 8600-vky. Je to po polsky ale nieje problem si to prelozit cez google translator. Asi piati tam pisu ze to vyskusali a naozaj to funguje. Mne este grafika neodisla tak to zatial robit nejdem ale ak tu je niekto komu grafika uz odysla tak to moze skusit a podelit sa o poznatky...

http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=2 ... =0&start=0
VBI Compal FL90 (15,4", 1440x900 • T7700 2,4GHz • 2x2GB RAM • GF 8600M GT • Robson 1GB • Hitachi 200GB, 7200ot. • Wifi, Bluetooth • dualboot Ubuntu 10.10 64bit + windows7 ultimate 64bit

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 02 bře 2010 10:40

Tak to je zajimavy. Kdo to vyzkousi? :D
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 02 bře 2010 23:25

Kdyby se mi grafárna pokazila, klidně to zkusím, není co ztratit 8)
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

Mek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 led 2010 23:32
Bydliště: Trencin, Zilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mek » 04 bře 2010 09:41

Zda sa, ze tam ide o roztavenie cinu pod GPU, lebo po dlhsom case sa to ukyvalo...? Mal som rovnaky problem na staruckom IBM R40, kde stacilo GPU nahriat teplovzdusnou pistolou na 180 C a notas fachcil ako novy. Priznaky chyby, ktore to malo, sa daju najst na youtube pod mojim nickom (Mek7777).
Mal som Asus Z97V. Uz ho nemam.

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 04 bře 2010 10:04

Existují 8600m GT s pamětmi DDR3? Na ebay jsou jenom klasické DDR2. Jinak mě překvapilo, že nejsou tak drahé jak sem čekal (71$).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1730
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 04 bře 2010 14:38

s DDR3 myslím ani nejsou .. ještě nebyly ddr3 tak dostupný :lol: a dostala se ke mě jedna FL90 s touhle grafikou a trošku nefungovala , rozdělal jsem to a to byl pohled :lol: .. grafickej čip vypadal jak kdyby ho někdo udil nad ohništěm :lol:
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 04 bře 2010 17:14

Bola tam chladiaca pasta? Dobre sedel chladic na jadre? Neviem ale mne osobne sa grafika tak nehreje aby mohlo tak vyudit cip :lol: Tam bude problem s tym cinom ako napisal Mek.
VBI Compal FL90 (15,4", 1440x900 • T7700 2,4GHz • 2x2GB RAM • GF 8600M GT • Robson 1GB • Hitachi 200GB, 7200ot. • Wifi, Bluetooth • dualboot Ubuntu 10.10 64bit + windows7 ultimate 64bit


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host