Rightmark CPU clock ulity

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
xprim01
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 216
Registrován: 29 zář 2007 15:36

Příspěvekod xprim01 » 26 pro 2008 15:18

No tak to se nediv, že ti to nejde. AMD Puma je novinka, takže podpora v RMClock ještě není. Alternativa existuje. http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=16425
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP

BrozikCZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 15 říj 2008 16:56

Příspěvekod BrozikCZ » 11 led 2009 22:00

Muze mi nekdo poradit ohledne tohoto programku? Kdyz jsem mel tento programek v NB tak mi vse sedelo, tedy napeti bylo od 1.075V-1.175V. Kdyz jsem preinstaloval NB tak se mi ukazuje v RMClocku napeti od 1,165 do 1,375, sice si muzu nastavit ze max 10x 1,175v ale ta nejmensi hodnota je 1,165 a nejde dolu:( Nevite co s tim?
Acer Aspire 6920G-582G32MN : HDD 320Gb, CPU 2,0Ghz Core2(T5800), GeForce9500M 512Mb, 16" HD, WinXp , Debian

hurrican
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 12 pro 2008 13:42

Příspěvekod hurrican » 28 led 2009 02:49

Zdravim...Asi je to hlupa otazka...ale stretol som sa s tymto programikom prvy krat..a neviem preco ked mam nastaveny Aktualny plan napajania na "vysoky vykon" (procesor mam na staveny na maximum) tak ked pozrem monitoring v tomto programe..tak frekvencia prcersora stale skace z 1600Mhz na 2200Mhz...obcas aj kazdu sekundu..Neda sa to nejak natvalo vypnut..ci uz v tomto programe alebo niekde inde..Proste ked si nastavim na Laptope vysoky vykon aby procesor siel stale na 2200Mhz..a ked "Setrenie Energie"tak aby siel stale na 1600Mhz.. Taktiez aj ked pozrem frekvenciu v CPU-Z..tak stale skace...Skusal som uz v tom RM CLock..aj odsktrnut nejake funkcie (C2E,C3E,C4E -- enable enh.deep sleep) skusal som to aj kombinmovat ale frekvencia stale skace..PLS poradte...Dikes

Edit: tak som skusal aj odinstalovat Emprowing technology (a aplikacie s tym suvisiace) a nepomohlo..stale to CPU core skace.... ale zistil smo ze to asi aj skace podla toho ako je zatazeny procesor..ked sputim daku aplikaciu tak to "skoro"stale drzi na 2.26Ghz... Ale obcas to aj padne na !.6Ghz... Inac to throttling mam stale na 2.26Ghz... Ale realna frevencia kolise... (ci uz v CPU-Z alebo v RMclock) A skusal som to aj na nabijacke aj na baterke iba..stale rovnako
Naposledy upravil(a) hurrican dne 28 led 2009 14:39, celkem upraveno 1 x.
Acer Aspire 2930-844G32MN -- C2D P8400 (2x2.2Ghz) GM45 Chipset -- Intel X4500MHD -- 4GB DDR2 -- 320GB 5400Rpm -- Vista 32b

Wiruss
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 142
Registrován: 02 srp 2008 10:09

Příspěvekod Wiruss » 28 led 2009 08:36

DIvné mě osobně když si zvolím vysokej výkon tak drží neustále na té frekvenci co mám navolenu.

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 30 led 2009 21:43

Dobrý den,
mám CPU Intel Core2Duo T7500 a chtěl bych s tímto prográmkem nastavit CPU na max vykon, tedy 2,2Ghz, ale ať nastavím co chci, např. Maximal Performance a zapnu nějakou hru...ukazuje pouze pořád 800Mhz, kontroloval jsem to i v logach.
Divné je že občas to funguje, např. notas byl cca 1 hodinu zapnuty pri serfování na netu a najednou jsem si všim že mi v liště skáče frekvence i na oněch 2200Mhz.
Za relevantní postřeh budu vděčný, díky.
(používám WinXP)
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 01 úno 2009 00:58

Tak problém vyřešen.
Ale trápí mě teď jiná mrzutá nepříjemnost a to že pokud mám RMClock nastavený spuštění při zapnutí, tak vždy ale vždy nastaví podsvícení mého LCD na maximum, dělá to i při probouzení z úsporného režimu.
A to v profilech RMClocku samozřejmě nemám zaškrtnuto "Manage LCD..."
Je také zajímavé že ať v téhle možnosti nastavím úroveň podsvitu jakou chci, vždycky se nahodí maximální.
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM

Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900

MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

hurrican
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 12 pro 2008 13:42

Příspěvekod hurrican » 01 úno 2009 01:17

xheretic píše:Dobrý den,
mám CPU Intel Core2Duo T7500 a chtěl bych s tímto prográmkem nastavit CPU na max vykon, tedy 2,2Ghz, ale ať nastavím co chci, např. Maximal Performance a zapnu nějakou hru...ukazuje pouze pořád 800Mhz, kontroloval jsem to i v logach.
Divné je že občas to funguje, např. notas byl cca 1 hodinu zapnuty pri serfování na netu a najednou jsem si všim že mi v liště skáče frekvence i na oněch 2200Mhz.
Za relevantní postřeh budu vděčný, díky.
(používám WinXP)
a ako si to nakoniec vyriesil...Mam porodobny problem..len s tmy ze mne ta frekvencia (aj ked mam nastaveny na max. vykon) skace hore dole po par sekundach...

Edit : Takto vypada asi ten monitoring ..a to je po dohrani gamesky... Ale pekne tam vidiet ako frekvencia stale skakala

Obrázek
Acer Aspire 2930-844G32MN -- C2D P8400 (2x2.2Ghz) GM45 Chipset -- Intel X4500MHD -- 4GB DDR2 -- 320GB 5400Rpm -- Vista 32b

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 26 led 2011 18:10

zdravim,
dá se pomocí RM clocku při sníženým napětí prodloužit výdrž baterie notebooku, resp. o kolik energie reálně při Corei3 (370M)?

Taky byla dřív špatná podpora nových procesorů, nevíte, jak je na tom RM Clock dnes?

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 26 led 2011 18:30

Musíš vybrat POUZE nejvyšší násobič:

Obrázek

A pak by to mělo vypadat nějak takhle:

Obrázek

RMClock, pokud vím, nepodporuje i-čkové procesory.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Llubik
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 30 kvě 2012 17:05

Příspěvekod Llubik » 31 kvě 2012 12:41

Nejaky manual na nastavenie? co je throttling? mam nastavene max nazobic, ukazuje mi povedzme 2GHz, throtling ma 15% ukazuje 600 Mhz (neberte presne - nepametam). Ide o to, ze povedzme ze ked nieje praca, vklada prazdne cykly? ale zas ked je max vytazeny nemal by . . .
Ked chcem nastavenie powerondemand . . . ak vyberiem dva nasobie, stale sa mi to drzi na tom najvyssom, aj ked mam spusteny len IE . . . nejaky navod co co ovplyvnuje? aka je filozofia . . .

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 31 kvě 2012 12:57

Raději použij program ThrottleStop.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 31 kvě 2012 22:32

Gratuluju k oživení mrtvého tématu, diskuze o programu s poslední aktualizací starší čtyř let :D
Ne vážně, používá to ještě někdo? Možná u starších notebooků.

Jako já to taky zkoušel, a možnost softwarově snížit napětí byla super. I když jsem si párkrát rozmr*** napájecí profil a následovat reinstal. Je nějaká náhrada pro Sandy/Ivy bridge?
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7527
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 01 čer 2012 11:25

kubino: ThrottleStop
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti