NHC - Core 2 Duo - nefunguje

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
cardel
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 31 srp 2007 10:42

NHC - Core 2 Duo - nefunguje

Příspěvekod cardel » 31 srp 2007 11:23

Nainstaloval jsem si prográmek NHC do Windows XP, ale zdá se, že nefunguje tak jak má. Ať nastavím jakýkoliv režim (max. battery, max. performance...) Tak se frekvence procesoru nijak zásadně nemění, jen v rozmezí 1792 - 1796 MHz. Což prakticky neznamená žádnou změnu...
Nesetkal se někdo s podobným problémem na centrinu?
VBI Compal FL91 (15,4", 1280x800 • T7100 1,8 GHz • 2GB RAM • 120GB, 7200ot. • Intel GMA 3100 • Wifi, Bluetooth • Windows XP + openSuse 10.3)

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 31 srp 2007 12:11

Zkontroluj nastaveni BIOSu a profilu ve Windowsech.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

cardel
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 31 srp 2007 10:42

Příspěvekod cardel » 31 srp 2007 12:24

Rad zkontroluju az budu vedet na co se mam zamerit... Co presne mam zkontrolovat?
VBI Compal FL91 (15,4", 1280x800 • T7100 1,8 GHz • 2GB RAM • 120GB, 7200ot. • Intel GMA 3100 • Wifi, Bluetooth • Windows XP + openSuse 10.3)

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 31 srp 2007 15:48

No on je BIOS u kazdeho notebooku koncipovan trosku jinak. Ja tam mam napr. v nastaveni-advanced) polozku "long battery life" a power safe mode.
Napis co mas za notebook, at ti pripadny majitel stejneho typu notebooku muze poradit v nastaveni. Jinak zkus dat ve Windowsech profil minimalni spotreba a sleduj, co to udela s frekvenci - najedes na plochu kurzorem mysi - prave tlacitko - vlastnosti - zalozka sporic obrazovky a dole klikni na napajeni a zvol schema minimalni spotreba.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

cardel
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 31 srp 2007 10:42

Příspěvekod cardel » 31 srp 2007 21:53

No v BIOSU toho moc k nastavovani neni, akorat funkce AHCI, coz ma souvislost s diskem.
Ve windows jsem si hral s nastavovanim ruznych profilu spotreby a pomalu tomu prestavam rozumet.
Pri vypnutem NHC zabralo nastaveni ve windows typu 'Prenosny pocitac', pokud k tomuto yapnu NHC, tak dynamicke prepinani frekvence funguje jen v rezimu 'Max. performance' kdy procesor beti zhruba na 1180 MHz a pridava az kdyz je zatizeny.
Jen nevim jak zaridit co nejnizsi spotrebu kdyz bezi na baterie. Pokud NHC nastavim na 'Max. battery' tak frekvence vylitne automaticky na 1600 MHz, ale napeti procesoru se snizi na 0.940 V. Pokud nastavim 'Max. performance' , pak se frekvence procesoru snizi na zminovanych 1180 MHz, ale napeti procesoru se zvysi na 1,420 V.
Tak ted nevim jestli je lepsi mit vyssi napeti na procesoru, nebo vyssi frekvenci pro minimalni spotrebu..
VBI Compal FL91 (15,4", 1280x800 • T7100 1,8 GHz • 2GB RAM • 120GB, 7200ot. • Intel GMA 3100 • Wifi, Bluetooth • Windows XP + openSuse 10.3)

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 31 srp 2007 23:26

Me taky nefunguje. Respektive ukazuje porad jednu frekvenci bez ohledu na zvoleny rezim. V recenzi na pctuning na tenhle program je taky ve screenshotech taky videt spousta zalozek pro nastaveni grafiky atd. - ty u me treba chybi (a mam posledni verzi programu).
Muj nazor: spousta utilit (NHC, hwinfo32, rivatuner,...) nejsou jeste delany na santa rosu/mobilni 8ckove nvidie (fl90) a neukazuji spravne.
Priklad: Treba hwinfo32 a rivatuner mi ukazuji frekvenci chipu grafarny 513MHz (bez ohledu na provoz) a ovladace nvidie a AtioTools ukazuji 475MHz (v zatezi, ve 2d to klesa). Verim te druhe hodnote.
Stejne tak si myslim, ze frekvence procesoru C2D se meni v zavislosti na zatezi (aspon to tvrdi intel), ale tyhle programy ji jeste neprectou. Proto je pro me pohodlnejsi verit, ze vykon a spotreba je u Santa Rosy rizena automaticky bez nutnosti techto utilit treti strany.
FL90/91 ma pouze prumernou vydrz na baterii (podle recenzi) a nemyslim si, ze programy typu NHC by ji pomohly. Proto doporucuju se na ne vybodnout a nechat to na automatice. Na druhou stranu kdyby se ti treba povedlo zvysit vydrz na baterii pres tri hodiny tak se pochlub jaks to dokazal.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

cardel
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 31 srp 2007 10:42

Příspěvekod cardel » 01 zář 2007 12:16

No pomoci CPU-Z si frekvenci procesoru zjistis, tak muzes vyzkouset jestli se ti meni automaticky bez pouziti nejakeho dalsiho softwaru, ale prinejmensim ti do toho budou kecat Windows a jejich rezimy rizeni spotreby.
VBI Compal FL91 (15,4", 1280x800 • T7100 1,8 GHz • 2GB RAM • 120GB, 7200ot. • Intel GMA 3100 • Wifi, Bluetooth • Windows XP + openSuse 10.3)

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 02 zář 2007 12:28

Tak leda nepouzivat NHC, ale RM clock, kdyz to takhle zlobi. Ja mel jen zapnuto v BIOSu, co je potreba a ve Windowsech režim "doma, nebo v kanceláři" a jelo to OK. Ale ten program nepouzivam, protoze mi ukazoval nesmyslne teploty. Ted pouzivam RM Clock.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 04 zář 2007 08:10

cardel píše:No pomoci CPU-Z si frekvenci procesoru zjistis, tak muzes vyzkouset jestli se ti meni automaticky bez pouziti nejakeho dalsiho softwaru, ale prinejmensim ti do toho budou kecat Windows a jejich rezimy rizeni spotreby.


Mas pravdu, posledni verze CPU-Z opravdu ukazuje aktualni frekvenci cpu (v realnem case). Moje T7500 se podle ni podtaktovava az na 800MHz a pri zatezi roste na 2,2GHz (mezikroky sem zaznamenal asi 1,2 a 1,6GHz). Spolu s ni se podtaktovava i pamet (ze 333 na 133 MHz).
Tohle je v praci na el. sit, na baterii to asi bude podobny.
Na setreni baterie mi to podtaktovani prijde dostatecny.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

CeCo

Příspěvekod CeCo » 04 zář 2007 18:20

VBI vraj nie vzdy podporuje NHC (vec BIOSu).

C

phedro

Příspěvekod phedro » 07 zář 2007 12:41

No ja mam ten isty problem s Acer Travelmate 5720G.. Frekvencia sa ani podla NHC ani podla SpeedFan nemeni ale na spotrebe je citit ci mam nastaveny max performance alebo dynamic switching. Navyse mi NHC ani neukazuje teplotu hdd a teplotu cpu iba ked nedam Disable ACPI. Frekvencia sa neda zmenit ani rucne. Jedine co prepina spravne je frekvencia grafiky. Takze asi to ozaj este neni robene na Santa Rosu.

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

nhc

Příspěvekod hrnco » 08 lis 2007 01:11

ono to NHC funguje trochu divne ... ked si nastavujete rezim (max battery, max performance...) tak ukazuje rovnaku frekvenciu cpu ale mne sa zda ze to meni FSB...lebo co som to testoval tak su obrovske vykonove rozdiely medzi tymito profilmy cize dako to funguje. a frekvencia sa da menit rucne dole vlavo ked mate otvorene okno CPU SPEED. inak povedane baterka mi vydrzi 2x dlhsie ked ficim na max battery a 1GHz oproti max performance a 2GHZ . na max battery je aj vidiet u mojho notebooku ze sa vsetko pusta rapidne pomalsie. mam COMPAL FL90
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

Flap

Příspěvekod Flap » 10 lis 2007 20:13

Ja mam centrino. Nechal sem si tam dynamic switching.. Kdyz delal ve windows mam tam tak 800mhz a kdyz pustim nakou hru tak to vyjede na 1600 takze me to funguje v poho..

pssss
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 črc 2008 23:23

Příspěvekod pssss » 21 črc 2008 15:31

V NHC se se daji v jednom podokne zobrazit podrobne teploty a dole si muzes rozkliknout jednotliva teplotni cidla.. Teplotu disku mi to taky nezobrazovalo. Kazdopadne v zalozce CPU jsou nedostupne polozky na zmenu napeti a nasobice, presto zemam i patch na C2D. Ve vsech profilech je stejny nasobic a stejne napeti jen si snad reguluje throtling, proto sel pryc a zastoupil ho RMClock, profil performance on demand, kde si dynamicky meni nasobic a tim padem veskere frekvence, da se nastavit i napeti pro jednotlivy nasobice...

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 21 črc 2008 18:19

NHC na C2D funguje, ale nerozumi si se Santa rosa platformou.


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host