Problém s Windows 10

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
admiralsulko

Problém s Windows 10

Příspěvekod admiralsulko » 12 led 2016 19:37

Čus ľudia chcel by som od vás radu mam mesiac notebook Asus GL552JX-DM021T a Windows 10 od kupy... Ale ma to háčik... Ten Windows 10 mi pride na ňom fakt taký spomalený... Proste svižne podľa mňa nejde a nwm čo by zabralo... Windows je tam od kupy... Je to určite chyba Windowsu? Rozmýšľal som nad preinstalovanim na iný Win alebo ja neviem... Chcem si proste vychutnávať svižnosť systému :) z hrami ale problém nie je... :) Dík za rady

DeLong
chodí často
Příspěvky: 575
Registrován: 07 lis 2009 22:25

Příspěvekod DeLong » 12 led 2016 20:33

chyba windowsu, normalne je win10 svizny.

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 12 led 2016 20:39

Podívej se do systémových prostředků, jestli je něco "nežere" abnormálně.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

admiralsulko

?

Příspěvekod admiralsulko » 12 led 2016 20:48

To znamená? :D

kubino
chodí často
Příspěvky: 800
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 12 led 2016 21:08

ctrl+shift+esc a podívej se na vytížení procesoru, disku...

a co výkon ve hrách? Je normální nebo taky nižší než by měl být?
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 12 led 2016 22:02

Proč je toto v sekci Výběr notebooku?
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

admiralsulko

Windows 10

Příspěvekod admiralsulko » 13 led 2016 16:20

Tak pri hrách je to celkom OK no je mi trochu čudný dlhší loading GTA V no po loadingu ide bez problémov no sem tam tiež lagne no nie ako na PC a na PC mam i5,gt640m,8gbram,win8.1 a ide skvele... A sem tam lagne iná hra ale dá sa...

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 13 led 2016 20:10

Teplota ve hrách není tolik směrodatná - u graficky náročných her jede CPU a GPU dost na plno a notebook může dobře chladit - houby poznáš. Ale ze systémových prostředků v Idle obvykle poznáš, zda tam není nějaký proces, který má vyšší prioritu a "neubírá" ti tak značnou část výkonu, kterého se pak nedostává ve hrách nebo jiných aplikacích.
Pokud máš v Idle třeba 30% a vyšší zatížení, něco Ti běží na pozadí a notebook je pak reálně docela zpomalený.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

admiralsulko

Takže

Příspěvekod admiralsulko » 13 led 2016 20:14

Takže čo by si odporučil? :)

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 13 led 2016 20:36

kubino píše:ctrl+shift+esc a podívej se na vytížení procesoru, disku...

přesně tohle, co píše kolega nade mnou a chvilku koukat, jaké máš hodnoty bez zatížení.
Ještě sofistikovanějš to jde přes softwary, které Ti třeba v liště ukazují číselně nebo sloupci stejné věci - já používám například Core Temp 1.0 RC7, kde mám nadefinované v tray teplotu a zatížení CPU, využití paměti a frekvenci, na které to běží - z těchto parametrů se dá rychle usoudit, jestli notebook něco dělá (když by neměl).

Obrázek

Od leva po otazníčku -
žluté číslo - teplota CPU
světle modré číslo - alokace RAM v procentech
fialové číslo - systémové vytížení v procentech
zelené číslo - okamžitá frekvence CPU
Podobně to umí i třeba Open Hardware Monitor a další monitorovací softy
Naposledy upravil(a) tiktak dne 13 led 2016 22:05, celkem upraveno 2 x.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

admiralsulko

Ok

Příspěvekod admiralsulko » 13 led 2016 21:16

Tak skúsim to :) a pokiaľ by robil to čo nemal? :D ti potom napísať koľko ide pri normálnom používaní a koľko pri hrách? :)

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 13 led 2016 22:02

Ve hře je to rozhraní v Tray samozřejmě skryté (prostě ve hrách, ve kterých nevidíš Tray to neuvidíš :) ), ale dá se zapnout logging v čase a pak se dá samozřejmě prohlédnout výsledek. Podobné, ale ještě asi přehlednější logování má Open Hardware Monitor - podíváš se na čas, zapneš hru, když se Ti něco začne sekat, zapamatuješ si nebo napíšeš čas a pak si prohlédneš v logu, co se v té chvíli dělo/spouštělo a pak můžeš řešit, zda je to proces, který znáš a který se má spustit, nebo je to něco, co neznáš a tím pádem se to asi spouštět nemá.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

admiralsulko

Hm...

Příspěvekod admiralsulko » 13 led 2016 22:05

V poriadku vyskúšam to :) a ak by sa náhodou niečo vyskytlo tak ako postupovať? Niekde mi píšu že mám preinstalovat Win 10 na čisto lebo od výroby nie je dobrý, že sú tam prasačiny a tak :D a že to ho určite spomaľuje...

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 13 led 2016 22:16

Já se snažím nejdřív zjistit problém (kterej může dělat nějaká blbost nebo něco, co se dá za 20 vteřin odintalovat), než rovnou instalovat systém znovu. Záloha z image je zpátky za 5 minut, čistá přeinstalace je taky z USB na SSDčko otázkou pár minut, ale pak sedět xy hodin a instalovat potřebný software a ladit systém, drivery atd... to fakt raději budu pár minut hledat možnou chybu...
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

admiralsulko

Nechápem

Příspěvekod admiralsulko » 15 led 2016 16:53

No nainštaloval som to Core Temp a po spustení notebook doslova zamrzol nereaguje ani ctrl+alt+del... Ja už na o nemám nervy... Najlepšie bude asi preinstalovat ten Windows 10 N čisto... Ak vám môžem povedať tak mam tu foto aj... Posúďte sami a to robí pri každom spustení tej aplikácie takže je to nepoužiteľné... http://www15.zippyshare.com/v/j8c5AiB9/file.html
To je link na obrázok stačí ho len stiahnuť...Samozrejme je to pri bežnom používaní...
http://www24.zippyshare.com/v/MxPjyXI8/file.html
http://www24.zippyshare.com/v/JqJsZ01H/file.html


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti