E531 problémy s jasom

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

E531 problémy s jasom

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 10:18

Konečne mi prišiel domov E531 a mám menší problém.

Nefunguje mi ovládanie jasu pri Windows 7 mám 64bit verziu. Nainštaloval som asi všetky ovládače a software z Lenovo webu. Pokiaľ stláčam tlačidlo zmeny jasu, tak sa objaví bar, kde proste hodnoty klesajú, ale jas sa nemení, tak isto mám problém, že keď odpojím napájanie a notebook frčí na batérií, tak sa podsvietenie úplne vypne. Nejaké riešenia ?

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 29 srp 2013 12:09

Zkus jiné ovladače ne grafiku.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 12:28

Nvidiu som skúšal najprv WHQL a potom Beta, žiadna zmena.
Intel som skúšal len tie, ktoré sú na lenove, skúsim pozrieť aktualizáciu, ale niekde som čítal, že to môže byť aj vo windows 7čke, tak momentálne aktualizujem na SP1 snáď niečo pomôže ak nie tak reinštal.

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 13:45

updatol som intel driver, je to úplne celé zle :/

keď vypojím napájanie tak obrazovka úplne stmavne, rozsvieti sa až na maximálnej úrovni jasu a ak raz už maximálnu úroveň nastavím tak nižšia úroveň sa nedá zvoliť

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8512
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 29 srp 2013 14:06

Mas tam Intel i nVidia ovladace ze stranek vyrobce notebooku?
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 14:11

jo mám, teda mal som zo stránok lenova, updatol som na tie najnovšie priamo zo stránok intelu a nvidie, inak to bude nejaky vážnejší bug asi :/

skusil som nahodiť ubuntu live a tam tak isto nejde znížiť jas, ako nedivil by som sa, predsa len linux, ale ide tam ovládať jas presne len o jednu úroveň :/

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8512
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 29 srp 2013 14:15

Vyprdni se na update a nech tam jenom ovladace ze stranek Lenova a vyzkousej.

Takze budes muset ty ovladace z PC smazat.

Tyto prepinatelne systemy mohou mit pak problemy, kdyz nejsou odladene ovladaci primo od vyrobce notebooku.
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 14:23

tak jo skúsim tam nahodiť priamo ten celý pack ako majú na lenovo webe http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc ... d907ww.txt

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8512
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 29 srp 2013 14:38

Jenze musis ty starsi odinstalovat jinak tam budes mit porad novejsi :)
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 15:54

To je jasne to som urobil :) stale nic, uz stahujem z dreamsparku novy Win 7 peofesional, zatial vyskusam Win 8 Pro, ktory mam, ale moc tomu neverim.
Nevyzera to na HW peoblem, teda aspon podla mna. Co myslite vy ?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 srp 2013 16:03

Smaž to všechno a do čistého systému hoď pouze ovladače ze stránek lenova (případně přes Lenovo System Update).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 18:25

Jo jasne formatnem a nahodim os znova. Inak mohlo by ist o chybu HW ? Inak ked vyberiem adapter, tak najprv obrazovka blikne raz, jas sa znizi asi na minimum a potom blikne znova s tym, ze uplne vypne podsvietenie.

ED: tak som tam nahodil Windows 8 Pro verziu, čo mám zo školy, po čistej inštalácií zatiaľ problém pretrváva, ovládanie jasu nula bodov :/ stiahol som System Update utilitu a nechám to frčať, povyberal som takmer všetko, samozrejme som už predtým updatol aj bios a žiadna zmena.

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 29 srp 2013 22:55

takže nainštaloval som Windows 8 ako som hore spomínal, stiahol na druhom booku lan driver, pripojil kábel nainštaloval system update, posťahoval som asi cez 600mb driverov, všetko nainštaloval a nič :/ na Windows 8 dokonca nevidím nikde ani Power Manager soft. ako je to pre Windows 7 :P príde mi to všetko ako HW chyba, kedže mal problém s týmto aj Ubuntu. Ešte vyskúšam jednú verziu Windows 7 stým, že najprv posťahujem všetky aktualizácie OS a potom System Update.


@swarm, ako som čítal niekde si písal o tom že si skúšal na tomto aj Linux, nevieš, alebo nemohol by si vyskúšať na live distre, ideálne nového Ubuntu, či ti tam funguje to prepínanie jasu ? :)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 30 srp 2013 00:02

xolo: Jsem docela mimo civilizaci. Nemám čas, ani dostatečně rychlý internet, abych něco mohl stahovat a zkoušet. Jestli jsi zkusil system update, můžeš ještě ručně stáhnout z výpisu ovladačů na stránkách hotkey driver.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

xolo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 22 čer 2013 11:02

Příspěvekod xolo » 30 srp 2013 07:56

Hotkey Features Integration for Windows 8(64-bit), 7(32-bit, 64-bit), XP - Notebook <- skúšal som nič, dneska budem volať na podporu :) škoda, že si tak mimo :/ tvoju skúsenosť s linuxom na tomto notebooku by sa mi hodila :P


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti