Bios

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
Adriis
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 10 úno 2013 12:36
Bydliště: Brno

Bios

Příspěvekod Adriis » 01 bře 2013 18:37

Ahoj, potřebovala bych vědět jak se dostanu do jakéhosi biosu. Psala jsem si s technickou podporou kvůli hře a oni mi napsali:

Z Vaší diagnotsiky opět vidím, že počítač pracuje s grafickou kartou Intel namísto NVIDIA GeForce GT 635M. Notebooky často mají tuto tzv. přepínatelnou grafickou kartu, kdy se počítač sám rozhoduje pro co použije kartu s nízkým výkonem aby šetřil baterii (např. psaní ve wordu) a na co použije kartu s vysokým výkonem (hraní her). Popis chování hry by odpovídal tomu, že počítač spouští tuto hru s kartou s nízkým výkonem namísto té druhé. V tomto případě bych doporučil zkusit toto automatické přepínání karet vypnout přímo v biosu počítače. Případně zkusit donutit počítač tuto hru spouštět s kartou s vysokým výkonem přes ovládací program dodaný ke grafické kartě.

quasimodo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 260
Registrován: 19 dub 2012 15:39

Příspěvekod quasimodo » 01 bře 2013 19:06

Tak napiš, co máš za notebook.
Asus G55VW

Adriis
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 10 úno 2013 12:36
Bydliště: Brno

Příspěvekod Adriis » 01 bře 2013 19:28


quasimodo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 260
Registrován: 19 dub 2012 15:39

Příspěvekod quasimodo » 01 bře 2013 19:46

Při restartu notebooku, když se ti tam objeví logo Asus, tak zmáčkni F2 a tím se dostaneš do BIOSu. Tam se potom pohybuješ šipkama a potvrzuješ enterem, na konci dáš save changes and exit.
Asus G55VW

Adriis
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 10 úno 2013 12:36
Bydliště: Brno

Příspěvekod Adriis » 02 bře 2013 19:04

No tak jsem se tam podívala ale nenašla jsem co jsem hledala. Mám prý vypnout aby se mi při hrách nespouštělo Intel cosi ale aby mi to jelo přes Nvidia...Jediný o grafice co tam je je Graphics configuration a Intel(R) anti-theft technology configuration. Enable a Disable...Tak nevím

Ale našla jsem tam i něco o touchpadu,tak už ho budu moct vypnout:D

quasimodo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 260
Registrován: 19 dub 2012 15:39

Příspěvekod quasimodo » 02 bře 2013 22:35

Já Optimus nemám, takže v tomhle neporadím.
Jinak touchpad se dá vypnout i Fn + F9 normálně, když na notebooku pracuješ. K tomu není potřeba deaktivace v BIOSu.
Asus G55VW

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9968
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 03 bře 2013 07:18

V Nvidia ovládacím panelu si to napevno nastav na GT635M.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Adriis
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 10 úno 2013 12:36
Bydliště: Brno

Příspěvekod Adriis » 03 bře 2013 08:22

quasimodo píše:Já Optimus nemám, takže v tomhle neporadím.
Jinak touchpad se dá vypnout i Fn + F9 normálně, když na notebooku pracuješ. K tomu není potřeba deaktivace v BIOSu.


Zajímavé je, že mě to na tu F9 vůbec nereaguje.


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti