Psaní háčků ve Wordu nemožné?

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
Gee
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 19 pro 2012 22:27

Psaní háčků ve Wordu nemožné?

Příspěvekod Gee » 03 led 2013 01:28

Tak lepší název tohoto dotazu mě opravdu nenapadl. Zřejmě to vypadá jako banalita, ale věřte, že pro mě je to velice důležité.
Tak jsem konečně nainstalovala na svůj nový HP 4540s s Windows 8 i Office 2010 a zkoušela psát ve Wordu - všechno dobré do doby než mě napadlo napsat něco v kapitálkách - tedy všechny písmena velká ve slově PŘÁNÍ - vidíte, že tady jsem to napsala bez problémů - ale ve Wordu mi to prostě nejde s žádným velkým písmenem s háčkem (s čárkou to jde, což je tedy zajímavé). Vůbec nechápu jak je to možné a nic mě nenapadá.

Pro upřesnění je to Office 2007, který jsem upgradovala v jedné akci Microsoftu na Office 2010. Na novém notebooku byl Office předinstalovaný jako ukázka, ale já jsem ho rovnou autorizovala svým kódem a tak se nainstaloval celý, v té verzi jak jsem ho upgradovala tedy Home a Student. Program je 32-bitový - tedy jestli to hraje nějakou roli? A Win8 pochopitelně 64bitový. Mimochodem oproti té samé verzi, co mám nainstalovanou na PC, tady přibyla ve Wordu záložka PDF - HP totiž nainstalovalo do notebooku PDF Complete a to se nějak přifařilo do Wordu! Tak já nevím čím to může být. Snad stačí jen někde něco zapnout nebo přepnout nebo zakliknout nějaké políčko někde v nastavení - prosím poraďte!! Potřebuji psát ve Wordu každý den!

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 03 led 2013 03:47

Zaprvé terminologie: Kapitálky je takový řez písma, kde malá písmena sice vypadají jako velká písmena, ale jedná se stále o malá písmena (tedy na výšku jsou nižší než skutečná velká písmena, mohou a nemusí být trochu odlišná od skutečných velkých písmen). To, co jsi zde napsala nejsou kapitálky (ty zde ani napsat nejdou).

Máš tedy problém se psaním kapitálek nebo velkých písmen?
Co konkrétně se ti objeví místo toho znaku, který ti nejde napsat?
Zkoušela jsi měnit fonty?
Projevuje se to i ve WordPadu?
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

entropy
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 376
Registrován: 08 bře 2008 13:00

Příspěvekod entropy » 03 led 2013 08:02

Zajímavý :) ještě ty otázky rozvinu jednou: nejde to ani přes shift ani přes CapsLock?

Gee
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 19 pro 2012 22:27

Příspěvekod Gee » 03 led 2013 12:14

Děkuji za reakci. Pardon - v písmu se zas tak nevyznám.

No tak samozřejmě jsem měnila fonty a žádná reakce. Caps Lock a Shift, také nic. Prostě se nenapíše vůbec nic - čisto. Ve WordPadu to píše normálně. Nejde mi do hlavy, že to nejde jen u háčků, s čárkami není žádný problém.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3355
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 03 led 2013 12:50

Nemas tam nainstalovany "PDF Complete"? Zkus ho odinstalovat.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Gee
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 19 pro 2012 22:27

Příspěvekod Gee » 03 led 2013 13:54

Jojo - odinstalovala - záložka PDF ve Wordu zmizela a dá se zase psát i s háčky! Super - díky!! :D

Vůbec nechápu jak se to PDF Complete do toho Wordu přifařilo. Můžete ještě doporučit, jaký program na PDF? Aby to nedělalo takovou neplechu a necpalo se to zase automaticky do Wordu?

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3355
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 03 led 2013 14:29

Ten PDF complete tam cpe uz HP jako predinstalovany bloatware a bylo by fajn to hazet na servisy a odfajfknout si prvni uspesnou reklamaci :)

Co vlastne potrebujes s PDF delat?
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Gee
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 19 pro 2012 22:27

Příspěvekod Gee » 03 led 2013 14:40

Tak hodně materiálů už v PDF dostávám, takže si to potřebuji v něčem přečíst. No a pak některé dokumenty Wordu nebo fotek ukládám do PDF, např. abych si to mohla přečíst v čtečce knih.

Mimochodem - když píšete o bloatware - co ještě takového "užitečného" tam HP cpe? Abych se toho rovnou vyvarovala a vyhodila to.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3355
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 03 led 2013 14:59

Na cteni PDF je klasikou Acrobat Reader, primo ve Wordu se da ulozit dokument do PDF a ja mam nainstalovanou jeste virtualni PDF tiskarnu - doPDF.

Existuje toho vic.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Gee
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 19 pro 2012 22:27

Příspěvekod Gee » 03 led 2013 15:13

I já jsem to převáděla do PDF přímo ve Wordu, jen když už mám tu možnost, tak se zeptám - vždycky tam bylo při ukládání do PDF, že se to publikuje online nebo co - jak to mám chápat? Že to jako šlo někam do světa?

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3355
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 03 led 2013 15:28

Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Gee
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 19 pro 2012 22:27

Příspěvekod Gee » 03 led 2013 20:01

Tak jsem zase o něco chytřejší. Každopádně, výraz "publikovat" je, myslím si, docela zavádějící.
Jinak už mám teda ten Acrobat Reader a funguje dobře :D


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host