Recovery DVD

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
n707
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 28 bře 2007 17:36

Recovery DVD

Příspěvekod n707 » 22 črc 2010 14:58

Ahoj.

Chci ci koupit novy laptop. Jak jsem si vsiml, u pocitacu se dnes uz neprodavaji DVD s operacnim systemem pro pripad preinstalovani. Rad bych se zeptal, jak se takove Recovery DVD ve Windows 7 udela.

Dekuji.

Vojťas
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 460
Registrován: 20 zář 2006 11:20
Bydliště: kousek od Prahy

Příspěvekod Vojťas » 22 črc 2010 15:15

Většinou tam má výrobce předinstalovanou utilitku, s jejíž pomocí se to vypálí. Dost často ta utilita po startu notebooku prudí tak dlouho, dokud ty recovery neuděláš. Koneckonců - mělo by to být popsáno i v návodu.
Fujitsu Lifebook S751

McGoff
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 10 pro 2008 16:35

Příspěvekod McGoff » 22 črc 2010 22:12

Jeste bych podotknul varovani, ze recovery dvd vypalis pouze jednou, podruhe ti to aplikace uz nedovoli s odvolanim na predchozi vypaleni. Takze recovery dvd nekam schovat, aby si ho pak nasel, kdyz bude treba... :wink:

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3360
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 23 črc 2010 00:08

Kdyz si pred zapnutim pocitace udelas kopii disku, tak si recovery disku vypalis kolik chces :) Ja jsem si je zalohoval i na externi disk.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

vanbent
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 18 dub 2010 20:25

Příspěvekod vanbent » 23 črc 2010 10:25

Některé firmy nabízí za mrzký peníz (kolem 500,- Kč) vypálení recovery disku. Pokud nechceš "rozhazovat", viz. předchozí příspěvky.

FERIM1

Příspěvekod FERIM1 » 20 srp 2010 22:00

zivan píše:Kdyz si pred zapnutim pocitace udelas kopii disku, tak si recovery disku vypalis kolik chces :) Ja jsem si je zalohoval i na externi disk.

Spravne, robim to rovnako a doporucujem Ti pouzit Acronis.
http://www.fm.site90.com

kiposukjange
chodí často
Příspěvky: 1678
Registrován: 01 lis 2007 17:20

Příspěvekod kiposukjange » 21 srp 2010 09:58

vanbent píše:Některé firmy nabízí za mrzký peníz (kolem 500,- Kč) vypálení recovery disku. Pokud nechceš "rozhazovat", viz. předchozí příspěvky.

To je všechno uplně zbytečné, není lepšího řešení než si stáhnou z netu originál OEM instalačku Windowsu a vložit tam jenom sériové číslo. Recovery jsou většinou neštěstí, dám příklad: Instaloval jsem 2 notebooky od HP, Recovery mně automaticky rozdělila disk na C: a D: a navíc použila FAT32, což je na nic. Recovery od Aceru je zase naprosto nepoužitelné kvůli tunám balastu, který se nainstaluje se systémem. Kdepak Recovery, jedině čistý systém.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.

Uživatelský avatar
stavač
chodí často
Příspěvky: 765
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 21 srp 2010 16:35

Niekedy čista volba inštalacie z OM je hodnejšia než zo skryteho oddielu, do takto nainštalovaného systemu si nahadžeš potrebne programi a potom si vytvoríš obraz cez Norton Ghost, v prípade skazenie disku alebo systemu možeš použit obraz ktori rychlo rozbališ čo sa u recovery neda povedat
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

vanbent
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 18 dub 2010 20:25

Příspěvekod vanbent » 23 srp 2010 11:51

Osobně mám raději čistý OS. Nemám rád, když mi "někdo vnucuje něco, co nechci". Nicméně, pro někoho (BFU) může být Recovery CD/DVD dobrá volba. :wink:
Dell Venue 11 Pro

poly88
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 20 led 2008 11:49

Příspěvekod poly88 » 12 zář 2010 21:18

zdravim. mam otazocku, odisiel mi hdd, musim kupit novy a tak riesim aky je postup kedze nemam windows, len original key. dik za kazdu odpoved.
acer aspire 7720g,Intel Core 2 Duo T7700-2.4GHz, 800MHz FSB, 4MB L2 Cache, 3GB DDR2-667MHz, 250GB, 17" TFT (1920x1200), DVD±RW / HD, Nvidia GeForce 8600M GT 512Mb, Wireless 802.11a/b/g/n, Bluetooth,Vista Home Premium-DEAD!!!!!!!novy Sony VAIO EE2E

Uživatelský avatar
stavač
chodí často
Příspěvky: 765
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 12 zář 2010 21:56

Požičaj si od niekoho inštalačku DVD vista OM a začni inštalovat, ked dojdeš k zadaniu key tak to preskoč a tvoj key z notbuku zadaj naoposledy, aktivaciu rob po telefone
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

bravoGT1999
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 300
Registrován: 30 zář 2010 15:55

Příspěvekod bravoGT1999 » 16 led 2011 14:23

premyslel sjem jetsli si vyplati recover a nebo se na to vykalsat,ale nez sem si zasle pro DVD tak sem to vs ezformatoval a dal cistou instalaci. Musim uznat ze system slape dERU,ale zase jeste nemam antivirak. jaky doporucujete pro WIN 7? Jo a nejaky utilitky co zrychly jetse vic system nebo vyladi a vypnou nejaky aplikace by jste nedoporucili?
ACER ASPIRE 7551 G - AMD x3 N830, ATI HD 5650, 4GB RAM, 640 GB
HP NW 8240 - INTEL pentium 4 2,13 GHz - L2 2 MB, ATI FIRE GL 5000, 1,5 GB, 80 GB

Uživatelský avatar
stavač
chodí často
Příspěvky: 765
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 16 led 2011 14:45

Ja mám W7 32Bit a nič tam nemám vypaté, dobre mi funguje a žiaden problém, antivír mám NOD32 v.4, ja už NOD32 používam 11rok, to je na tebe akí si zvolíš lebo ta nikto nemôže nútit z tím že moj je jedinečný
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti