Dva systémy na HDD

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
honzik333
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 14 bře 2007 19:23

Dva systémy na HDD

Příspěvekod honzik333 » 25 dub 2007 18:15

Mám Acer Aspire 5101 s Win XP MCE a chtěl jsem se zeptat,co by se stalo kdybych na disk D: nahrál windows vista.Nabídlo by mi to při startu výběr mezi operačními systémy a nevadilo by to pro pozdější obnovu win XP MCE pomocí eRecovery?Win XP MCE by byl na C: Dík za odpověd.

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 25 dub 2007 20:28

ja som nahodil visti na XP pro a vše v pohode bežalo vedľa seba len boli trochu problemi s jej odstraňovanim ale nakoniec sa všetko podarilo

mbelas
chodí často
Příspěvky: 1372
Registrován: 29 říj 2006 09:04

Příspěvekod mbelas » 26 dub 2007 15:41

zdarec....jasan.........hod na D: visty ..ja to mel taky tak.......... :D a pohodicka......pak jak je budes chcit odinstalovat tak se s tim potrápías jinak pohodicka...... :D visty slapaly na tom notebooku lip nez XP.......mam stejnej notas :P

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 26 dub 2007 20:40

Jde to. Sam jsem si disk rozdelil na nekolik oddilu a provozuju oba systemy. Taky doporucuju dat pripadne strankovaci soubory na jeden oddil - tim se prepisou a bude ti zabirat na disku misto jen jeden.

čoud
občas se tu ukáže
Příspěvky: 31
Registrován: 11 kvě 2007 20:29

Příspěvekod čoud » 12 kvě 2007 18:26

Pristi tyden mi prijde FSC P1538, kde jsou Vista, obavam se, ze budu muset nainstalovat i XP. Je nejaky program, ktery mi pri boot systemu nabidne pak na vyber system ? Je nutne asi udelat dalsi partition na disku, kam hodim XPesa, co ?
Lenovo 3000 N200 - Celeron M530 (1,73Ghz/533FSB/1MB), 2*1024 DDR2 667, 120GB SATA, X3100

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 12 kvě 2007 21:49

soft na to uz obsahuje priamo win. je treba urobit druhu particiu.

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 12 kvě 2007 22:08

Nabidka obou systemu by se ti mela vytvorit sama, jeji pripadnou konfiguraci muzes delat pres VistaBootPro.

čoud
občas se tu ukáže
Příspěvky: 31
Registrován: 11 kvě 2007 20:29

Příspěvekod čoud » 12 kvě 2007 22:32

OK, dikas moc ... :wink:


Uvidime, treba mi Visty padnou do oka a vse co potrebuju, na nich bude fachat ... :wink:
Lenovo 3000 N200 - Celeron M530 (1,73Ghz/533FSB/1MB), 2*1024 DDR2 667, 120GB SATA, X3100

ogre
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 29 kvě 2006 13:34

Příspěvekod ogre » 19 kvě 2007 14:53

Ghost píše:soft na to uz obsahuje priamo win. je treba urobit druhu particiu.


Ten samy problem, holt budu muset tez doisntalovat XP cka na druhej oddil disku...

Kazdoapdne jak je to pak s tim kdyz jedny vin, treba ty VISTY na cecku kleknou, jde normalne nabotovat do XP na disku E a naformatovat cecko s tim ze tam udelam reinstal vist??

Diky za odpoved

PS> Provozoval jsem kdysi dva disky ve stolnim kompu, na jednom win home na druhy profi a ty HOME mi slouzily jen k naformatovani profi disku kdyz to kleklo, takze nevim jestli to tak bude chodit i tady...
To odkud se ma botovat jsem vybiral v biosu...

Diky za odpoved
Mira

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 19 kvě 2007 15:53

nabootujes aj do xp ale po formate Ccka musis opravit loader v bootsectore disku. je na to prikaz v recovery konzole (fixmbr alebo tak nejak). a asi by bolo dobre odzalohovat si subor boot.ini

bus

Příspěvekod bus » 19 kvě 2007 22:49

Ono to tiež závisí od toho, či používaš boot.ini ktorý máš na C alebo boot.ini ktorý máš na E, že :). Zvyčajne to bude podľa toho, ktorý z tých dvoch operačných systémov si nainštaloval neskôr. (Dúfam že teraz nekecám.)

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 20 kvě 2007 06:40

neviem ale ja som sa inštaloval OS a stale stačilo keď som vracal k XP zmazať ostatne particie a dať fixmbr :?

ivo261as
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 18 kvě 2007 12:11
Bydliště: Brezno,Slovakia

Příspěvekod ivo261as » 24 kvě 2007 17:29

Samozrejme že to tak ide mať na PC dva systémy,..ale mať WinXP na C: to v pohode,..ale Vistu na D: kde máš aj dáta si nedávaj,..radšej si vytvor ešte jednu partíciu kde nainštaluješ Vistu,..lebo ona sa nedá odstrániť tak jednoducho ako XP,..musel by si sformátovať celú partíciu a ak tam máš aj Dáta tak to nie je práve naj,..;)
Acer Aspire 1642 ZWLMi, Intel Centrino 1,7 GHz 2 MB L2 cache, 512 MB DDR2


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti