Instalace Windows VISTA a zkušenosti

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
roxtedy
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 191
Registrován: 12 bře 2007 10:39

Instalace Windows VISTA a zkušenosti

Příspěvekod roxtedy » 10 dub 2007 17:41

Sem můžete psát jaké máte zkušenosti s instalací W VISTA. Chci si W VISTA zkusit na vlastní kůži, ale mm trošku obavy z instalace na notebook...

Fazotron

Příspěvekod Fazotron » 10 dub 2007 20:01

Nemusis mat ziadne obavy. Instalacia je jednoducha. Aj clovek co to vidi prvy krat to hravo zvladne. Potrva to zhruba 30 min (vlastna skusenost). Okamzite mi to nainstalovalo aj graficku kartu,zvukovku,modem,wifi sietovku,klasicku sietovku,tlaciaren a vsetko ostatne.Jedine co som si doinstaloval sam bola citacka pamatovych kariet a pcmcia. Vista nastartuje za zhruba 35 sekund. Mam ale nainstalovanu vista home basic CZ. System je svizny a praca bezproblemova.

Dawe

Příspěvekod Dawe » 10 dub 2007 22:54

Pokud ji chces pouzivat na hry a "jednoduchý" software tak hurá do ní.
Po grafické stránce jsou náherné...udelali hodně velký pokrok od XPček
Ale pro nekoho, kdo potřebuje CADy a ANSYS je naprd...nefungují licence...... čeká se jen na první Service Pack :-(

PS: kolik vám berou RAMky po naběhnutí systému...me kolem 700MB :-(

wqcr
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 07 dub 2007 22:12

NEVER VISTA!!!

Příspěvekod wqcr » 10 dub 2007 23:00

Doporučuju Win Vista NIKDY neinstalovat, už kvůli DRM, hardwarovým požadavkým, bugům a mnoha dalším "vylepšením". PCčka označené Windows Vista ready mají dokonce hardware stavěný na podporu DRM. Vista je zkrátka to nejhorší pro PC jakéhokoli druhu, podle mě. XPčka ještě ujdou. Ale stejně, na starej dobrej Slackware žádný win nemá, neměl a ani nikdy nebude mít. Samozřejmě, záleží na požadavcích uživatele...
Asus A6U-B144H - AMD Sempron 3300+, SIS Mirage TM2 (sdílená 128MB), 1024MB RAM (333MHz, CL2,5), DVD-RAM Matshita UJ-841s, HD 5400rpm 80GB, XPH

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 10 dub 2007 23:06

S tímhle si běž na xchat nebo kam se teď choděj děti hádat :roll:. Když budeš objektivní a konkrétní, můžem o tom podiskutovat, ale takovýhle výkřiky nepomůžou nikomu.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 11 dub 2007 06:30

Z toho môže byť pekny flame.
Mam Asus A6KM a inštalacia v pohode len som musel inštalovať ovladače a taky BT bol problem ale ten by mal byť vyriešeny, mam 1,8GHz turiona a 1GB RAM a vista po mesiaci použivania je jednoznačne pomalšia ako XP, depredu si over či ti bežia všetky aplikacie ktore potrebuješ. Inak po nainštalovani visti partition magic furt hlasy nejakuy chybu a nechce robiť s particiami (keby niekto vedel čo a ako si dam si s radosťou poradiť).

FloydPink
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 19 úno 2007 13:43
Bydliště: Zlín

Příspěvekod FloydPink » 11 dub 2007 16:35

No, tak já sem to zzkoušel nainstalovat na "starý noťas" Acer Aspire 1810, ale vůbec se mi to nepodařilo po restartu -> modrá obrazovka smrti. Kuslo se to a už to nešlo, P4 3Ghz, 512MB ram, Ati x600. Tak nevím co s tí je.
Pokud ji chces pouzivat na hry a "jednoduchý" software tak hurá do ní.
Po grafické stránce jsou náherné...udelali hodně velký pokrok od XPček
Ale pro nekoho, kdo potřebuje CADy a ANSYS je naprd...nefungují licence...... čeká se jen na první Service Pack Sad

PS: kolik vám berou RAMky po naběhnutí systému...me kolem 700MB Sad

Tak ramky zežere všechny, ale pokud je potřeba tak uvolní.

prometka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 15 čer 2006 07:55
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod prometka » 12 dub 2007 15:46

Zkousela jsem uz dvakrat instlovat Visty na notas(Lenovo 3000 N100) a jednou na disk s XPckama, instalace pimo z XPcek bez formatu disku-instalace neco pres hodinu. Podruhy instalace s formatem disku-asi pul hodiny do konecnyho nabehnuti woken. Proste super.

Jinak vistu na notas doporucuju. Mnohem stabilnejsi nez XPcka, kupodivu lepsi vydrz, s programama zadny problemy. Jediny co me tak trosku stve je UAC....

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 12 dub 2007 16:43

UAC se dá vypnout, ale nedoporučuju to. Někdy se sice dost otravný pořád něco potvrzovat, nicméně si myslím že bezpečnost kterou to poskytuje za to stojí.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 12 dub 2007 20:01

UAC vypnout, za tu otravu to nestoji :-D
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 12 dub 2007 20:04

Vždyť při normální práci to nijak moc neotravuje, pouze když člověk něco instaluje anebo mění nějaký zásadnější věci a to většinou není potřeba tak často.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Levisek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 02 úno 2007 12:27

Příspěvekod Levisek » 12 dub 2007 21:07

taky jsem UAC vypnul, akorat to otravuje

Jinak k tematu, instalaci na muj notas naprosto bez problémů. A s vistama jsem spokojenej. Uz bych zpatky na XP nešel
VBI Compal HEL80: C2D T7200, GO7600, 2 GB RAM, 160 GB HDD, WIFI, BT

Fazotron

Příspěvekod Fazotron » 12 dub 2007 21:50

Tiez som UAC vypol. Bolo to az moc velka otrava a nedali sa kopirovat veci v adresaroch Program Files a Windows.

Zatial bezproblemova prevadzka.

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 12 dub 2007 23:06

to bola prva vec ktoru som vypol

roxtedy
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 191
Registrován: 12 bře 2007 10:39

Příspěvekod roxtedy » 14 dub 2007 00:17

Moje instalace trvala NEUVĚŘITELNÝCH 20 MINUT...Instaloval jsem Windows vista Business a to na rozdělený disk na prvním oddílu Windows XP.Instalace proběhla v pořádku, jen nevím kde mám sehnat své staré dobré programy, ale stím si nějak poradím, zatím je mám jen na zkouškun na hry, práci a multimédia si zatím nechám W XP.

Fujistsu-Siemens,Amilo1556.


Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host