Turion X2 vs Core Duo

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Vlada Dutka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 05 kvě 2006 14:00

Příspěvekod Vlada Dutka » 22 kvě 2006 22:01

No, tak to si ještě pořádně rozmyslim, jestli do X2 půjdu... Jasně, teď se na mě sesypete, že syntetické testy jsou k ničemu,že sice jde o stejné konfigurace, ale jiné chipsety a podobně, ale nemůžu si pomoct, Core Duo mu docela vyprášilo kožich. Ikdyž je fakt že ani nevím jestli Chipset NVIDIA nForce 4 má například Dual Channel řadič a podobné výmysly. Žádná zásadní porážka, ale 1:0 pro Intel..

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 22 kvě 2006 22:11

Vlada Dutka píše:No, tak to si ještě pořádně rozmyslim, jestli do X2 půjdu... Jasně, teď se na mě sesypete, že syntetické testy jsou k ničemu,že sice jde o stejné konfigurace, ale jiné chipsety a podobně, ale nemůžu si pomoct, Core Duo mu docela vyprášilo kožich. Ikdyž je fakt že ani nevím jestli Chipset NVIDIA nForce 4 má například Dual Channel řadič a podobné výmysly. Žádná zásadní porážka, ale 1:0 pro Intel..

Souhlas,ale jestli intel nepůjde dolů s cenou, tak to ad hravě dorovná právě tím že bude levnější :) .

Ota
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 13 kvě 2006 16:06

Příspěvekod Ota » 23 kvě 2006 14:15

Rozhodně nejsou rozdíly nějak zásadní. Turion "žere" malilinko víc. Když nasadí dobrou cenu, bude se s ním muset počítat;-) Držim mu palce. Konkurence přeje uživatelům:-)

leon

Příspěvekod leon » 23 kvě 2006 14:29

přesně tak ... vivat konkurenci ... i Intel se díky tlaku AMD musí zlepšovat a naopak ... kdyby nebyl na Intel tržní tlak ze strany AMD, kdo ví kde bysme dnes byli ... to stejné u OS ... nebýt tlaku Linuxu na MS možná by bylo děr mnohem více a nikdo by o noch ani nevěděl ...

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 25 kvě 2006 13:59

Nevíte někdo kdy by mohli do ČR dorazit první notebooky s Turionem X2 ?

leon

Příspěvekod leon » 25 kvě 2006 14:58

v pruheu cervna

Fluke
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 24 čer 2006 16:50

Příspěvekod Fluke » 24 čer 2006 17:42

Půjde T64 X2 strčit i do NB, který používal T64 nebo už má jinou patici, popřípadě pochopila by deska VIA K8T890, že je tam dvoujádro?
Asus PRO5DID, C2D T6570, 4GB Ram, nVidia GT320m 1GB, 500GB HDD, 15,6" glare
FSC Amilo A1667G, T64 MT-32, 1GB Ram, ATI MRx700 128MB, 100GB HDD, 15,4" glare

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 24 čer 2006 18:05

obavam se ze ma jinou patici
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Fluke
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 24 čer 2006 16:50

Příspěvekod Fluke » 25 čer 2006 13:04

hledal sem a našel jsem "V notebooku může být libovolný procesor pro nový socket S1 (638pinový), tedy od Semprona 3200+ (1,8 GHz, 128 kB L2 cache) až po Turion 64 X2 TL-60 (2 GHz, 2×512 kB L2 cache)."

takže novej socket no, tak mám holt smůlu, T64 má ještě tu 754pin. Přijde mi, ale podivné, že ten nový má méně pinů, to je snad poprvé co se jejich počet snižuje a ne zvětšuje.
Asus PRO5DID, C2D T6570, 4GB Ram, nVidia GT320m 1GB, 500GB HDD, 15,6" glare

FSC Amilo A1667G, T64 MT-32, 1GB Ram, ATI MRx700 128MB, 100GB HDD, 15,4" glare

3xP053r

Příspěvekod 3xP053r » 27 čer 2006 19:19

Vlada Dutka píše:ani nevím jestli Chipset NVIDIA nForce 4 má například Dual Channel.


X2 ma pamatovy radic na procesore.

Vlada Dutka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 05 kvě 2006 14:00

Příspěvekod Vlada Dutka » 27 čer 2006 19:48

Dobry vedet, ale podporuje něco podobného nebo ne?

leon

Příspěvekod leon » 27 čer 2006 19:52

jestli na notasu s X2 beha DualChannel? ... ano beha

Vlada Dutka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 05 kvě 2006 14:00

Příspěvekod Vlada Dutka » 28 čer 2006 14:29

bezva, dik, to jsem chtel vedet


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů