GF 8600m GT => GF 8700m GT

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
shifty7
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 17 říj 2007 11:17

GF 8600m GT => GF 8700m GT

Příspěvekod shifty7 » 09 lis 2007 12:34

Zdravím, budu si v dohledné době kupovat šasi FL.90 v2 s 512Mb GF 8600m GT. A jelikož jsem někde četl, že rozdíl mezi 8600 a 8700 je jenom ve frekvencích (nikoli v počtu stream procesorů nebo tak) zajímalo by mě, jestli je technicky možné 8600 nataktovat na úroveň 8700. Co jsem koukal tak v testech si vede 8700 o poznání lépe, takže si myslím, že by nebylo špatné mít "turbo" na hry a podtaktování na normální kancelářskou práci.

Jecht
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 29 říj 2007 09:25

Příspěvekod Jecht » 09 lis 2007 13:54

no 8700 je vzasade vytaktovana 8600,ale jako poradne....kdyz vezmu,ze ta tvoje 8600GT karta ma takt 475/400(je to 100% ddr2,pze dd3 ma jenom asus)a 8700GT ma 625/800,tak bych rek,ze se ti to nepodari vytaktovat na uroven 8700 ani nahodou......ja mam lehce pretaktovano na 535/430 a myslim ze to bohate staci

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 10 lis 2007 00:10

Tak ja to neska přetaktoval na 680 jadro a 500 pameti. Dal sem 3Dmark a vylezlo z toho 4600b.

Nechal jsem v zadu bezet zapis grafu taktu a teploty GPU a nestacil jsem se divit. Riva tuner mi ukazal takty 720 jadro a 800 pameti. Asi se to samo pretaktovalo jeste. Teplota MAX byla 90°C . Prumer byl 86-87°C v 3Dmarku.
Zkousel jsem hrat i Gothica asi pul hodky a teploty stejny - a ta plynulost ...
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Jecht
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 29 říj 2007 09:25

Příspěvekod Jecht » 10 lis 2007 10:51

hm.....tak to je hodne dobry.....to prekonava 8700gt......no kdyz to tak vidim, tak me to laka taky vytaktovat,ale docela se bojim, jestli to chlazeni u myho aceru 5920 je na tyhle teploty staveny...kazdopadne to musi bejt slusnej narust vykonu, uz si zkousel co to dela napriklad s crysis?

shifty7
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 17 říj 2007 11:17

Příspěvekod shifty7 » 10 lis 2007 15:13

Nevím jestli to RivTuner nezkresluje ale jestli ne, tak je to síla..i teplota se zdá být ok..

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 11 lis 2007 19:25

jj jeste chladici podlozku a pude to tak 5 stupnu dolu
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

gOldon
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 30 srp 2007 16:42

Příspěvekod gOldon » 19 led 2008 16:33

zdravim, nejsem pres pc/ntb takovy odbornik a nedovedu si grafiku pretaktovat sam, ale mel bych o to zajem. Mam ntb od vbi a rad bych vedel kde bych to podle vas mel nechat pretaktovat. Jestli kvuli zaruce v nejakem z autorizovanych obchodu? Jinak Crysis mi jede na vysoke detaily uplne krasne :). Diky
Compal FL90v2, Geforce 8600GT 512MB, Intel Core2Duo T7500 2,2Ghz, 4GB DDR2 Ram 667mhz, 200GB 7200 HDD Seagate momentus, Windows XP

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 19 led 2008 17:03

:lol: no tak stym pretaktovanim som sa dobre zasmial ze v autorizovanom servise. ja ti len poviem vezmi si program rivatunner a najdi si najky navod, ale ram by ti mala zvladnut tych 450 Mhz a cpu tych 550Mhz
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

polo

Příspěvekod polo » 19 led 2008 20:09

V servise ? fakt vtipne pretaktovanim porusis zaruku nehovoriac o tom ze si pomali ale iste nicis notebook a nemyslim len teplotou

NeoPlex
chodí často
Příspěvky: 557
Registrován: 13 úno 2007 23:35

Příspěvekod NeoPlex » 19 led 2008 22:41

ja mam takt 640/465 a mam 5100+ bodu... neco malo mi tam dela i taktnute CPU pomoci turbo tlacitka
MSI GX600PX -014cz : C2D 7500 (2.6GHz TDE), Nvidia 8600GT 512MB, 2GB ram, 250GB HDD, win XP, 3dmark06 5200+ b. + Thermaltake R150N01 IXOFT Fanless NTB Cooler

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 19 led 2008 23:15

polo píše:V servise ? fakt vtipne pretaktovanim porusis zaruku nehovoriac o tom ze si pomali ale iste nicis notebook a nemyslim len teplotou
v zaruke sa nic nepise o pretaktovani. A ty chces kolko ten NB vyuzivat 10 rokov??? tak po pretaktovani mi vzdri len 6 a co teraz? :roll: a teploty si hadam vies usledovat, ci ich tvoj NB zvladne a co nie. A ked sa nad tym zamyslis tak len pri hrani hier ide tvoja grafika naplno takze len vtedy mas po pretaktovani vysiu teplotu ale pri ostatnych pracach sa grafika sama podtaktuje a teplota je normalna.
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

kyo
chodí často
Příspěvky: 1648
Registrován: 04 lis 2007 19:26

Příspěvekod kyo » 19 led 2008 23:49

vzhledem k tomu jak silene ty vase ntb topi, tak budete radi kdyz vam to vydrzi dva roky. jak tady ctu grafika 70, 80°C tak to je pro ty kremiky v ntb fakt zatez.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

tunak
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 356
Registrován: 07 led 2008 00:06

Příspěvekod tunak » 19 led 2008 23:55

No jo, někdo holt potřebuje o tři framy v Crysis víc a někdo ne. 8) Já bych třeba komponenty ntb netaktoval nikdy, nemám to zapotřebí, i když by pak třeba procesor zakódoval mpeg2 o minutu rychleji.

Radši tu minutu počkám a neriskuju, že něco vodpálím.

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 19 led 2008 23:56

akoze 70 stupnov ti da hocijaky NB bez pretaktovania mne s pretaktovanim dava 83 na grafike na procaku tu je 75 ale procak sa neda taktovat takze teplotu ma taku stale rovnaku.Samozrejme su to teploty iba pri narocnyh hrach ako je Crysis. A len pre taky priklad v stolovm pc som si kupil grafiku 7600GS s pasivnym chladicom od Asusu a v zatazi mi dava 98 stupnov bez pretaktovania a ked som na to informoval na viacerych forach tak mi povedali ze to je normalne
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

kyo
chodí často
Příspěvky: 1648
Registrován: 04 lis 2007 19:26

Příspěvekod kyo » 20 led 2008 00:06

jenomze v desktopu je to o necem jinym.. ntb je velice krehky prostredi.

me treba cpu nejde pres 50 a grafika pres 60 stupnu.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů