FAQ: Grafické Karty - modely, výkon, hry,...

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Paulie TDi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 76
Registrován: 22 srp 2009 10:16

Příspěvekod Paulie TDi » 06 zář 2009 20:36

Jak je na tom výkonově graf.karta nVidia GeForce9300M GS 512MB jde mi konkretne o tenhle book :
http://www.elektrosikora.cz/katalog/it- ... 50vc-fp119
Videl jsem tuhle kartu v 256mb a zvladala i Gta 4 na youtube na medium detaily bez seku,coz sem se divil ,tak se ptam co by vsechno eventuelne zvladla v 512mb?Jinak kamos tohle gtacko hraje na minimum detaily na tomhle : http://notebooky.itek.cz/intel-core-duo ... F5SL-INTEL hral sem to na nem a bez seku a detaily sou v poho i na minumum:)Prosim poradte...Díky P

petrajs

Příspěvekod petrajs » 06 zář 2009 21:06

no tak popravde, oba tyhle dva booky jsou na svoji vybavu imho dost predrazeny, , za ty penize koupis mnohem lepsi, navic GF 9300 je momentalne myslim nejslabsi dedikovana grafika, co se do ntb dava

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 06 zář 2009 21:07

Bez seku to rozhodně nebylo (pokud myslíme stejné video - http://www.youtube.com/watch?v=PGXnWjLRJ0k ). Detaily jsou na nejnižších a ta grafika je taky nataktovaná na jádře a na shaderech. Navíc rozlišení 800x480... Asi ti to na ty nejnižší pojede, ale žádná nádhera z toho nebude. A těch 512MB paměti neznamená žádný rozdíl, co já vím, tak všude se dává verze s 256MB, takže těch dalších 256MB bude nejspíš TurboCache.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Paulie TDi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 76
Registrován: 22 srp 2009 10:16

Příspěvekod Paulie TDi » 06 zář 2009 21:25

Chlebovnik píše:Bez seku to rozhodně nebylo (pokud myslíme stejné video - http://www.youtube.com/watch?v=PGXnWjLRJ0k ). Detaily jsou na nejnižších a ta grafika je taky nataktovaná na jádře a na shaderech. Navíc rozlišení 800x480... Asi ti to na ty nejnižší pojede, ale žádná nádhera z toho nebude. A těch 512MB paměti neznamená žádný rozdíl, co já vím, tak všude se dává verze s 256MB, takže těch dalších 256MB bude nejspíš TurboCache.


Porad mi teda nejakej lepsi book do tech max 17-18 hadru?

Paulie TDi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 76
Registrován: 22 srp 2009 10:16

Příspěvekod Paulie TDi » 06 zář 2009 21:32

petrajs píše:no tak popravde, oba tyhle dva booky jsou na svoji vybavu imho dost predrazeny, , za ty penize koupis mnohem lepsi, navic GF 9300 je momentalne myslim nejslabsi dedikovana grafika, co se do ntb dava


Petrajs pls porad mi co teda sezenu lepsiho do tech max. 18ti tisic?Díky

petrajs

Příspěvekod petrajs » 06 zář 2009 21:41

Paulie TDi píše:
petrajs píše:no tak popravde, oba tyhle dva booky jsou na svoji vybavu imho dost predrazeny, , za ty penize koupis mnohem lepsi, navic GF 9300 je momentalne myslim nejslabsi dedikovana grafika, co se do ntb dava


Petrajs pls porad mi co teda sezenu lepsiho do tech max. 18ti tisic?Díky

no, pokud jsi schopnej jeste 500 priplatit a jsi student / znas nejakyho, tak na mironetu sezenes gx623-034cz s HD 4670 DDR3 se studentskou slevou za 18 433 kc http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=96915 , na tom si momentalne zahrajes kazdou hru relativne bez problemu, pokud ne, tak se nabizi ( i ja o nem uvazuju ) aspire 5738g s HD4570 http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=89190 , imho to nejvykonejsi co dostanes v teto cenove kategorii

Paulie TDi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 76
Registrován: 22 srp 2009 10:16

Příspěvekod Paulie TDi » 06 zář 2009 21:47

petrajs píše:
Paulie TDi píše:
petrajs píše:no tak popravde, oba tyhle dva booky jsou na svoji vybavu imho dost predrazeny, , za ty penize koupis mnohem lepsi, navic GF 9300 je momentalne myslim nejslabsi dedikovana grafika, co se do ntb dava


Petrajs pls porad mi co teda sezenu lepsiho do tech max. 18ti tisic?Díky

no, pokud jsi schopnej jeste 500 priplatit a jsi student / znas nejakyho, tak na mironetu sezenes gx623-034cz s HD 4670 DDR3 se studentskou slevou za 18 433 kc http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=96915 , na tom si momentalne zahrajes kazdou hru relativne bez problemu, pokud ne, tak se nabizi ( i ja o nem uvazuju ) aspire 5738g s HD4570 http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=89190 , imho to nejvykonejsi co dostanes v teto cenove kategorii


To bych spis ten Acer, na nem by uz to gta mohlo jit ne?Mel bych ho spis do skoly a hudba znas to...na ten acer by sla taky nejaka sleva myslis?

petrajs

Příspěvekod petrajs » 06 zář 2009 21:52

ovsem s tou HD4570 je to jeste slozitejsi, moc se v tom nevyznam, tato je asi s DDR2 pametma, a hlavme ma 64bit sbernici, coz ji pry dost brzdi, ale jeste se dela udajne i DDR3 verze, nekdo tvrdi ze ta ma uz i 128 bit sbernici, nekdo ze ne.... nevim, kazdoapdne jak je na tom s vykonem tato, nevim

Paulie TDi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 76
Registrován: 22 srp 2009 10:16

Příspěvekod Paulie TDi » 06 zář 2009 21:55

petrajs píše:ovsem s tou HD4570 je to jeste slozitejsi, moc se v tom nevyznam, tato je asi s DDR2 pametma, a hlavme ma 64bit sbernici, coz ji pry dost brzdi, ale jeste se dela udajne i DDR3 verze, nekdo tvrdi ze ta ma uz i 128 bit sbernici, nekdo ze ne.... nevim, kazdoapdne jak je na tom s vykonem tato, nevim


Kdyby na nem to gtacko slo tak bych si ho vzal ptz se mi i libi coz se moc casto nestava:)Myslis ze by pobral Euro truck simulator, Mafii a Live For Speed veme urcite,nic jinyho nehrahju:)Je vyhoda ze v tomhle uz je vista,coz ten asus nemel:)Prosim spis mi napis na 379394171 icq Diky

gadelat
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 05 bře 2008 14:48

Příspěvekod gadelat » 06 zář 2009 22:47

Ako by ste podla vykonu v hrach zoradili tieto grafiky? Lebo to usporiadanie na notebookcheck akosi nechapem a benchmarky a herne benchmarky akosi inak dopadaju.

Quadro 160M, Quadro 140M, HD3470, HD3450, HD4330

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 06 zář 2009 23:45

Paulie TDi píše:Petrajs pls porad mi co teda sezenu lepsiho do tech max. 18ti tisic?Díky


Jestli chceš hrát, tak okolo 18k lepší volba než to MSI s tím horším displayem neexistuje.

gadelat píše:Ako by ste podla vykonu v hrach zoradili tieto grafiky? Lebo to usporiadanie na notebookcheck akosi nechapem a benchmarky a herne benchmarky akosi inak dopadaju.

Quadro 160M, Quadro 140M, HD3470, HD3450, HD4330


4330 > 160M > 3470 > 140M > 3450. Ale rozdíly u těch posledních 3 jsou minimální.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

gadelat
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 05 bře 2008 14:48

Příspěvekod gadelat » 07 zář 2009 00:23

Podla testov v 3dmark01 ale sudim, ze 4330 uplne prepada v starsich aplikaciach/hrach kde treba surovy vykon. Tipujem ze to bude mat dramaticky vplyv napr. na FPS v CS1.6

petrajs

Příspěvekod petrajs » 07 zář 2009 00:23

gadelat píše:Podla testov v 3dmark01 ale sudim, ze 4330 uplne prepada v starsich aplikaciach/hrach kde treba surovy vykon. Tipujem ze to bude mat dramaticky vplyv napr. na FPS v CS1.6

tohle jsem nejak nepochopil, to mas odkud ?

gadelat
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 05 bře 2008 14:48

Příspěvekod gadelat » 07 zář 2009 00:31

Vacsinou to tak byva, napr. so staruckou R9800 sa v starych hrach vela novych grafik nemoze rovnat (narozdiel od novsich hier). Ta hra je z roku 2001(!) a stale sa na nu dnesne lowend gpu nechytaju. Isteze hrat sa to da, ale problem je ze FPS ma v HL engine aj ine vplyvy nez len na pocet snimkov za sekundu a teda so 100FPS sa hra vyrazne lepsie nez so 60
Naposledy upravil(a) gadelat dne 07 zář 2009 00:54, celkem upraveno 1 x.

petrajs

Příspěvekod petrajs » 07 zář 2009 00:35

gadelat píše:Vacsinou to tak byva, napr. so staruckou R9800 sa v starych hrach vela novych grafik nemoze rovnat (narozdiel od novsich hier). Ta hra je z roku 2001(!) a stale sa na nu dnesne lowend gpu v notebookoch nechytaju. Isteze hrat sa to da, ale problem je ze FPS ma v HL engine aj ine vplyvy nez len na pocet snimkov za sekundu a teda so 100FPS sa hra vyrazne lepsie nez so 60

tohle me nemusis rikat, to ja vim, CS 1.6 sem hral nakej ten patek a vim jak HL1 engine je v tomhle smeru vyjebanej, otazkou je ale to, ze se mi nezda, ze by tyto grafiky v HL1 nedaly 100 fps


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů