RAM u HP ProBook 470 G4

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Tomáš13
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 23 říj 2016 20:06

RAM u HP ProBook 470 G4

Příspěvekod Tomáš13 » 23 říj 2016 20:15

U úplně nového notebooku HP ProBook 470 G4 s 8 GB RAM na kterém ještě není nic nainstalováno se objevu při puštěném prohlížeči (Edge i Chrome) žlutý trojúhelník s vykřičníkem, že je nedostatek paměti a že musí restartovat prohlížeč a také ho opravdu restartuje.
Na netu jsem našel nějaké rady jako třeba změnit nějaký registr z hodnoty 2 na 4, ale nepomohlo to.
Test paměti co je ve Win 10 proběhne na střední obtížnost bez problémů, ale při nejvyšším levelu se to sekne na stejném místě u 21% a ani celou noc se to nepohlo.
Chtěl jsem pustit test RAMky třetí strany, ale nejde mi to vůbec nabootovat z USBčka. To prasecké zpracování BIOSu je na nic. A i při vypnuté UEFI to z USBčka nebootuje.
Má někdo podobné zkušenosti a případně nějaké řešení?
Na netu jsem také našel příspěvek, že něco podobného se tomu člověku také stávalo, ale že to po několika týdnech samo ustalo.
Není to na výměnu RAMky?

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9969
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 23 říj 2016 21:06

Vrať ho a vem si jiný.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Tomáš13
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 23 říj 2016 20:06

Příspěvekod Tomáš13 » 23 říj 2016 21:20

No, není to úplně odpověď, kterou jsem chtěl slyšet. :-)

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3355
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 23 říj 2016 22:51

Co task manager a resource monitor? Detekuje 16GB? Neni tam neco jako celkova pamet 16GB, dostupne 4GB? A co tu RAM zabira?
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Tomáš13
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 23 říj 2016 20:06

Příspěvekod Tomáš13 » 23 říj 2016 23:48

Je tam 8 GB a ukazuje to 8 GB.
Teď se mi to už celý den nestalo. Třeba se to usadí. Není možné, že se na pozadí stahují nějaké aktualizace a pak se to restartuje? Ale to by se dělo asi na úrovni počítače a ne prohlížeče.
Ve správci úloh to vypadá normálně. Paměť vytížená na 48%.

Lathander
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 10 lis 2011 10:54
Bydliště: Svet

Příspěvekod Lathander » 24 říj 2016 19:09

Problem s bootom vyriesi update BIOSU.
TM P648
Arch user
Predchodcovia: zbook 15u G3, zbook14, T440p,6465b,tecra M10,F3JC,5102WLMI
Maval som nick polo ale kto si pamata heslo.


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti