Bezdrátové sítě FAQ

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 02 bře 2008 12:25

aneb nechci slevu zadarmo, ze :)

vubec si nenapsal co chces, jestli client router, accespoint router, a vubec bych se nedivil kdyby ti stacil jen obycejny accespoint (s podporou klient-router) http://www.softcom.cz/produkt/ovislink- ... p/?flist=1 :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Warp10
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 06 říj 2007 17:26
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Warp10 » 02 bře 2008 12:42

No tak sem si rikal, ze kdyz kolem 1300 normalne koupis b/g wifi router, takze by to tak mohlo byt u a/b/g ... :D
Tomuhle moc nerozumim, sem pripojenej pres UPC a chci si do toho bodnout este nb pres wifi. Na UPC mi tvrdili, ze potrebuju router a myslim, ze tady nedavno nekdo mel s pripojenim na UPC pres AP taky dost velkej problem ...
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander :-)
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 02 bře 2008 14:25

tak teoreticky pokud jsi ho nepotreboval ted(router), nebudes ho potrebovat ani s AP... ale bylo by to urcite do budoucna lepsi volba :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

thomanen
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 17 kvě 2008 09:33

Příspěvekod thomanen » 30 kvě 2008 16:51

Krevety píše:...vubec si nenapsal co chces, jestli client router, accespoint router, a vubec bych se nedivil kdyby ti stacil jen obycejny accespoint (s podporou klient-router)...

Muzete sem nekdo hodit nejakej link na rozdeleni routeru? Diky.

P.S.
Omlouvam se za off-topic
TP R61 8918-DFG: C2D 2,1 GHz, 4 GB RAM, NVS 140M, 160 GB HDD, Win 7 64-bit build 7100

Johnyz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 zář 2007 22:05

wifi a spotreba energie

Příspěvekod Johnyz » 16 led 2010 09:33

zdar,
mam spis takovy vseobecny dotaz :
na notebooku mame vsichni vypinatko na bluetooth a wifi. Tak se chci zeptat, jestli to ma nejaky vliv na spotrebu energie v baterce, jestli ma vubec cenu zabyvat se tim, jestli je to vypnute nebo ne.
Nezkousel to nekdo otestovat ?
Diky za odpovedi

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 16 led 2010 09:51

vypnuté wifi a bt urobí citeľný rozdiel vo výdrži

wiglegummi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 07 dub 2012 14:51

Příspěvekod wiglegummi » 28 kvě 2012 07:55

Zdravím, sice už to je tak trochu offtopic, ale potřebuji odpověď.
Mám doma 2 ntb zn. Acer, jeden starý cca 4roky a ten druhý teďkom koupený. Jde mi oto že když jsem na net připojenej přez wifi (pouze 1ntb.) a dám si měřit rychlost na nějakém měřiči tak naměřím cca 10-15Mb/s ale když připojím kabel tak jedu cca 25-30Mb/s.
dodám že si platím 30Mb/s. a že jsem připojený přez router zn. TP-Link co jsem koukal do nastavení mám nastaveno 802.11g.
Ptám se tedy proč přez wifi je rychlost pomalá a dá se to nějak opravit? třebas výměnou za kvalitní?

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 28 kvě 2012 09:22

viděl bych to na 2 možné příčiny:

1) slabá wifi v notebooku - to otestujete leda někde, kde budou mít kvalitní router a vyzkoušíte, jak to "běhá" u něho

2) slabý router - pokud se jedná o základní TPlink okolo 4-5 stovek, pak je naprosto běžné, že se přes něho o moc víc než 2MBps (16Mbit) protláčí jen hodně z tuha.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

wiglegummi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 07 dub 2012 14:51

Příspěvekod wiglegummi » 28 kvě 2012 09:34

Takže doporučuješ výměnu routru, páč na slabou wifi v ntb bych to neviděl, ani ve starém a ani v tom novém. Router je cca 5let starý a jede nonstop, už je asi ko

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 28 kvě 2012 09:46

tak na jistotu ti to neřeknu, musel by sis ideálně od někoho půjčit router /nebo k němu zajít s notebookem a otestovat rychlosti tam. to by ti jednoznačně ukázalo na router / NB.

ale myslím, že zakoupením nějakého slušného bgn (bgn-lite) routeru, nic nezkazíš. rozumná cenová relace bude někde od 1000-1500Kč. Nad to nevyužiješ funkce, pod to bych se bál reálných rychlostí.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5

PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti