piskanie HDD

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

piskanie HDD

Příspěvekod vito45 » 10 dub 2007 12:25

Piska mi asik HDD, ventilator to nebude, take je to vysokofrakvenčne piskanie, nie vždy, čo s tým?
NB je Asus, teploty su v pohode, HD Tune vypisuje všetky hodnoty smart ako OK

leon

Příspěvekod leon » 10 dub 2007 14:48

jak si přišel na to, že píská HDD?

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 10 dub 2007 14:56

ho zkus vymenit... stejne pokud je to tim, nic jinyho nenadelas...
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 10 dub 2007 18:26

leon píše:jak si přišel na to, že píská HDD?

niečo hnusne piska, ventilator to nieje tak to musi byť hdd...
a k tomu vymeneniu, keď to pôjde do servisu asik sa nebudu baviť s kopirovanim dat z disku na disk?

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 10 dub 2007 18:34

Sázím na to, že to disk není :P. Podle mě to bude nějakej regulátor napětí, už se tu podobný problémy řešily.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 10 dub 2007 18:39

Chodil som na ele priemyslovku a teraz som na VS elektroenergetika, počul som 3 otvorene disky a vydavali presne taky zvuk, ale nehadam sa :D môže to byť aj toto ale taky zvuk som z inej ako rotujucej veci nepočul :?
edit:chybne pismeno

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 10 dub 2007 19:22

Tak ten disk jednoduše vyndej, nabootuj to z nějakýho live cd a uvidíš jestli to bude pořád pískat nebo ne.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

leon

Příspěvekod leon » 10 dub 2007 19:28

no ale liveCD muze mit jine rizeni spotreby a teoreticky by to piskat nemuselo :) ... cil zkusit LiveCD distribuci jak s diskem tak bez disku ... pokud bude rozdil, tak je to jasny :) ... ale moizna by taky stacilo nastavit vw Win vypinani disku pri necisnosti ... myslim, ze to bude jednodussi reseni ... kazdopadne taky myslim, ze to disk neni ... pokud je to novej notebook

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 11 dub 2007 06:24

Je to novy nb, každopadne rozoberať ho nebudem, mam desne šťastie na take veci, a občas to nepíska, za rady diki, som sa bal že disk ide do večnych lovišť

leon

Příspěvekod leon » 11 dub 2007 10:18

zkusim si tipnout co je to za notebook ... HP Pavilion?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 11 dub 2007 12:33

Jestli je to NB na Intelu a píská, tak bych nejdřív zkusil nějakou neinvazivní metodu, jestli to vážně neni tou regulací napětí. Zkus RMclock a zaškrtnout ten HLT command. Jsem přesvědčen o tom, že by to mohlo pomoci. Pískajících NB se nám vyrojilo nějak hodně, všechny spojuje Intel platforma a tohle řešení :-)
Obrázek
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 11 dub 2007 14:07

mam jednojadroveho turiona ktory beži na 0,8-1V, to HLT čo robi? môžem to urobiť i na AMD? čipova sada je nejaka SiS

Jirka_koffee
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 08 kvě 2007 23:48

Příspěvekod Jirka_koffee » 12 kvě 2007 20:11

swarm píše:Jestli je to NB na Intelu a píská, tak bych nejdřív zkusil nějakou neinvazivní metodu, jestli to vážně neni tou regulací napětí. Zkus RMclock a zaškrtnout ten HLT command. Jsem přesvědčen o tom, že by to mohlo pomoci. Pískajících NB se nám vyrojilo nějak hodně, všechny spojuje Intel platforma a tohle řešení :-)

jj, piskani toto opravdu zastavi, ale u me ve vistach pak vsechny ukazatele ukazuji vytizeni procesoru na 100%, RMClock standardne kolem 2-5%.. cemu mam verit?
Sony Vaio SZ320P

Warp
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 22 dub 2007 13:33

Příspěvekod Warp » 12 kvě 2007 21:06

Jestli to dobře chápu, tak ten program vkládá HALT instrukce ve smyčce ve vláknu s nejnižší prioritou. Proto ukazuje vytížení 100%. Na baterku to bude dost žrát. Dnes jsou rozhodně úspornější metody než HALT instrukce.

Jirka_koffee
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 08 kvě 2007 23:48

Příspěvekod Jirka_koffee » 12 kvě 2007 23:07

jj, uz jsem to zjistil.. Pri zaskrtnuti HALT command on Idle mi CPU bezi opravdu na 100%, protoze vydrz baterie se pri nezaskrtnutym prikazu prodlouzi az o 1h...
Sony Vaio SZ320P


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů