DDR2 800mhz vs DDR3 1066mhz

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
petrajs

DDR2 800mhz vs DDR3 1066mhz

Příspěvekod petrajs » 04 zář 2009 12:58

chtel bych se jen zeptat, zda DDR3 pameti napriklad v kombinaci s c2d T6500 daji o poznani lepsi vykon, nez stejna konfigurace s DDR2, jde me o to rozhodnout se, jestli koupit ntb radeji s DDR3 na ukor neceho jineho

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 04 zář 2009 13:44

Vykon bude hodne podobny, DDR3 o trochu vic setri baterii a jsou zatim drazsi.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 04 zář 2009 14:27

O moc uz drazsi nejsou, je to otazka desitek, jedne stovky korun...

petrajs

Příspěvekod petrajs » 04 zář 2009 14:41

Solitary píše:O moc uz drazsi nejsou, je to otazka desitek, jedne stovky korun...

nejde mi ani tak o cenu, jako spis proste o to, jestli ma cenu kupovat ntb s DDR3, kdyz treba za stejne penize je jiny podobny s DDR2 ale zase lepsim prislusenstvim, navic jsem nekde cetl, ze pokud maji pameti vyssi takt jak fsb procesoru, tak to stejne nevyuzije, ale nevim, co je na tom pravdy

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7528
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 04 zář 2009 15:02

Solitary píše:O moc uz drazsi nejsou, je to otazka desitek, jedne stovky korun...

plati len o moduloch s kapacitou do 2GB ;)

petrajs: ci je tam DDR2-800 alebo DDR3-1066 je uplne jedno. su ovela dolezitejsie veci podla ktorych vyberat notebook.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

petrajs

Příspěvekod petrajs » 04 zář 2009 15:17

no jde mi prave o rozhodovani mezi dvema konkretnimi ntb, ale to sem psat nebudu, jelikoz by jsi me zase hnal az za humna :D

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 04 zář 2009 16:18

Ghost: to mas pravdu, ale pochybuju, ze nekdo opravdu potrebuje 8GB do notebooku :)

petrajs: Kvuli pametem se urcite nerozhoduj...

Asanoth
občas se tu ukáže
Příspěvky: 29
Registrován: 30 kvě 2010 11:11

Příspěvekod Asanoth » 01 čer 2010 19:06

Mám dotaz, lze tyhle paměti kombinovat? Tzn. 2GB DDR2 a 1-2GB DDR3 ?

oneill_sx1
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 298
Registrován: 09 bře 2010 17:12

Příspěvekod oneill_sx1 » 01 čer 2010 19:34

A k tomu ještě DDR a SDRAM? Nemůžeš kombinovat DDR2/DDR3.
Latitude E4310

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 13 čer 2010 10:19

nedajú sa kombinovať ani keby si mal na rozdielne pamäti slot


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti