SSD v notebooku

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 02 pro 2012 23:06

asi mesiac po instalacii win 7 na SSD intel 520 v ntb T400 sa mi zda,ze start sa spomalil na uroven klasickeho HDD ,,,rychlost po starte je v poriadku,neviete niekto ,co sa mohlo stat?vdaka
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu
Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell
Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 02 pro 2012 23:09

porovnánáš to podle něčeho ? nebo je to "jen pocit? ;)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 02 pro 2012 23:29

Neporovnavam,,, ale po inštalácii mi zaplo ntb do 20 sekúnd, hneď mi zobrazilo indikator jasu displeja a mohol som pracovať, teraz zapnutie trvá cez 30 sekúnd a ďalších 20 sekúnd trvá kým zobrazí indikator jasu.
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu

Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell

Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 3dcamilo » 02 pro 2012 23:47

nieco podobne som zazival na R61i kde som mal kingstona, mam pocit ze to bolo pribudajucimi aktualizaciami win7...
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:
MacbookAir
X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 02 pro 2012 23:57

furt je to rychlejší jak HDD, a je to jen start W7, kolikrát za den to startuješ ?

BTW, jak píše kolega, W7 jsou čím dál těžkopádnější
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 03 pro 2012 00:00

5 ··6x
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu

Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell

Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 3dcamilo » 03 pro 2012 00:03

preco to neuspavas? je to rychle, a aj prebudenie je rychle, mne jedine obcas zlbne firefox, spomali sa, musim ho vypnut zapnut, je to vela otvorenymi tabmi, teraz asi 45-50 :shock:
ono ked som nemal sp1 a kopu dalsich aktualizacii + aktualizacie office, tak este v roku 2010 to slapalo co sa tyka startu celkom svizne aj na obycajnom 7.2k disku...ale potom to uz islo dole kopcom, ssd pomohlo len na chvilu (kingston 96GB V+)...ked to porovnam s x220 ktory mam aktualne(i5,2520, 4GB RAM, 128GB SSD), tak to lieta ako z praku, a tiez je tam kopa aktualizacii + office 2010, a start je svizny, uspanie a prebudenie asi 3sec na prihlasovaciu obrazovku, ssd je dodavane lenovom, myslim ze je to nieco od crucialu...c300 alebo nieco podobne...takze podla mna je to dane aj tym aky mas hw...
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:

MacbookAir

X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 03 pro 2012 00:23

majkicimo: Pravděpodobně ti to brzdí některá z aplikací, kter ése spouští při startu. Jsou na to různé utility, které měří čas každé z aplikací. Něco takového si najdi, změř a hoď výsledky.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 03 pro 2012 00:30

vdaka
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu

Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell

Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

kalitar

Příspěvekod kalitar » 08 pro 2012 14:19

Zdravim,
Po zaruce mi odesel v notebooku HDD. Strcil jsem tam zatim starou 120 ze stareho notasu.
Zaujali me SDD disky a uvazuji o Crucial m4 128GB. Chtel bych ho pouzivat jako hlavni disk s tim, ze bych filmy atd pretahoval na externi disk, coz jsem ostatne delal i ted. Uvedomuji si, ze budu muset trochu setrit s mistem na disku. Nebudu tam mit takovy "bordel"..:-)

Chtel bych se zeptat na instalaci disku.
Vymenim disk a pak bych chtel udelat "cistou" instalaci. Notas jsem koupil uz s W7 a do ted jsem pouzival pri nejakych problemech recovery disky. Takze nemam klasicky W7, ktery bych naistaloval. Myslite, ze by to nemel byt problem? K zamysleni je, jestli tato instalace detekuje SDD disk... Kdyby ne tak co bych mel po nainstalovani udelat? Konkretne u Crucial m4 128GB ?


Mam tento notebook: (s rozdilem v procesoru i3 a velikosti puvodniho disku 500GB)

http://www.czc.cz/acer-travelmate-5742g ... 97/produkt

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 3dcamilo » 08 pro 2012 16:17

myslim ze by nemal byt problem, ja mam k x220 iba recovery, instaloval som z dvd, nebol problem, win 7 urcite nema problem s ssd, po instalacii - http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... je-a-co-ne
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:

MacbookAir

X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

tx3rf
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 05 led 2009 19:40
Bydliště: Rozkoš, všední dny Praha

Příspěvekod tx3rf » 12 pro 2012 15:20

Zdravim, chci hodit do x200 samsung 840 basic o kapacite 120gb, mate s nim nekdo zkusenosti..? Jak je to se spolehlivosti a rychlosti..? Nepotrebuju to hnat do extremu, ale nechci v tom notebooku plotnovej disk kvuli castymu prenaseni

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 14 pro 2012 16:15

830 je slušnej kousek, tak předpokládám že 840 v tom bude pokračovat -> no problemo ;)
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3363
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 14 pro 2012 18:00

No, ja bych byl opatrny. 840 (bez Pro) ma jako jedno z prvnich SSD TLC bunky, ktere mimo jine opet snizuji zivotnost.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 14 pro 2012 21:38

životnost bych neřešil ;)
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti