Rozbitý displej? Co s tím...

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
koy
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 06 zář 2010 21:32

Příspěvekod koy » 07 zář 2010 12:33

O jakou SDRAM jde? Zoufale shanim SODIMM 256MB PC 100, 144 pin.

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 08 zář 2010 11:38

Jaj preprac - ona to je asi DDR a nie SDRAM. Som sa sekol. Nemam ju teraz pri sebe ale ak by to bola SDRAM dam ti vediet cez SZ. Idem upravit ten predosly prispevok... :roll:

zenith009
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 05 lis 2008 18:21

vodorovne cary pres lcd

Příspěvekod zenith009 » 03 říj 2010 17:54

Zdravim,

mam pres lcd dve vodorovne cary, pravdepodobne se jedna o tzv. line defect. da se tato vada nejak odstranit? jedna se o stary asus a3h. nejprve byla cara jen jedna, nyni jsou dve. V zavislosti na manipulaci s lcd (otevirani a zavirani nb) cary mizeji. nekdy se to da nastavit tak ze je videt pouze jedna. zkousel jsem kryt lcd rozebrat a odizolovat spoje v klubu nb. zjistl jsem, ze pokud se panty nedotykaji, cary nejsou. nicmene se mi nepodarilo to nijak vyresit. jakmile panty spojim, cary jsou zpet :(

diky

Hervy
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2009 11:14

Příspěvekod Hervy » 30 říj 2010 22:11

Prosím o radu!

Potřebuji vyměnit display v Lenovu T61 (14,1") 1400x1050px.

Za jaký to mohu vyměnit?
Je možné do něj namontovat něco s nižším rozlišením ale stejnou úhlopříčkou?

Potřebuji co nejdříve - kvůli práci.

Moc díky za reakce.

Shape80
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 30 lis 2010 10:08

Kompatibilni 15´´ displeye

Příspěvekod Shape80 » 30 lis 2010 10:36

Zdravim! Zde zverejneny seznam kopatibilnich 15,4´´ displeyu je dokonaly! :)))
Mam Acer Travelmate 4650 s 15´´ displeyem - rozbitym pochopitelne :(
Nenasel by se podobne dokonaly seznam pro 15´´ displeye? Pleeeeease!

xjix
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 19 pro 2010 13:57

Re: vodorovne cary pres lcd

Příspěvekod xjix » 02 led 2011 17:16

zenith009 píše:Zdravim,

mam pres lcd dve vodorovne cary, pravdepodobne se jedna o tzv. line defect. da se tato vada nejak odstranit? jedna se o stary asus a3h. nejprve byla cara jen jedna, nyni jsou dve. V zavislosti na manipulaci s lcd (otevirani a zavirani nb) cary mizeji. nekdy se to da nastavit tak ze je videt pouze jedna. zkousel jsem kryt lcd rozebrat a odizolovat spoje v klubu nb. zjistl jsem, ze pokud se panty nedotykaji, cary nejsou. nicmene se mi nepodarilo to nijak vyresit. jakmile panty spojim, cary jsou zpet :(

diky


Zdravím. Měl jsem podobný problém. Nejspíš máš uvolněné spoje, které jsou z LCD displaye do toho plošnýho spoje co je hned za LCD. Vyřešil jsem to tím způsobem, že jsem sundal tu ochrannou folii a přelepil pevnou a širokou páskou přes ty kontakty, které jsou na tý desce. A od tý doby to už běží bez problémů :-). Mě to reagovalo předtím reagovalo na to, že když jsem zmáčkl určité body na displeji, tak to přestalo a bylo to v pohodě :D. Oprava za 10 kč a cca půl hoďky práce :D. A v servise po mě chtěli 3000 za nový LCD? protože to původní "NELZE" opravit :D. A kecali :D :D

Luke470
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 19 dub 2011 21:36

Acer

Příspěvekod Luke470 » 19 dub 2011 21:38

Zdravim. Chci se zeptat jestli jde vyměnit LCD z ACERu 3690 na ACER 5520?

COP1492

Re: Acer

Příspěvekod COP1492 » 18 črc 2011 19:41

ano muzes to vymenit, no podle datumu prispevku je to asi uz jedno.

madleska
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 28 srp 2011 23:12

Asus EEE 1201HA

Příspěvekod madleska » 29 srp 2011 09:20

Ahoj, mám prasklý display na Asus EEE 1201HA - asi jsem si ho rozšlápla, mám dva malý prcky a fakt nevim, co dělám, kam šlapu...Je sice v záruce, ale nedělám si naději :-(
Můžete mi poradit, jak to vyřešit jinak, než to zanést do opravny? Jen orientačně jsem našla, že by oprava vyšla tak na 5 tisíc a to nemám...Poradíte?

burr0head
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 13 zář 2011 05:27

Asus EEE 1201HA

Příspěvekod burr0head » 13 zář 2011 05:37

LCD se da poridit z nemecka, nebo anglie, (neplati se clo, ani DPH) nejlevneji za cca 2300,- ...Ale osobne bych to sveril servisu, staci jedno pismenko a jsi na jinym LCD a potom je to k nicemu, vyhozene penize..Jenze v pripade servisu musis pocitat jeste s montazi, takze bych cenu opravy videl na takovych , no u nas v CR 4 tisice..bohuzel..

mikijojo
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 29 zář 2011 20:32

Re: Rozbitý displej? Co s tím...

Příspěvekod mikijojo » 07 pro 2011 19:56

Zdravím, a náhodou nevieš aký iný display by pasoval doo tosihy U500?trebars nejaky asus atď...

PetrCB
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 19 zář 2011 20:54

Příspěvekod PetrCB » 25 pro 2011 21:11

Neví někdo, jestli lze nahradit vadný display s číslem LTN154X3-L06 displayem LTN154X3-L01? Parametry jsou shodný ...

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 06 bře 2012 00:09

Jedno zjisteni pri testovani ruznych CCFL LCD v ruznych noteboocich - kombinovat lze prakticky vse se vsim a to vcetne uhlopricek (otazkou je, do jake miry je to vyuzitelne).

Priklad:

v Acer Extensa 7620g (original LCD 17" WXGA+ 1440x900) funguje napr.

- 15,4" WUXGA 1920x1200 z Lenovo Thinkpad T61p
- 14,1" WXGA+ 1440x900 z Dell Latitude D620
- vsechny mozny 15,4" s WXGA a WXGA+ z notebooku Acer, Asus, Fujitsu Siemens, HP, Barbone Tomahawk, VBI Compal FL90 atd.
- 14,1" WXGA 1280x800 z HP 6710b
- 14,1" SXGA+ 1400x1050 z IBM Thinkpad T42p
- 15" XGA 1024x768 z HP nx6110
- 17" WUXGA 1920x1200 z DELL 9400
- a dalsi

Prvni problem, na ktery jsem narazil, je vymena LCD v nekterych DELL-ech typu Inspiron 1505, u kterych nove vlozeny LCD (z jineho notebooku nez DELL-u) nemel spravne EDID data a neslo tedy nastavit nativni rozliseni. I tak je ale vymena mozna, pouze podstatne slozitejsi (nutno provest flash EEPROM v elektronice LCD).

Druhy problem je s LCD v noteboocich IBM Lenovo Thinkpad T60 (a nejspis i R60). Ty totiz nemaji EEPROM s EDID (EDID je v jejich pripade soucasti BIOS-u) a tudiz pri jejich nahrazeni LCD bez kompatibilni EDID je obraz "interlaced" a nelze nastavit nativni rozliseni. I tak ale existuje pomoc - opet zalozena na flashnuti EEPROM - viz.napr. http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=82149 .

Pokud by nekdo potreboval s vyberem popr.vymenou LCD pomoct, muzete se na me bez obav obratit :wink:
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

Ionor
chodí často
Příspěvky: 555
Registrován: 07 pro 2010 06:11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ionor » 02 čer 2012 20:11

To by ma zaujmalo či je to také "jednoduché" aj v prípade, že by si niekto chcel v skladačkových notebookoch (v prípade nutnosti zo stejnou quadro grafikou ako v Elitebookoch) vymeniť TN displej za IPS Dreamcolor.
Čítal som, že HP Elitebooky majú narozdiel od Precisionov na 10bitové displeje napojený 8bitový prevodník/inverter takže defacto Dreamcolor displej naplno nevyužívajú.
Divné mi to príde hlavne s toho dôvodu, že keby to bola pravda, mohly už dávno a ako jediný HP v Elitebookoch poskytnúť IPS displej s širokým gamutom a zároveň prepínanie grafík, ktoré Dell u Precisionov, ktoré idú na plných 10bitov na subpixel do príchodu integrovaných grafík zvládajúcich zobrazovať miliardu farieb dať nemôže (teda keď sa nechce vydať cestou HP tj. redukcia farebnej hĺbky v prospech lepšej interoperability súčiastok a tým pádom možnosti poskytnúť lepšie ceny pre hromadne vyrábané súčiastky a dať možnosť natvrdo vynútiť v BIOSe dedikovanú grafiku, alebo hodiť prepínač ako majú notebooky od Sony pre lepšiu kompaktibilitu nieje zase taký problém).

Nakoľko sú skladačky napr. s Nemecka podstatne lacnejšie pri stejnom výkone, ale stále naštandartne spracované (oproti Elitebookom majú vyššie rady viac chaldiacich orkuhov) mohol by byť o to vcelku záujem medzi pokročilými užívateľmi, čo znovu kladie otázku, kde je ten pes zakopaný.
Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 čer 2012 20:40

Ionor: To pochopitelně nepůjde, protože IPS panely z Precisionů a EliteBooků mají připojení pomocí interního DisplayPortu s odpovídající barevnou přesností (kterou IGP dané generace neumí generovat).

V recenzích na notebook.cz to bylo vysvětlené, že existují vlastně dva typy základních desek, takže když si nakonfiguruješ třeba Precision s IPS, neplatíš jen za displej, ale také za jinou základní desku.

EDIT: To s převodníkem v elitebooku máš odkud?
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti