Rozbitý displej? Co s tím...

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Ionor
chodí často
Příspěvky: 555
Registrován: 07 pro 2010 06:11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ionor » 02 čer 2012 20:57

Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8609
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 čer 2012 21:18

To by chtělo spíš ověřit. V dokumentaci klidně mohla zůstat informace ještě z minulého dreamcoloru. Nebyla by to první ani poslední chyba, kterou tam mají.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8609
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 čer 2012 21:28

Přemýšlím, že jestli je v obou případech IPS displej připojen interním displayportem, není důvod, aby měl u jednoho z notebooků sníženou bitovou hloubku.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

Ionor
chodí často
Příspěvky: 555
Registrován: 07 pro 2010 06:11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ionor » 02 čer 2012 22:16

Pokiaľ by mal minulý Elitebook 8bit, tak bude mať najskôr aj ten nový, stejne ako sa HP neobťažuje preisť na dvojkruhové chladenie aj keď niektoré konfigurácie Elitebookov sú riadne topinkovače, len kôli stlačeniu ceny, keďže s osembitom nieje špeciálna maloseriovo vyrábaná matičná doska nutná.

Elitebooky konieckoncov čo si pametám neboli nikdy s radou Precision v tej istej kategórii čo sa týka ceny a celkového spracovania.

Na výstupe sa to dá pomerne ľahko overiť a na sťažnosti na Dremcolor v elitebookoch kôli preskakovaniu farieb si pamätám s toho istého fóra (nespozorované všetkými vlastníkmi), ale to mohlo ísť aj o chybné kusy, RGB LED displeje sú pomerne poruchové oproti jednoduchším typom, slávu si vydobyla napr. poruchovosť displejov v XPS 16.

Kontaktoval by som HP servis ale po skúsenosti s Delláckym kde som sa dozvedel, že grafika v mojom notebooku nieje vymeniteľná si niesom veľmi istý hodnotou informácie, hlavne keď v CZ tých Dreamcolorov zase tak veľa nepredajú.

Zaujmavé to bude hlavne v novej generácii, za podmienky, že ten panel bude samostatne k dostaniu trebars za 10 000czk zo servisu, alebo eshopu.
Acer Travelmate B115(2015+)

Dell Alienware 18(2014+)

Dell XPS M1710(2007+)

Logitech Daedalus(2015+)

Logitech Performance MX (2015+)

Razer DiamondBack(2005-2014)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8609
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 čer 2012 22:44

Řekl bych, že těch 8bitů právě ze standardní desky stejně nedostanou, neboť LVDS jsou jen 6-bit.

EDIT: Koukám do aktuálních quick spes a je tam pro IPS napsáno 30-bit color depth. Zmínka o 8 bitech na jeden kanál tam nikde neni. Možná už to je opravené.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

Aleina
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 22 srp 2012 18:53

Vymena displaye

Příspěvekod Aleina » 22 srp 2012 19:30

Zdravim,

mám notebook HP Compaq NX 6325. Protože je starší, nerada bych kupovala nový display, ale raději bych vyměnila za rozumnou cenu za nějaký z notebooku, kterému umřela např. základní deska.

http://www.alza.cz/notebook-hp-compaq-nx6325-d65431.htm

Všimla jsem si, že je uvedený v prvním příspěvku mezi notebooky, které mají display o rozměru 15,4", přitom má jen 15". Stejně tak NX 6320. Jedná se o chybu, nebo se tam 15,4" display vejde?

Co jsem studovala manuál, tak ten je současně na Compaq NX6325 a NX6315, mezi nimi by problém s kompatibilitou být neměl. Ale např. NX6310, má v manuálu úplně jiné kódy u displaye. Přitom popis v podstatě odpovídá. Velikostí, rozlišením, TFT, XGA, 30 pin. Akorát (toho jsem si všimla teď na stránkách alzy) NX6310 tam má ještě AntiGlare (nemám tušení, co to znamená, ale to nevadí). Když bych vzala display z NX6310 a dala ho do NX6325, bude to fungovat?

Co je dulezite? Jak poznam(jeste pred koupi), ze display z daneho notebooku by v tom mem mel fungovat? Nebo se to poznat neda, dokud se clovek nepodiva dovnitr?

Aleina
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 22 srp 2012 18:53

Příspěvekod Aleina » 23 srp 2012 15:01

No a dalsi vec, co me napada, jestli je mozne prohazovat mezi sebou LCDcka, plati to i pro LCD kabely?

Cappi_206A
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 27 úno 2011 20:42

Příspěvekod Cappi_206A » 01 zář 2012 16:13

Blbne mi lampa a přemýšlím, že vyměním display. Nebo jde jen lampa? A co takle sehnat display s LED podsvícením. Půjde to tam nacpat, když ta mpředtím byla obrazovka s lampou?

Mám EliteBook 8530w 1680x1050 15,4" matte.

Zdej sem něco našel, mají i glossy.
http://www.screencountry.com/index.php? ... mpaq&size=
martincapal(dot)com

Ing Petr Beranek
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 10 bře 2013 21:47

Příspěvekod Ing Petr Beranek » 10 bře 2013 21:54

LCD už nejsou tak drahé, zářivky vyměnit lze, leckde Vám i zdarma poradí. Když máte problém, můžete mi napsat... beranek (a) sema-for.cz

RiKi

Příspěvekod RiKi » 05 dub 2013 22:09

Zdravím.Prosím o pomoc. Vyměnil jsem lcd u ntb a ted v černé blikají zelené body. Z dálky je to spíš zelené celé a běhá jakoby v pruzích. A z bílé je vytečkovaná růžová. Jen modrá je dobrá. Co ted s tím?Vlastně ted koukám, že problém je jen s černou a bílou. Ostatní je OK.

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1729
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 04 bře 2014 14:38

Zdravím,
koupil jsem si do Lifebooku LCD z T61, stejné parametry (14,1", CCFL, 1440x900 taky od stejného výrobce). Jenže po výměně displej nenabíhá.. Může to být zapříčiněno, že Thinkpaďácké displeje nemají EEDID data na EEPROM nebo spíše vadný displej?
Díky za rychlou dopověď..
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz

petrvanik
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 14 dub 2015 15:13

Příspěvekod petrvanik » 22 dub 2015 13:58

schrek píše:doporucuju levnejsi reseni pojistit si notas na elektroniku cca 1500,- za rok na cenu 50 000,- vcetne odcizeni

To jsem nevěděl že se dá.


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti