externa grafika pre notebooky od AMD/ATI

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
DeaLer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 06 črc 2006 16:52
Bydliště: Okolí Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DeaLer » 18 črc 2008 10:49

Podle dalších snímků na serveru Fudzilla bych řekl, že alespoň v případě FS bude externí napájení potřeba - což je IMHO trochu škoda.
Dušan Janošík | www.DJanosik.cz

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8852
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 črc 2008 11:28

Jestli je to škoda, to nevim. On by ten notebook jinak musel mít 120W adaptér, aby to nepotřebovalo externí napájení ;-).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Rakdar
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 28 zář 2007 19:54

Příspěvekod Rakdar » 22 zář 2008 12:50

No podle oficiálního datasheetu to nápájení má, a ne zrovna slaboučký (je naprosto stejný jako k SA 3650).

A v zátěži si to má brát 56W, na mobility grafiku teda docela žrout imho.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 10 říj 2008 11:13

popis plus nejaky benchmarky prevedenia od FSC (Amilo SA 3650 + mobility radeon HD 3870 v externom boxe pripojenom cez XGP)
http://www.zive.cz/Clanky/GraphicBooste ... fault.aspx

snad sa za nejaky cas dockame aj riesenia schopneho vyuzit interny displej notebooku. nutnost pouzit externy display tomu imho ubera na pouzitelnosti (k monitoru/tv na stole je na hry efektivnejsie kupit si desktop alebo konzolu).

toto sa mi tiez moc nepaci:
Na závěr dodejme, že na tuto technologii má Fujitsu Siemens Computer půlroční výsadní licenci. Takže u konkurence se obdobného řešení v brzké době nedočkáme – rozhodně ne do Vánoc, které s Fujitsu Siemens stihnete. Vše se na trhu objeví během listopadu.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

CeCo

Příspěvekod CeCo » 10 říj 2008 11:54

Kroky su to celkom logicke - z pohladu vyrobcov. Keby vymysleli a predavali nieco take, co vie posielat obraz naspat do NB tak by sa uplne zrusil trh low-endovych grafik. Ludia by kupovali notasy s integrovanou s vyhladom kupy dedikovaneho boxu. A bud by zistili, ze oni vlastne dedikovanu grafiku nepotrebuju, alebo by si rovno kupili onen high-end. A vsetky tie zmetky (typu 8400, 9300, 3450...) by nebolo komu predat.

A preco prave FS? Kde inde najlepsie otestovat prilezitosti trhu nez u vyrobcu, ktory sa coskoro moze rozpadnut? Ak produkt uspeje, rozsiri sa dalej. Ak neuspeje, tak to ATi neuskodi, najma ked sa to bude marketovat ako "Amilo Graphic Booster"...

C

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 10 říj 2008 13:08

to si nemyslim. podla tejto logiky by sa uz davno mal zrusit trh lowendovych grafik na desktopoch. btw ta lowend grafika moze byt aj v tom externom boxe. nikde nie je napisane, ze tam musi byt highend. kludne mozu byt v tych boxoch aj lowend a mainstream grafiky za nizsie ceny (a ked sa toho nechyti FSC tak za pol roka sa toho chyti niekto iny). nie kazdy potrebuje, chce alebo ma na drahy highend. pokial ma niekto na notebook maximalne 20tisic a chce sa na nom hrat hry uz teraz tak ho ponuka FSC za 30tisic (aj keby k tomu nepotreboval monitor) asi moc neoslovi :)

navyse je to len externe riesenie, ktore nemusi vyhovovat kazdemu. stale je tu kopec ludi co chcu notebook ako "all-in-one" riesenie a s vacsim rozsirenim hybridnych grafik ked uz si nebudu musiet vyberat vykon alebo vydrz tento pocet este vzrastie imho.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Jedi_James07
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 11 říj 2007 17:02

XGA

Příspěvekod Jedi_James07 » 13 lis 2009 21:11

Vyšly nové ovladače a již není třeba externí monitor pro externí grafiku, externí grafika umí odesílat obraz zpět do interního displaye notebooku. viz.: CDR.cz
Můj NB: Toshiba Satellite A210-16F: AMD Turion TL58 x2 1,9 Ghz; ATi HD 2600 256mb; 160GB HDD; 4GB RAM; Win 7 index 4,7(Procesor)

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 13 lis 2009 21:20

skoda, ze fujitsu tu technologiu zabilo. jediny model notebooku a jedina externa grafika za cely rok co je ta technologia na trhu. :(
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Jedi_James07
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 11 říj 2007 17:02

Příspěvekod Jedi_James07 » 13 lis 2009 21:29

Jako dle mého názoru to je jedno... ten notebook i s externí grafikou stojí v nejlevnější variantě 14 500,- což za svou cenu nemá konkurenci. viz.: http://jdem.cz/cjw28

3DMark06 něco pod 8 000 bodů nemá ani ATI mob. HD4670, která je v MSI GX623 a v recenzích měla v kladech nejlepší poměr cena/výkon.
A navíc výdrž při běžné práci kolem 3,5H+ je to 13,3" takže mobilní...
Můj NB: Toshiba Satellite A210-16F: AMD Turion TL58 x2 1,9 Ghz; ATi HD 2600 256mb; 160GB HDD; 4GB RAM; Win 7 index 4,7(Procesor)

freEDelL
občas se tu ukáže
Příspěvky: 49
Registrován: 13 zář 2008 13:18

Příspěvekod freEDelL » 15 pro 2009 17:04

můžu souhlasit, koupil jsem si ho a naprostá spokojenost. Doma si zapařím skoro každou hru na full a pak ntb sbalím a jdu do školy, kde mi s 9-ti článkovou baterií vydrží 4,5-5 hodin.
Fujitsu Siemens Sa3650 + Graphic Booster: Turion X2 Ultra ZM-82 2,2GHz, ATi HD3200 + HD3870, 3GB 800MHz RAM, 320GB + 320GB HDD, 3Dmark 06 7831 points...HTC Touch Diamond

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 26 pro 2009 00:27

fakt už umi odesilat obraz na primární dysplej?? :shock: Tak to se hodně mění... kam se na to hrabou ostatni ntb jdu do toho :lol:
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

freEDelL
občas se tu ukáže
Příspěvky: 49
Registrován: 13 zář 2008 13:18

Příspěvekod freEDelL » 27 pro 2009 12:00

ano, hraju normálně na display booku, crysis na medium až high, grid vše na full a 4x vyhlazování, Modern Warfare 2 na Max a 2x vyhlazování, Cod 4 Modern Warfare na max 2x vyhlazování, Far Cry 2 na medium až high, 2x vyhlazování atd atd. :-)
Fujitsu Siemens Sa3650 + Graphic Booster: Turion X2 Ultra ZM-82 2,2GHz, ATi HD3200 + HD3870, 3GB 800MHz RAM, 320GB + 320GB HDD, 3Dmark 06 7831 points...HTC Touch Diamond

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 27 pro 2009 22:25

fíháá to vypadá víc než slibně. A co teploty?? Prý to žhaví jak drak :lol:
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

leonlinha
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 26 led 2007 15:00

Příspěvekod leonlinha » 28 pro 2009 01:02

Zkoušel někdo rozběhat graphic booster na win xp?

freEDelL
občas se tu ukáže
Příspěvky: 49
Registrován: 13 zář 2008 13:18

Příspěvekod freEDelL » 28 pro 2009 12:55

žhaví jak drak? a kdo to povídal? nebyl to Andersen? :D jinak teploty při hraní: Graphic Booster max 63°C průměrně kolem 61°C, CPU max 77° a normálně kolem 70°C

EDIT: jinak si myslím že s Win XP by neměl být problém, podle mě záleží pouze na ovladačích a na Catalyst Control Center 9.1 tuším.
Fujitsu Siemens Sa3650 + Graphic Booster: Turion X2 Ultra ZM-82 2,2GHz, ATi HD3200 + HD3870, 3GB 800MHz RAM, 320GB + 320GB HDD, 3Dmark 06 7831 points...HTC Touch Diamond


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů