externa grafika pre notebooky od AMD/ATI

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

externa grafika pre notebooky od AMD/ATI

Příspěvekod Ghost » 06 čer 2008 12:06

AMD predstavilo svoju verziu riesenia externej grafiky pre notebooky:

ATI XGP™ technology (eXternal Graphics Platform) is an external graphics solution for notebook PCs. ATI XGP is designed to deliver enthusiast-class graphics performance, true multimedia upgradeability and multiple connectivity options, revolutionizing GPU performance on a notebook PC equipped with an external PCI Express® 2.0 connector.
Obrázek
blizsie info tu http://ati.amd.com/technology/xgp/index.html

so sucasnymi notebookmi to samozrejme kompatibilne nie je. prvy notebook co to bude podporovat bude vraj FSC Amilo Sa 3650 a externy Amilo GraphicsBooster ma obsahovat grafiku ATI HD3870.
http://www.laptoplogic.com/news/detail. ... c494697495
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 06 čer 2008 14:13

Mala poznamka: obsahovat by to melo mobilni grafiku, jestli se nemylim.

polo

Příspěvekod polo » 06 čer 2008 16:42

Pokial viem AMD prezentovalo ze to bude mat desktopove grafiky EAH 3xxx serie... Inac notebook musi mat specialny vystup urceny na pripojenie tohto zariadenia...

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7534
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 06 čer 2008 16:48

2_solitary: nie, desktopove (spominaju sa tam ATI Radeon nie ATI Mobility Radeon) http://ati.amd.com/technology/xgp/xgp_t ... _brief.pdf
ak som dobre pochopil tak crossfire je mysleny onboard cize nieco na sposob HD 3870 X2 a nie 2 rozne karty spolu. v case uvedenia ten externy pcie konektor ma poskytovat 8 pcie liniek (pcie 8x) a v plane je aj verzia s 16 linkami (pcie 16x).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

CeCo

Příspěvekod CeCo » 06 čer 2008 18:32

Prave (5 minut dozadu) som na digitimes cital ze do XGP maju ist MOBILNE verzie grafik... Ako vravi swarm - potes koste, ak vznikne viacero variant.

C

Lenco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 49
Registrován: 04 kvě 2008 14:48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lenco » 06 čer 2008 19:07

opat asi nebude moznost vystupu na monitor notebooku, len externy, takze na mobilne pouzitie ( volne hodiny v skole...) vlacit so sebou LCDecko
EEEšus 901 Win 7

CeCo

Příspěvekod CeCo » 06 čer 2008 19:09

Lenco:
Presne tak.

C

DeaLer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 06 črc 2006 16:52
Bydliště: Okolí Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DeaLer » 25 čer 2008 19:41

Pokud je mi známo, tak není nutné externí LCD.
Dušan Janošík | www.DJanosik.cz

Camo
chodí často
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 26 čer 2008 06:55

nn máš blbé informace, musíš mít externí monitor...
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

Kiw
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 115
Registrován: 20 lis 2007 14:57

Příspěvekod Kiw » 26 čer 2008 07:12

Je mi známo totéž, co DeaLerovi:
http://notebook.cz/clanky/technologie/2 ... obnohledem
"Velmi zajímavě také vypadá nápad s použitím externí grafiky. Nejedná se sice o úplnou novinku, s podobným nápadem přišel již poměrně dávno Asus, zde byl ale lépe propracován. Nebude např. nutné využívat externí monitor, připojená grafická karta se bude chovat, jako by byla uvnitř notebooku."
Sasha: Hp Compaq 6510b (T8300, 2GB, 160GB, WXGA, WVB)
Natascha: AMD Athlon X2 5000+ EE, Gigabyte GA-MA78G-DS3H 1.0, 2GB Kingston, ASUS EAH4670/DI 512MB GDDR3, Enermax PRO82+ 425W, 80GB Samsung, Thermaltake VG1000BNS WingRS100

CeCo

Příspěvekod CeCo » 26 čer 2008 10:22

Uz to mam, konecne to dalo AMD aj na datasheet. A ta to tiez spominaju, takze fajn. Akurat bude treba so sebou nosit krabicku a asi aj zdroj prudu...

C

DeaLer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 06 črc 2006 16:52
Bydliště: Okolí Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DeaLer » 26 čer 2008 10:44

To by také nemělo být třeba. Jsou to mobilní grafiky, nevidím tedy důvod, proč by nemělo stačit napájení z PCI Express 2.0. Ale uvdíme, co s tím udělaj výrobci NB.

AMD Puma má nabídnout CrossFireX mezi integrovanou a dedikovanou grafikou. Nevíte, jestli to bude fungovat i v případě použití externí grafiky?

BTW: Rozhodně se mi líbí představa malého (12"/13,3") NB s možností připojit externí grafiku a případně větší LCD.

http://www.czechcomputer.cz/art_doc-0FF ... E3A6B.html

http://www.fujitsu-siemens.cz/home/prod ... _3650.jsp#

http://www.fujitsu-siemens.cz/home/prod ... oster.jsp#
Dušan Janošík | www.DJanosik.cz

kyo
chodí často
Příspěvky: 1648
Registrován: 04 lis 2007 19:26

Příspěvekod kyo » 26 čer 2008 10:46

otázkou jsou ceny.. a výkon takového řešení.. a vzhledem k tomu, že by tim, kdyby to fungovalo moc dobře, ohrozili multimediální ntb tak si myslim že to bude mít nějaký ALE , ať už nějakym omezením, cenou, nebo třeba tím že to půjde jen do pár ntb ( který to třeba vůbec potřebovat nebudou :lol: )
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

Kiw
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 115
Registrován: 20 lis 2007 14:57

Příspěvekod Kiw » 26 čer 2008 10:53

DeaLer píše:AMD Puma má nabídnout CrossFireX mezi integrovanou a dedikovanou grafikou. Nevíte, jestli to bude fungovat i v případě použití externí grafiky?


CrossfireX funguje jen mezi integrovanou a grafikami řad 24xx a 34xx. Řekl bych, že externí budou řady 38xx a možná 36xx, takže použití CrossfireX nepřipadá v úvahu.
Faktem je, že třeba v případě NVidie existuje možnsot fúze highendové grafiky s integrovanou, ale skutečné skóre je pak nižší, než při použití samostatné highend. Ergo imho AMD dělá dobře, že povoluje použití jenom v rámci lowendu.
Sasha: Hp Compaq 6510b (T8300, 2GB, 160GB, WXGA, WVB)
Natascha: AMD Athlon X2 5000+ EE, Gigabyte GA-MA78G-DS3H 1.0, 2GB Kingston, ASUS EAH4670/DI 512MB GDDR3, Enermax PRO82+ 425W, 80GB Samsung, Thermaltake VG1000BNS WingRS100

DeaLer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 06 črc 2006 16:52
Bydliště: Okolí Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DeaLer » 26 čer 2008 10:58

Bylo by to pochopitelný, highend grafiky maj, řekl bych, dostačující výkon. Já jen doufám v relativní cenovou dostupnost (povídá se něco o 700 Kč + cena GK) a dostačující výkon (propustnost XGP by myslím mohla stačit).
Dušan Janošík | www.DJanosik.cz


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů