WiFi - akej router?

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
faldicek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 100
Registrován: 17 bře 2008 01:30
Bydliště: Chomutov

Příspěvekod faldicek » 18 srp 2008 18:59

No mě se to teda nepodařilo, notebook s pc se neviděli, ale zajímavý že při hrách se našli, synovci bez problémů pařili jeden na pc a jeden na noťasu...

TheJawbreaker

asus WL-500g Premium

Příspěvekod TheJawbreaker » 13 zář 2008 14:03

zdravim,

chci si poridit WiFi router Asus WL-500g Premium {uz tady o nem byla rec}. Mam notebook IBM Lenovo R61. Router bych chtel vyuyivat hlavne ke stahovani dat bez nutnosti mit zapnute PC {tj. torrents, DC+, apod.}. Chci mit k routeru pripojeny externi 3,5" harddisk. A take bych chtel vyuzivat tento router ke hrani po siti {spojeni notebook-PC}.

Prosim tedy o radu, jestli je tato volba spravna. odkaz: http://www.asus.cz/products.aspx?l1=29& ... odelmenu=1

co je ale pro me hlavni, je 100% funkcnost. Router a stolni PC chci mit v donlim patre rodinneho domu a notebook a ostatni zarizeni v patre na nim. Problemem jsou velmi silne zdi v dome. Nebude v tom nejaky problem. Resp. ma tento router ,,vykon" Wifi spojeni.

dekuji vsem za odpoved. :wink:

dollores
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 10 zář 2008 20:11

Příspěvekod dollores » 17 zář 2008 11:28

A teď rubrika pro natvrdlé. O wi-fi nevím vůbec nic, tak jsem si přečetla něco obecného na netu a tohle téma, přesto v tom mám trochu hokej. Padají zde routery, AP atd. Máme stolní PC s netem od UPC. A k tomu HP compaq 6735s. Může tedy někdo teleti jako jsem já říct, co mám kam zapojit, abych mohla pracovat s netem i na NTB ? Musím za toto další připojení platit ? Omlouvám se, jistě máte něco lepšího na práci než můj primitivní dotaz :oops: Předem děkuji.

faldicek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 100
Registrován: 17 bře 2008 01:30
Bydliště: Chomutov

Příspěvekod faldicek » 17 zář 2008 14:39

Nejsem sice taky žádný expert, ale na toto ti snad odpovím, zapojení je jednoduché, kabel na net co jde do pc dáš do routeru do díry s nápisem WAN, kabel dodávaný s routerem zapojíš v routeru do LAN1 a druhý konec do PC, pak už se musí jen nastavit v lepším případě pomocí nějakého průvodce, kde se vytvoří název wifi sítě a přístupové heslo k síti, které to po tobě bude chtít až se budeš připojovat z notebooku, dále pak možná to po tobě bude chtít MAC adresu síťové karty v pc, někteří poskytovatelé připojení to mají takto blokované. Za router poskytovateli připojení nic platit nebudeš. No snad to takhle stačí :wink:

dollores
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 10 zář 2008 20:11

Příspěvekod dollores » 18 zář 2008 06:18

Díky moc, přesně takhle po lopatě jsem to chtěla :D

ukuruku
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 27 bře 2009 20:30

wifi od upc

Příspěvekod ukuruku » 27 bře 2009 20:35

dobrý den, mám kablové připojení od upc a z modemu vedený drát do PC ale i do telefonu od upc. Chci zapojit wifi router pro připojení z notebooku. Stačí mi teda si koupit wifi router a zapojit ho za modem od UPC? Slyšel jsem že je třeba jim zavolat a říct o změně MAC adresy, tak ted nevím

Warp10
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 06 říj 2007 17:26
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Warp10 » 28 bře 2009 14:49

Od této praxe UPC už cca před 2 lety upustila. Čili: žádná MAC adresa se hlásit nikam nemusí, stačí přostě připojit wifi router k modemu a vše funguje ...
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander :-)
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.

like.n0.other
občas se tu ukáže
Příspěvky: 94
Registrován: 21 bře 2008 09:54

Příspěvekod like.n0.other » 28 bře 2009 21:09

ahoj, nemate tu nekdo ten router od o2? (zyxel)
shanim na nej manual, ale marne...u o2 nic, na zyxelu taky nic, ani google mi nepomoh :(
jsou tam jenom ty nejzakladnejsi veci, ale jak nastavit QoS, to se asi nikde nedozvim
FSC Amilo Pi 2540 - CoreDuo,1.73MHz, 2GB RAM,250GB HDD,wifi,grafika ATi HD 2400@256MB; wista home (bohuzel)

HTC Hermes (Tytn) - Wifi,BT,IRDA,GSM,3G,touchscreen QVGA,2GB microSD,64MB RAM,128MB ROM,Windows Mobile 6.1,CPU Samsung 400Mhz

Camo
chodí často
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 04 dub 2009 11:05

jaký je to přesně typ?
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

luck.up
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 19 čer 2007 21:53

Příspěvekod luck.up » 08 čer 2009 11:28

nejlepsi koupe jsou TP-linky maji obrovsky dosah a nejsou vubec drahe
tenhle typ se i dokaze pripojit na wifi a pracovat jako zesilovac
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000GG7

a tenhle klasicky
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72U9000FHJ

oba dva typy maji sqely dosah

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 08 čer 2009 12:01

osobne pouzivam jeste levnejsi TP-Link TL-WR542G a maximalni spokojenost, v panelaku pres 2 steny paradni signal, jede to stabilne, nepada
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 09 čer 2009 00:29

Caute!

Chcel by som si kupit daky lepsi router s N wifi (zatial do buducna) v cene okolo 100€. Hlavne co sa vykonu tyka a moznosti nastavenia. Nemali by mu robit problem 30/2Mbit internet, pripojenie priblizne 4-och notebookov, torrenty, p2p, voip a prilezitostne aj online hry. Stolne PC doma nemame. Vyborne by bolo, keby zvladal vytvorenie viacero nezavislych wifi sieti naraz. Tiez by nebolo na zahodenie, keby aj pekne vyzeral (bude v obyvacke), ale vzhlad je az na poslednom mieste. dolezitejsia je funkcnost.

Predtym som mal skusenosti s Vigorom 2700VGST (pri ADSL spokojnost) a teraz mam D-link DI-524, ktory je tragicky a chcem ho vymenit prave za tento novy.

Co som pozeral, tak sa mi pacili tieto:

Belkin N1 - celkom zdrazel co ho vyradilo z hry

Asus WL500W - ma USB a takmer vsetko. Ma vsak len wifi draft N 1.0, co sa bojim, ze v buducnosti by mohol byt problem s kompatibilitou s novsimi zariadeniami s draft 2.0

Asus RT-N15 - nema USB, ale ma zase gigabitovy ethernet. Je drahsi priblizne o 12€ ako WL500W. Ma draft 2.0.

Na druhu stranu USB nevyuzijem pre tlaciaren, pretoze ta je v uplne inej miestnosti a gigabitovy ethernet tiez nebude mat caste vyuzitie - takmer nulove.

Takze, ktore z vyssie uvedenych by ste uprednostnili, pripadne ak nejaky z nich mate, ake mate s nimi skusenosti? Kludne si necham odporucit aj nejake ine znacky (aj ked D-linku teraz prilis neverim). Dakujem za vase nazory.

PS: Ak by mal niekto zo Slovenska zaujem o ten Vigor 2700VGST, ktory funguje podla vsetkeho iba s DSL od T-Comu (T-Com to ma nejako osetrene a neda sa tam dat originalny firmware), tak ak mi posle PM, mozme sa dohodnut. Ma priblizne 2 roky a je plne funkcny. Taktiez ak by sa nasiel odvazlivec co by mal zaujem o ten D-link DI-524, mozme sa dohodnut.

volodjA
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 22 kvě 2009 20:05

Příspěvekod volodjA » 09 čer 2009 11:23

Ja jsem resil to samy minuly tyden, koupil jsem tento router http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36114
Doma mam UPC jen jsem do nej stricl kabel z routeru do wan a dalsim path kabelem pripojil puvodni pc, co bylo predtim pripojeny primo do modemu. Net okamzite fungoval, router sam naklonoval mac adresu! U wifi jsem musel jen nastavit WPA a zadat heslo.

Rostakd
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 05 čer 2009 10:19

Příspěvekod Rostakd » 09 čer 2009 13:00

Ja mam router Asus WL-500 Deluxe a jsem maximalne spokojenej ze vsema zarizenima /Nokia N95 8GB, HTC Tytn, PDA Loox 720, SE P990i, Asus F7E, Asus EEE 900A, Acer Aspire 1652 NWLMi a jine/ ktery sem tu mel sem se bez problemu spojil nedam na tenhle router dopustit ...
MSI EX600 Pentium Dual Core, 4GB RAM, 160GB HDD

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 09 čer 2009 21:44

No mne ide hlavne o tu N wifi, aby mi s nou fungovali spolahlivo aj buduce notebooky, ktore na 90% budu obsahovat nejaku tu wifi kartu od intelu. Pretoze, co som sa zatial tak docital je to, ze s niektorymi zariadeniami problem nie je a s inymi hej. A nikto asi netusi ako to bude v buducnosti s novsimi kartami, ktore by teoreticky skor mali fungovat s Draft 2.0... :roll:


Zpět na „Příslušenství“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host