externy monitor

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

externy monitor

Příspěvekod hrnco » 16 čer 2008 11:33

K notebooku by som si chcel kupi externy monitor. A ked uz, tak dostatocne velky :). Problem je v tom ze na notebooku mam iba VGA vystup takze DVI nepripada bohuzial do uvahy. Graficku kartu mam v notasi Nvidiu 8600GT cize zvladat vysoke rozlisenie by malo v pohode.

Problem je v tom ze velmi neverim tomu ze obraz na monitore s rozlisenim 1920x1200, ktory by fical cez VGA by mohol vyzerat dobre.

Mate niekto skusenosti s vacsim rozlisenim vez VGA? ... ak ano bol by som rad aby sa podelil o skusenosti :)
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 16 čer 2008 11:39

ahoj, hodne zalezi na kvalite d-sub vystupu, kabelu i samotneho vstupu u LCD.

mi nedela problem pripojeni WSXGA+ na d-sub (lcd typ a ntb - viz.podpis), rozdil proti dvi na stolnim neni znatelny. na stolnim ale 6600 ma s timto panelem pres stejny kabel a d-sub velke problemy (rozmazava).
doporucuji vyzkouset primo s konkretnim panelem a pouzivat nejaky kvalitni kabel, nejlepe hodne tlusty, dobre stineny, rozhodne ne nejaky levny kabel.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 16 čer 2008 11:43

Do toho kabelu by som kludne zainvestoval.. horsie je to ze ze ak to budem kupovat tak rovno z velkoskladu si to objednam. a tym prave odpada moznost odskusania vopred. inac by som s notebookom chodil od jedneho monitoru k druhemu a pichal donho kable a vsetky zaradom skusal :D
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 16 čer 2008 11:49

tak to zkus aspon na nejakem jinem panelu s takovym rozlisenim. o samotny vystup se jedna asi nejvic.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Radec
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 154
Registrován: 20 kvě 2008 11:39

Příspěvekod Radec » 17 čer 2008 10:26

a mužu se zeptat? ty máš Nvidiu 8600GT a nemáš HDMI výstup?

jestli je to normální tak se omlouvám, ale myslím si že by to HDMI mělo mít....
Macbook Pro 13" (i5-Ram8gb1600MHz-120SSD+320HDD)-iPhone 4

Lockhard
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 285
Registrován: 10 bře 2008 16:01

Příspěvekod Lockhard » 17 čer 2008 12:14

Výkonná grafická karta v notebooku nikdy neznamená nutnou přítomnost HDMI výstupu. Záleží na konstrukci jednotlivých notebooků.

Naopak HDMI výstup mají i některé notebooky s integrovanou grafickou kartou, jako například FSC Amilo Si2636. :wink:

Opravdu záleží na jednotlivém notebooku (jeho šasi) a ne na grafické kartě.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 čer 2008 12:26

Za použití DVI/HDMI se platí mimo implementace i za licenční poplatky. Tyhle OEM šasi jedou tvrdě na cenu, takže je celkem logické, že tam digitální výstup není.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Radec
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 154
Registrován: 20 kvě 2008 11:39

Příspěvekod Radec » 17 čer 2008 22:12

tak se omlouvám, sem myslel že je to tam normálně, sem se zmílil...

a vím že HDMI se dá přiobjednat i k integrované grafice


externí monitor co mám sem měl asi týden připojen jen VGA kabelem (HDMI-DVI nebyl na skladě) hry crysis, LFS, videa v fullHD šla v pohodě.
Po propojení přes HDMI-DVI sem nepoznal rozdíl... možná mám špatné oči :lol:
Macbook Pro 13" (i5-Ram8gb1600MHz-120SSD+320HDD)-iPhone 4

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 18 čer 2008 13:13

tak to by som bol rad kebyze je tomu tak aj noazaj :) . ze na obraze nespoznam rozdiel. nejaky mega ultra pro monitor kupovat neplanujem a nepotrebujem mat zase uplne mega super obraz. chcem aby to bolo pouzitelne v ramci moznosti a aby monitor nejavil znamky rozmazanosti, divneho blikania alebo nejak tak. ale to naozaj zasisi asi kus od kusu aky monitor kupim, aky kvalitny kabel k tomu bude atd ...
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 30 srp 2008 01:05

takze som si nakoniec kupil 24" lcd ... po pripojjeni na VGA to robilo nepekne pruhy ale ako som zistil, na mojom notebooku je to bezne a neni to chyba monitora. ked bol notebook pripojeny do elektriky tak tam bolo resenie co sposobovalo pruhy..akonahle to slo na baterke problem sa vyriesil. podla riesenia v tomto topicu http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 530#130530 stacilo v predlzovacke odpojit zemenie a problem solved :). vysledok je teda ze VGA zvlada s uplne peknym obrazom aj rozlisenie 1920x1200 co je parada. no a pruhy ktore to robilo je uz chyba ntoebooku
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64


Zpět na „Příslušenství“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti