32-bit Windows Vista SP1 podporují 4 GB RAM

Chcete se vyjádřit k nějakému článku na NOTEBOOK.cz? Zde máte prostor.
Ares
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 350
Registrován: 04 bře 2007 14:28

Příspěvekod Ares » 19 dub 2008 11:55

Možná jsem natvrdlej, ale pořád nechápu, co se tady řeší...to je sice hezký, že podporuje 4 GB, ale na co to je, když reálně využije daleko méně? Krondor má pravdu, už jsem na to před pár dny v jiném topicu reagoval, až na to, že to je spíše vinou OS, který nepředá tolik instrukcí.. vím o čem mluvím,dělam jsem na to ročníkovou práci

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 19 dub 2008 12:05

Kdyby Krondor napsal, že mluví o PAE, tak je vše hned vyřešené. Ale pokud si na toto téma dělal ročníkovku, možná bys mohl vědět, že PAE je pomalejší než když systém adresu klasicky svůj limit to jest necelé 4 GB. Samozřejmě jde o limitu CPU a jeho architektury, to že jí softwarově umožníme pracovat na vyšších, neznamená, že jí zaručíme plný výkon.

Samozřejmě takhle jsem PAE pochopil já. Je možné, že se pletu.
tento účet již není aktivní.

Ares
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 350
Registrován: 04 bře 2007 14:28

Příspěvekod Ares » 19 dub 2008 12:20

Ano, ale v důsledku je stejně vina OS.. k PAE, protože dochází k přerozdělování adres, vždy poslední 8. bit je přerozdělen, když si vezmeš,že máš 32 dvou bitovej a každý 8. je adresován podle logického klíče, tak máš 4 navíc.. proto 32 na 36, bohužel je to pomalé , protože se musí vypočítat hodnota z logického klíče

dalikm
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 22 dub 2008 22:35

Pro neodbornika

Příspěvekod dalikm » 23 dub 2008 00:00

Napisete me prosim po-Lopate jak to teda je? Me ukazuje 3,58 GB coz me celkem rozladilo. Konfiguraci vidite nize tak co mam delat mam se nejak nervovat - coz me nepomuze nebo tam hodit jiny OS? Diky za radu.
VAIO VPCCW1S1E
Intel® Core™2 Duo P7450 2,13 GHz
Windows® 7 Home Premium (64-bitový)
Paměť: 4 GB (2 x 2 GB)
HDD: 320 GB Serial ATA 5400 ot./min
Displej: 14” X-black LCD WXGA 16:9 (1366 x 768)
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GT 230M GPU s 512MB GDDR3

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

Příspěvekod neoexnet » 23 dub 2008 01:24

má 4GB RAM ... chceš používat 4GB ram .. nahraj si 64bit OS ... hotovo
Toshiba R600-10W

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 23 dub 2008 06:39

Nevyužiješ víc jak 3,5 GB co ti to ukazuje v případě 32 bit OS. O PAE se tu mluvilo v souvislosti, že to funguje, ale to se u normální stanice BFU nepoužívá. Navíc je na to třeba speciální chipset a upravený OS.
tento účet již není aktivní.

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 23 dub 2008 10:01

Me vyuzije jen 3GB béé :roll:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 23 dub 2008 13:18

záleží na tom kolik si kousá ještě pamět z grafiky. Tím nemyslím, že by si brala z ram, ale množství adresovatelné paměti do které se počíta i pamět grafiky, ale to ty jistě víš :-P
tento účet již není aktivní.

Ares
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 350
Registrován: 04 bře 2007 14:28

Příspěvekod Ares » 23 dub 2008 20:18

3GB dneska bohatě stačí..jinak pro mě je hranice na 3,21 GB

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 23 dub 2008 20:22

já mám 1,5 GB a nestěžuju si. Ono dneska na svižnou práci snad je 2 GB zbytečnej luxus. Teda pod Vistou tomu bude asi jinak, ta má pamět hodně ráda :D
tento účet již není aktivní.

Ares
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 350
Registrován: 04 bře 2007 14:28

Příspěvekod Ares » 23 dub 2008 22:04

Jasný, dyť notebook je především, hlavně, na práci.. a tam ty 2 GB jsou plně dostačující.. na náročnejší aplikace nebo hry použiješ stolák a je to..

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 23 dub 2008 22:31

maxxz píše:záleží na tom kolik si kousá ještě pamět z grafiky. Tím nemyslím, že by si brala z ram, ale množství adresovatelné paměti do které se počíta i pamět grafiky, ale to ty jistě víš :-P


I tak mam jen 256MB na grafice :shock:
A tady kolega s Dell XPS rika, ze ma 3,58GB a to ma taky minimalne 256MB :)
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

mobilcarl
=DRTIČ=
Příspěvky: 1952
Registrován: 18 říj 2007 10:39

Příspěvekod mobilcarl » 23 dub 2008 22:37

maxxz píše:já mám 1,5 GB a nestěžuju si. Ono dneska na svižnou práci snad je 2 GB zbytečnej luxus. Teda pod Vistou tomu bude asi jinak, ta má pamět hodně ráda :D

hele, ale dá se i s 1G..jak práce tak hraní.. :wink: stejně ale budu o 2G rozšiřovat
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 24 dub 2008 06:36

Krevety: Jestli tam není ještě nějaká alokace paměti Hypermemory nebo jak se tomu nadává.
tento účet již není aktivní.

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 24 dub 2008 09:03

Ja vim, ale ta je pokazde s ruznymi drivery jina :-) od 512-17xxMB, momentalne okolo 1200MB, coz zase nesedi :)
Proste by me jen zajimal ten klic, znam kamarada co ma VBI a GF8600GT a ma taky "jen" 3GB... a tady kolega vykouzlil az 3,58... :)
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)


Zpět na „Diskuse k článkům“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host