HD video

Chcete se vyjádřit k nějakému článku na NOTEBOOK.cz? Zde máte prostor.
centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 13 srp 2008 17:45

Ty znáš ten rozdíl mezi DXVA1 a DXVA2 v tom screenu nahoře? Je v tom schovaná funkčnost? ;)
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 13 srp 2008 18:00

ja myslim, ze vsechno podstatne uz probirali na EHW, proste to zarucene funguje jen na GF8+ a HD radeonech :-)
mimochodem jsou tam i rady + navod po lopate + troubleshoot
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 13 srp 2008 18:01

Já vím, však jsem tam taky přispíval :) Ale dle toho Checkeru by tam ta podpora být mohla, tak nevím.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 14 srp 2008 21:38

No ja to vzdavam. Vsechny zarucene navody u me nefunguji. I kdyz nekdo tvrdi, ze na 7600 to funguje, ja fakt nevim, no.. Navic tomu zase tak moc nerozumim, i kdyz jsem se snazil vzdelat na internetu.. Nu coz.. Pockam na nejaky ten Radeon HD a tam to rozchodim, i kdybych mel rozbit klavesnici :lol:
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 14 srp 2008 22:04

Jo tak to si chlapče jenom myslíš :)
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 15 srp 2008 18:32

No nebo alespon silnejsi masina to lip utahne... :lol: Ale ja myslim, ze chyba budev tom, ze mam proste 7600... Je to uz starsi GK a preci jen je to s tema ovladacema horsi. Kazdopadne jsem dnes odinstaloval Core AVC a v tray mi naskocilo logo nVidia PureVideo , ale v prehravaci sel jen zvuk a misto obrazu barevna kase. Zkousel jsem vsemozna nastaveni a furt nic. Procesor byl stale u 720p vytizen na 30-50%. Takze vzdavam boj.. Core AVC je zpet, nVidia PureVideo jsem odinstaloval a holt to zahrivani notasu musim vydrzet.
Ted jsem videl novej Latitude E6500 a musim rict, ze je to za posledni rok prvni notebook, ktery me nadchnul. Ale bude v nem NVS 160, takze nevim nevim.. Pockam si na nejake benchmarky tech procesoru a jestli P9500 utahne bez problemu Full HD, tak prekousnu absenci HW akcelerace. I kdyz treba to nekdo na NVS 160 zprovozni.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 15 srp 2008 19:55

Full HD utáhne bez problému i můj, hlavně teda s CoreAVC.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Lenco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 49
Registrován: 04 kvě 2008 14:48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lenco » 15 srp 2008 21:34

hmm no mne sa nezda ze by bolo nutne nejaku super grafiku, ked 720p ide bez problemov na Eee 901 s vytazeim CPU na 40%, FullHD uz je trosku problem, nejde plne FPS odhadom takych 20, 720p funguje bez problemov aj klonovanie na 2 monitoroch.
EEEšus 901 Win 7

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 15 srp 2008 21:53

Tady jde o odlehčení práce CPU, aby větrák tolik nefuněl. Ne proto, že by to nezvládl :)
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 15 srp 2008 23:06

Presne tak...Me nejde o to, ze by to neutahl. T5600 to zvlada - i Full HD - ale zatizeni je tak 50 -80% a to znamena, ze procesor se zahriva tak na 65C a pochopitelne funi. A vadi mi to pri tichych scenach, kdy i ze tri metru slysim, jak notebook fuci... Takze bud pristi notebook zvladne FullHD levou zadni a nebude tolik topit, nebo holt pockam, az bude zaruceny navod na HW akceleraci i pro takove poitacove analfabety, jako jsem ja. Ted to castecne eliminuju chladici podlozkou, ale docilil jsem akorat toho, ze se GK zchladi o 8C a procesor pri FullHD o 1C - coz je malo, protoze aby vetrak utichl, potrebuji se dostat pod 60C..

Jinak jeste pro zajimavost. Stolni PC (6 let stare), zvlada to video lepe. Sice ma 2x P4 2,8GHz , ale stejne jsem myslel, ze C2D na tom bude lepe.
A dalsi zajimavosti je to, ze T5500 se obcas zadrhne, pri FullHD a to je jen nepatrne horsi, nez T5600. Ale tam to muze byt ovlivneno HDD, chlazenim notebooku apod. - abych zase nesiril poplasne informace. :oops:

A dalsi vec, ktera me prekvapila je ta, ze 8,5 GB 1080p video jede bez problemu z externiho HDD (a to mam dost pomaly WD Passport).

Inu pri vyberu dalsiho notebooku budu muset vice premyslet, nez u tohoto. Na druhou stranu jsou dnes notebooky o dost levnejsi, takze bude mnohem vetsi vyber.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 16 srp 2008 11:49

Tak s radeonem HD to funguje bez problemu, vyzkouseno na dvou kusech s UVD win XP i win Vista, purevideo je treba asi mit v novejsi "HD" verzi ;)
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 16 srp 2008 13:12

S mobility nebo desktopem?
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 16 srp 2008 13:22

mam testovany mobility HD 2300, a pak HD3450 PCI-E ... proste cokoliv se specifikaci s UVD :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

marek.sk
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 11 bře 2009 11:19
Bydliště: D.K

akceleracia

Příspěvekod marek.sk » 21 dub 2009 19:05

zdravim. Aku mate skusenost s intelackou 4500mhd a akceleraciou hd videa?. Namojom nb s cpu t9400 pri prehravani 1080 p videa je cpu vytazene na cca 26 az 30 percent pri znizenom takte 1600 mhz..Pokial prepnem schemu napajania napr na doma/kancelaria ide sice cpu stale na 2530 mhz no vytazenie pri 1080 p klesne na cca 16 percent.
hp elitebook 6930p- c2d t9400 2.53 ghz, 4096 mb ddr2 800 mhz ram, 320 gb hdd sata2 wd 3200 bekt + zalman nc 1000 +aspireone 522 amd ontario c-50

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1730
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 12 dub 2010 11:58

Nechci zakladat nové téma, tak to písnu semka... Mám problém s přehráváním HD a FullHD filmu přez dxva v mediaplyer clasiic i ostatnich přehrávačích.. zvuk jde ale místo obrazu jsou jen pruhy (ovladače GK jsem zkusil přeinstalovat). Problém nastal po návratu z 64bitu na 32bit ( v 64bitu bylo vše OK ). Potřebuju rozchodit akceleraci přez grafiku nějak, protože procesor to neutáhne (720p je sekavý a 1080 rovnou stojí na místě)
EDIT: zapoměl jsem udat, že grafika je HD3200 a HD3870, cpu jen slabé ZM82
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz


Zpět na „Diskuse k článkům“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti