HD video

Chcete se vyjádřit k nějakému článku na NOTEBOOK.cz? Zde máte prostor.
peter125

HD video

Příspěvekod peter125 » 28 říj 2007 18:50

Ako pustím HD video?Mm NB F3KA.To sa samo nejako prepne do HD kvality,alebo sa to musí niekde prepnúť?

Mountin
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 387
Registrován: 05 srp 2007 15:34
Bydliště: Krkonoše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mountin » 28 říj 2007 21:50

zaprvý to musí podporovat ten notebook, pak mít kodeky a ještě přehrávač
Live youre life, like it's youre last day... and then die
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"

peter125

Příspěvekod peter125 » 29 říj 2007 10:10

NB by to mal podporovať.Prehrávač mám Windows Media player 11.A kodeky som nijaké nesťahoval ani neinštaloval.Ak sa samy nejaké nainštalovali s Windowsom Vista Home Premium tak by to malo byť v pohode.
A to sa nejako aj líši od nejakého normálneho DVD filmu?To HD môžem zapnúť a s normálneho filmu čo mám,alebo to potrebujem nejakú inú verziu,ktorá je HD?

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7513
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 29 říj 2007 10:28

HD video ma vacsie rozlisenie ako video na DVD. u HD je to bud 1280x720 alebo 1920x1080 u full HD filmov. DVD filmy maju rozlisenie myslim max 720x576 (PAL). niektore prehravace maju upscale funkciu ktora video v PAL rozliseni dopocita na HD rozlisenie. obcas to vyzera lepsie a obcas hnusne imho.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

BOBOR
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 12 črc 2006 18:41

Příspěvekod BOBOR » 31 říj 2007 14:57

Nejdriv musis mit proste ten nejaky ten HD material. :D
Jak rekl Ghost za HD rozliseni sa povazuje 1280x720 - 720p, 1920x1080 - 1080p, pripadne 3,840x2,160 -1440p alias QuadHD.
Pak uz ty jenom staci player + kodek + stroj co to utahne. Dobre zobrazovadlo by se hodilo taky, koukat na HD na 15" monitoru neni zrovna ono. :wink:
VBI Compal HEL80 - 15,4" WXGA glare/C2D T5600/1GB DDR2/Geforce Go 7600 256MB/100GB 7200rpm

peter125

Příspěvekod peter125 » 31 říj 2007 18:05

Ale pustiť to na TV by sa asi dalo a to by bolo lepšie.
Je poznať na NB či je to HD alebo normálne DVD?

jimmyjames
chodí často
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 31 říj 2007 18:21

Doporučuju přečíst toto http://technet.idnes.cz/nova-ochrana-fi ... _video_kuz . To hlavně abys získal trochu podvědomí o tom, jaké jsou s HD filmama problémy. ( Achjo...kdy už těm filmovým společnostem konečně dojde, že ty jejich nesmyslné ochrany jsou kontraproduktivní pro všechny, i pro ně :roll: )
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 10 lis 2007 13:08

Mountin píše:zaprvý to musí podporovat ten notebook, pak mít kodeky a ještě přehrávač


Co znamená "nb musí podporovat HD video"?

peter125 píše:Ale pustiť to na TV by sa asi dalo a to by bolo lepšie.
Je poznať na NB či je to HD alebo normálne DVD?


Pokud máš alespoň HDReady TV, pak ano, na obyčejné crt jakékoliv úhlopříčky to je zbytečné. My máme obyč TV, tak to pouštím na 19" LCD, které sice nemá bůhví jakou úhlopříčku, ale na tom rozlišení to i tak celkem slušně vynikne..
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

shifty7
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 17 říj 2007 11:17

Příspěvekod shifty7 » 10 lis 2007 17:55

Co znamená "nb musí podporovat HD video"?


Ntb by měl mít grafárnu ze série gf 8XXX nebo radeon HD, které podporují akceleraci HD videa, v opačném případě z toho budeš mít nejspíš promítání diapozitivů (pokud nemáš desktopovou vyšší třídu C2D která to tak tak zvládá..)

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 10 lis 2007 18:06

Akceleraci HD videa podporují i starší karty, mě na TurionuX2 a go7600 chodí 720p v pohodě a nemám problém ani s drtivou většinou 1080p.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 10 lis 2007 20:22

shifty7 píše:Ntb by měl mít grafárnu ze série gf 8XXX nebo radeon HD, které podporují akceleraci HD videa, v opačném případě z toho budeš mít nejspíš promítání diapozitivů (pokud nemáš desktopovou vyšší třídu C2D která to tak tak zvládá..)


No jo, ale afaik některé karty nepodporují všechny formáty (např. akcelerují HD, ale ne ve wmv) a navíc se tahle funkce musí zapnout, ne?
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 10 lis 2007 21:24

Trochu jsem to teď prozkoušel a moudrý z toho teda nejsem.
Zkoušel jsem 1080p(i? není napsané) wmv a 720p mkv. Wmv kodek nejde přes ffdshow, v jeho nastavení je default, čili windowsový dekoder. Vytížení cpu kolem 30%, po zapnutí dekoderu libavcodec stoupá na 50% a seká se jak prase, takže jsem to hodil zpátky na default. U matrošky a dekoderu libavcodec vytížení plus mínus 45%.
Dočet jsem se, že hw akcelerace by se měla zapnout nastavením výstupu přehrávače na VMR9, tak jsem to zapl a žádná změna. Vůbec nevím, co si o tom myslet :)
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 10 lis 2007 22:23

mkv, avi nebo wmv jsou jen kontejnery, záléží jaká komprese je použitá na video uvnitř. U wmv je to typicky mpeg4 nebo vc-1, v avi může bejt téměř cokoliv(různé verze mpgu, xvid, divx,...), do matrošky se dává zpravidla x264, ale nejspíš tam taky může bejt kdeco. Další věc je potom dekodér, s nenáročnými kompresemi není problém, protože tam má cpu zpravidla rezervu, ale u vc-1 nebo x264 je každý procentu výkonu důležitý a kvalitní rychlý dekodéry jako třeba CoreAVC nejsou zadarmo.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

kiposukjange
chodí často
Příspěvky: 1678
Registrován: 01 lis 2007 17:20

Příspěvekod kiposukjange » 03 úno 2008 09:52

Já to provozuju na noťasu v BSPlayeru s K-Lite codec pack a jede to OK.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 03 úno 2008 10:04

HD video lze spustit i na starších grafíkách se silnějším CPU. Co to tak čtu tak autor si myslel, že prostě dá DVD do mechaniky a najednou se z něj stane HD video, tak takhle to opravdu nefunguje. Ty kodeky to už jsem tu někde řešil, mě snad dobře jede jen HD v x.264 a WMV a ta jeho komprese se mi příšerně seká. Stím, že mám ale CPU pořád vytížený na max. u obou videi.
tento účet již není aktivní.


Zpět na „Diskuse k článkům“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti