XMG P722 Pro (Clevo P370EM) - zkušenosti

Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9968
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 09 kvě 2013 20:35

Swarm mi mluví z duše.Proto jsem si tzv.skládačku nikdy nekoupil a ani v budoucnu nekoupím.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 09 kvě 2013 20:50

Není to o skládačce ,ale o tom že CLEVO zase jednou něco podělalo.
Takový AW je úplně v pohodě a jen škoda že je tady tak drahý jinak by už stál u mě doma na stole :)

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9968
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 09 kvě 2013 20:52

Hm...jenže o tom to je Vlasto.AW je dcera Dellu.A tam se moc chyb nedělá.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 09 kvě 2013 21:04

No právě. Proto říkám že je škoda že moje konfigurace tady v EU vychází na 70K jinak bych si tu M18 koupil. Je tam jen obtížnější vyměnit GPU ,ale dá se to. U CLEVO to jde snadno ,ale jak jsem poznal CLEVO tak stejně nedodá podporu pro nové GPU takže co.

Deegr
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 442
Registrován: 25 bře 2010 18:47

Příspěvekod Deegr » 09 kvě 2013 22:24

No s tím BIOSem nevím. Já tam nahrál originál BIOS bez nějakých úprav, jen byl od Sageru, takty i napětí stejné, jako BIOS od eurocomu a když odešla grafika, tak jim to stačilo na to, aby mi tu reklamaci neuznali,protože tam nebyl BIOS od eurocomu. Při tom ty BIOSy jsou naprosto totožné, jen mají jinou jmenovku. Navíc to byl goldmax, který by měl být tolerantnější. Takže pokud tam budeš něco upravovat, tak se můžeš spolehnout na to, že ti to neprojde.
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,
GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 128GB
3DMark 13: 4 708, 3DMark 11: P7046, 3DMark Vantage: 25 939

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 09 kvě 2013 22:49

Každá firma je jiná. Já bych se nejdřív domluvil přímo s XMG.
Ale Eurocom byl v tvém případě pěkně vyčuraný jen aby vydělal. BIOS nemá s GPU přeci co dělat ta má totiž svůj vlastní VBIOS ,ale řekli si bude vejdělek hodíme to na BIOS že není přímo náš.
Mě by zajímalo jaký má Eurocom prodeje ,protože v USA co koukám tak hodně letí XOTIC PC, ORIGIN PC a Seager. Takový Eurocom v Kanadě je slušně drahý oproti ostatním. Leda že by dělal slevu jako tady Goldmax :)

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 10 kvě 2013 13:53

Ale jinak nevím zda se tí zdá jenom mě nebo to už zkoušel měřit i někdo jiný ,ale s 12GB RAM najíždí P370EM rychleji než s 8GB RAM.
Zkoušel jsem to i měřit a pokaždé mi NB najel s 12GB RAM o 2-3s rychleji než s 8GB RAM :)

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 10 kvě 2013 14:28

Ty se ocividne nudis :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 10 kvě 2013 14:36

Nene já jí měl tu jednu 4GB RAM vyndanou ,protože jsem měl BSOD tak jsem myslel že je to RAM. Ale jak jsem jel týden na 8GB RAM tak jsem to teď i změřil a vidím změnu.
Vím že CLEVO mělo jisté problémy s RAM když se dali pod klávesnici že plno uživatelů mělo modré smrti ,ale to ještě když jsem měl DevilTech.

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 10 kvě 2013 14:52

CLEVO podobný problém jistě nemá, nešiř žádnou paniku prosím. Otestuj ram v memtestu, updatni BIOS na novější verzi a BSOD jistě zmizí. Tyhle výroky vzbuzují moji pozornost, vše sumarizujes a vztahuješ na veškeré notebooky. Každý kus je jiný, jsou různé revize notebooků a pokud se Ti notebook přehřívá nebo máš BSOD, je to čistě problém tvého kusu, tedy mysn 722PRO, nikoli CLEVA a tisíců dalších notebooků řady P370EM. My prodali furu stroju s 32GB RAM a žádné problémy zákazníci nereportují. Ram pod klávesnicí se nijak neliší, dual core CPU však využijí pouze sloty 2, tudíž 2 pod klávesnicí nejsou funkční - ale to není tvůj případ.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 10 kvě 2013 14:58

Vlastimil91 píše:Ale jinak nevím zda se tí zdá jenom mě nebo to už zkoušel měřit i někdo jiný ,ale s 12GB RAM najíždí P370EM rychleji než s 8GB RAM.
Zkoušel jsem to i měřit a pokaždé mi NB najel s 12GB RAM o 2-3s rychleji než s 8GB RAM :)


Co se ti na tom nezdá? Není to o tom, že víc paměti by dělalo start systému rychlejším. Pochybuju totiž o tom, že by se ti při startu systému vyplnilo všech 8GB.

Důvod je jednodušší - dva moduly jedou v dual channel a maj větší propustnost, než když je osazený pouze jeden. Na dual channel dávno nepotřebuješ mít oba moduly stejné.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 10 kvě 2013 15:00

Já jsem to pochopil tak že má ted 2x4GB a pod klávesnicí 1x4GB, tudíž dává smysl aby to dual channel jelo rychleji při 8GB RAM, nikoli 12GB RAM....
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 10 kvě 2013 15:18

Jo mám tam 3x 4GB RAM.

Jinak ty modré obrazovky kde to dělala RAM se děli na modelu CLEVO P180Hm. Vím že u DevilTech mělo tento problém plno lidí když tam měli právě RAM pod klávesnicí.
Tak kvůli toho mě to napadlo.
Ale v mém případě to RAM nezpůsobovala. Memtestem jsem to nechal prohnat 6hod a vše bylo v pohodě. Dělala to aplikace.

To že vaše NB nemají teplotu druhé grafiky 100C je dáno jen tím že máte udělané nižší napětí pouze 1,000V a já mám 1,050V. Jak jsem ti psal.
Na jednu stranu se dá mluvit o plusu ,ale na druhou zase o mínusu či omezení.

Ale problém co já mám s ventilátorama tak stejný problém má i Eurocom. Bud o tom Eurocom vím nebo ne to nevím ,ale vím že mi psalo asi 5 uživatelů co mají Eurocom stejný model co já a mají úplně stejný problém.
Někdo mi dokonce i psal že mu nevypínají ventilátory v klidu a jedou pořád na nízké otáčky.
Já mám BIOS v poslední verzi tak jako každý asi.
Tento problém je čistě CLEVO problém že mělo či furt má vadnou řadu.

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 15 kvě 2013 18:19

Zde je video jak běží nové metro bez OC: http://www.youtube.com/watch?v=CwD-UMS1tVY
Použité ovladače byli CCC 13.4 :)
Tady je přímo benchmark ze hry: http://www.youtube.com/watch?v=Gs7lT_8yXnU

Jinak tady pánové se můžete inspirovat. HD 7970M MOD
Dívejte se na GPU1 :lol:
https://plus.google.com/u/0/photos/1105 ... 8220543618
Ale jinak XMG zakazuje dávat do NB upravený BIOS či VBIOS. Jakmile toto prý uděláte ztratíte záruku. No teda pokud se něco stane :wink:
Stejně s mod VBIOS se takt už moc nezvedne. Max to jede na 1100MHz pro jádro.

Jinak zatímco Eurocom snižuje napětí na HD 7970M tak Seager má vlastní upravený BIOS pro řadu EM kde má jinak nastavené otáčky ventilátorů aby dosáhl nižších teplot.

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 01 čer 2013 16:53

Zde je test nového XMG P703 s novým CPU a GTX 780M :)
http://www.notebookcheck.com/Test-Schen ... 789.0.html
Ale koukám že nám GTX 780M škrtí v plné zátěži.
Jen by mě zajímalo kolik má to TDP. 100W nebo 120W?


Zpět na „notebooky - ostatní značky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host